Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Mobile World Congress 2013 vooruitblik: Samsung

Door: redactie-besteproductnl | 19 februari 2013 08:55

Volgende week reizen we naar Barcelona voor het Mobile World Congress. Tot die tijd kijken we per fabrikant even naar wat we kunnen verwachten. Vandaag: Samsung.

 

De koffers zijn gepakt, de tickets uitgeprint, volgende week zitten we de hele week in Barcelona. Gerust niet alleen maar voor onze lol, maar vooral omdat daar het Mobile World Congress plaats vindt: 's werelds grootste telecombeurs. Alle fabrikanten lanceren daar hun nieuwste toestellen. Deze week kijken we dagelijks vooruit naar wat we mogen verwachten van de verschillende fabrikanten. Vandaag: Samsung op het MWC 2013

Samsung is waarschijnlijk de grootste naam die op het MWC staat en ze hebben waarschijnlijk ook weer de grootste stand. Eindeloze rijen met tablets en smartphones staan elk jaar keurig opgepoetst tentoon gesteld. Toch blijft het echte vuurwerk sinds enkele jaren uit. Na de Samsung Galaxy S2 besloot de fabrikant dat zijn vlaggenschip-toestellen een eigen evenement verdienden en komen we op het MWC wat 'mindere goden' tegen.
Dat is niet vervelend bedoeld. Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Advance S voor het eerst. Geen spannende lancering, maar naar later bleek wel een absolute topper. Dat gold helaas niet voor de Samsung Galaxy Beam, ook op het MWC van vorig jaar gelanceerd. Dan kun je wel honderd projectoren aan boord hebben, het toestel bleek toch vrij matig te presteren en had nog een stevige prijs ook.

Geruchten rond Samsung
Dat zal dit jaar niet per se anders zijn. Samsung houdt geen grote presentatie, zoals andere fabrikanten wel doen, en heeft al meerdere keren te kennen gegeven dat ze van het bestaan van de Galaxy S4 nog niets afweten. Kortom: we verwachten wat midrange toestellen als de Samsung Galaxy S Ace Advance Plus 3 en daaromtrent. Ook op tablet-gebied zal er wel wat nieuws liggen, zo gaan de geruchten over een Note met 8 inch beeldscherm en een Tab 3.

we verwachten wat midrange toestellen als de Samsung Galaxy S Ace Advance Plus 3 en daaromtrent.

De oplettende lezer heeft het al door: dat zijn allemaal Android-toestellen. Op het Windows Phone 8 front is het angstvallig stil bij Samsung. De Ativ S ligt in Nederland nog altijd niet in de winkels. We bedoelen maar. Ondertussen is Samsung ook bezig met de ontwikkeling van Tizen, een mobiel besturingssysteem dat het midden houdt tussen Bada en MeeGo. Benieuwd of we daar iets van gaan zien. En dan gaan er nog geruchten dat Samsung werkt aan een zakelijk platform, waarmee ze het arme Blackberry het leven nog zuurder willen maken dan het al is.

De hele volgende week maken we previews, verslagen, interviews, hands-ons, noem het allemaal maar op. Rechtstreeks vanaf het Mobile World Congress in Barcelona. Dan weten we zeker wat Samsung gaat doen, en gaan we zeker even een kijkje nemen op de stand.

Tot die tijd kijken we vooruit naar wat we kunnen verwachten. Morgen is het de beurt aan Sony.

Deel dit bericht:
Tags