Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Fonepadje af voor Asus

Door: redactie-besteproductnl | 28 februari 2013 09:35

Als we een trend moeten aanwijzen op het MWC 2013 dit jaar, dan is het wel die van belachelijk grote telefoons. En met 'groot' bedoelen we: een tablet aan je oor. Ook Asus doet mee met de Fonepad.

Als we een trend moeten aanwijzen op het MWC 2013 dit jaar, dan is het wel die van belachelijk grote telefoons. En met 'groot' bedoelen we: een tablet aan je oor. Ook Asus doet mee met de Fonepad.

Verwar de Fonepad niet met de Padfone. Het is een totaal ander apparaat, maar de CEO van Asus zei tijdens de presentatie van de gadget dat ze wel ongeveer hetzelfde doel dienden. Namelijk het gat slechten tussen smartphone en tablet. Maar waar Asus dat met de Padfone op originele, pragmatische manier probeert te benaderen, lijkt bij het zien van de Fonepad of de ideeën op waren. Je wilt een tablet en een smartphone? Hier: een tablet waar je mee kunt bellen.

Daarmee sluit Asus aan bij de groter worden groep van bel-tablets. We zagen al de Samsung Galaxy Note 8.0 op het MWC waarbij het de bedoeling is dat je alle acht inches aan beeldscherm tegen je hoofd aan drukt voor een telefoongesprek. En bij Huawei zagen we de Ascend Mate, met maar liefst 6 inch ook geen kleine jongen. De Asus Fonepad heeft op die toestellen wel een streepje voor. Hij heeft namelijk een adviesprijs van slechts 249 euro.

Gevolg: de Fonepad is een regelrechte concurrent van de Google Nexus 7. Maar wacht eens? Heeft Asus die niet zelf gemaakt? Juist. Een beetje gek misschien, maar vermoedelijk wil Asus met de gadget zich op een iets andere doelgroep richten dan de Nexus 7. De Fonepad lijkt er te zijn voor de consument met de trefwoorden 'fun' en 'games', terwijl Google's tablet met zijn strakke uiterlijk en constante Android-updates vooral voor de zakelijke markt te zijn.

Video: Asus Fonepad
Effe naar huis bellen, hoor.

Verkrijgbaarheid Asus Fonepad
De Asus Fonepad komt eerst in enkele Aziatische landen uit, maar er komt ook een een versie naar Europa. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer dat gaat gebeuren. Wel dat het gaat om de 16GB versie zonder camera aan de achterkant. Want bellen met een 7 inch tablet is heel normaal, maar als je er een foto mee maakt...dan vinden ze bij Asus pas echt dat je voor paal staat.

Specificaties Asus Fonepad
Beeldscherm: 7 inch IPS LCD
Resolutie: 1280x720 pixels
Processor: 1,2 Ghz single-core
Geheugen: 16GB, uitbreidbaar met MicroSD
Werkgeheugen: 1GB RAM
Formaat: 196 x120 x 10,4 millimiter
Gewicht: 340 gram
Camera: Alleen front-facing, 1,2 megapixels

Deel dit bericht:
Tags