Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Samsung Galaxy Note 8.0 kan weleens uitkomst bieden

Door: Ger de Gram | 26 februari 2013 19:51

We zagen 'm al voordat hij goed en wel aangekondigd was. Maar nu konden we op de beursvloer van het MWC eens beter kijken naar de Samsung Galaxy Note 8.0. Check de videopreview.

 

Natuurlijk, we hebben de Samsung Galaxy Note 8.0 al gezien. In het echt. Voor de ingang van het MWC. Maar dat was voordat het apparaat officieel gelanceerd was. Inmiddels is de kogel door de kerk, de Note 8.0 tablet van Samsung is een feit. Wij gingen eens kijken hoe het apparaat er uit zag zonder een nerveuze Koreaanse fotograaf om ons heen die zijn handen voor de lens probeerde te houden.

Dit zou de kortste preview ooit kunnen zijn: denk aan de Samsung Galaxy Note 10.1, maar dan kleiner. Of andersom: denk aan de Samsung Galaxy Note 2, maar dan groter. Maar dan zouden we dit apparaat toch te kort doen. Want tablets als de Nexus 7 en Apple iPad Mini hebben inmiddels bewezen dat dit formaat tablets een productgroep op zich is. En de Galaxy Note 8.0 legt dan qua functionaliteit flink meer op tafel, voornamelijk te danken aan de meegeleverde S-Pen die, aldus Samsung, nog weer ietsjes verbeterd is. 

En met acht inch kan zo'n pennetje best wel eens uitkomst bieden. De Note 2 was een zegen voor de gemiddelde tekenaar, maar daadwerkelijk aantekeningen maken, daar was het apparaat toch echt te klein voor. Dat kan bij de Note 8.0 weleens helemaal anders zijn. Onze eerste ervaring is wat dat betreft erg goed.

VIDEO: Samsung Galaxy Note 8.0

Sowieso maakte de tablet (of eigenlijk: Note) een goede indruk op ons. Met een 1,6 Ghz quad-core processor en 2GB RAM is het qua snelheid genieten geblazen en op het uiterlijk valt ook niet veel af te dingen: het is Galaxy wat de klok slaat. Een glanzende, ietwat goedkoop aanvoelende achterkant, en een strakke chromen rand om de behuizing. 

De Note 8.0 maakte een goede indruk op ons.

En gelukkig is de tablet precies in een hand vast te houden, toch een beetje de graadmeter als het gaat om mobiliteit. Een Note 10.1 neem je niet zo snel 'effe mee', een Note 8.0 stop je gerust in de handtas of rugzak. Bovendien heeft het apparaat een fysieke homeknop, waardoor je in iedere omstandigheid gemakkelijk teruggaat naar je startscherm, iets wat de Note 10.1 niet heeft. 

Helaas heeft Samsung met de Note 8.0 met een adviesverkoopprijs van 399 euro wel een relatief prijzig apparaat in de markt gezet: zowel de Nexus 7 als de iPad Mini zijn goedkoper dan dat. Die hebben wellicht iets mindere specificaties, maar zijn wel erg goede apparaten in dit segment. Het is maar sterk de vraag of mensen tientallen tot honderden euro's meer willen betalen, alleen vanwege de S-Pen. 

Specificaties Samsung Galaxy Note 8.0

  • Formaat: 210,8 x 135,9 x 8 millimeter
  • Gewicht: 338 gram
  • Beeldscherm: 8 inch LCD
  • Resolutie: 1280x800 pixels
  • Processor: 1,6Ghz quad-core Exynos
  • Werkgeheugen: 2GB RAM
  • Geheugen: 16GB uitbreidbaar met MicroSD
  • Camera: 5 megapixel
  • Video: 1080p Full HD
  • Accu: 4600 mAh

Verkrijgbaarheid Samsung Galaxy Note 8.0
De Samsung Galaxy Note 8.0 is vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar in Nederland. Voorlopig gaat het alleen om de variant met 16GB aan opslaggeheugen. De adviesprijs is €399,-. Zodra het apparaat beschikbaar is, gaan we op BesteProduct.nl een uitgebreide videoreview maken van de Samsung Galaxy Note 8.0

Deel dit bericht:
Tags