Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Samsung Galaxy Fame: een duur budgetmodel?

Door: Ger de Gram | 27 februari 2013 12:21

De Galaxy-lijn van Samsung is ongeveer net zo spannend als het EK Allround met Sven Kramer in topvorm. Niet, dus. Maar dat laat onverlet dat de Samsung Galaxy Fame weer een prima budgettoestel lijkt. Bekijk onze Galaxy Fame preview.

De Galaxy-lijn van Samsung is ongeveer net zo spannend als het EK Allround met Sven Kramer in topvorm. Niet, dus. Maar ja, dan kun je als gezaghebbend journalist spreken over een allegaartje, veel van hetzelfde of oersaai, maar dat laat onverlet dat de Samsung Galaxy Fame gewoon weer een prima budgettoestel lijkt te zijn. Bekijk onze Samsung Galaxy Fame preview.

Een paar weken voor het Mobile World Congres deed Samsung weer van zich spreken. Met de Galaxy Young en de Galaxy Fame wil de fabrikant de man of vrouw die weinig euro’s aan zijn telefoon uit wil geven toch een ‘slimme gebruikerservaring bieden’. Dat doen de Koreanen onder meer door de toestellen te voorzien van Android 4.1 Jelly Bean en een 1 Ghz processor.

Video Samsung Galaxy Fame preview

De Fame is met een adviesverkoopprijs van 229 euro de duurste van de twee. En dat is, hardwaretechnisch gezien, eigenlijk net iets teveel. Voor dat geld heb je al toestellen die betere specificaties hebben, maar misschien licht verouderd zijn. Denk bijvoorbeeld aan de HTC One V of Samsung’s eigen Galaxy Advance. Bovendien introduceerde Nokia op het MWC de Lumia 520, een toestel met op het oog gelijkwaardige specificaties maar met een winkelprijs van om en nabij de 150 euro.

Waarom Galaxy Fame kopen?
Waarom dan toch de Samsung Galaxy Fame aanschaffen? Omdat je in principe een meer dan redelijke budgettelefoon te pakken hebt. Daarom. Onze eerste ervaring was gewoon goed. De Fame reageert snel, heeft een aardig schermpje en met 4 GB aan intern geheugen heb je redelijk wat opslagruimte om al je multimedia op te slaan. De foto- en videofunctie is helaas beroerd, maar goed, Samsung moet ergens op besparen.

Galaxy Fame test video


Wil je gewoon een simpel, uiterst compacte telefoon waarmee je kunt WhatsAppen, surfen en je Facebook checken, dan is de Galaxy Fame een prima keus. Wacht wel even tot de prijs is gedaald, want 229 euro is net iets teveel.

Gelukkig is het verschil in verkoopadviesprijs en het daadwerkelijke bedrag wat je in de (web)winkel betaalt bij Samsung vaak nogal groot, dus dat kan positief uitpakken. Vooral even de actuele Samsung Galaxy Fame prijzen checken, dus. Momenteel kost de telefoon zo'n 198 euro. Da's al een flink verschil.

Deel dit bericht:
Tags