Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Wat een dag: MWC dag 4

Door: redactie-besteproductnl | 28 februari 2013 19:19

Zwetende journalisten, opdringerige standmedewerkers, dodelijk saaie presentaties, netwerkborrels en natuurlijk veel telefoons. Je maakt wat mee op zo'n beursdag. Een alternatief overzicht van de vierde en laatste dag op het MWC 2013.

Het zit er weer op. Editie 2013 van het Mobile World Congress is afgelopen. In het dagjournaal kijken we met z'n drieën terug op de voorbije dagen en moeten we helaas concluderen dat we op het gebied van mobiele telefoons en tablets niet echt verwend zijn. Weinig vuurwerk en spektakel, enkel meer van hetzelfde. Slagje groter, iets betere accu en geoptimaliseerde software. Het woord 'allegaartje' is door ons in de afgelopen week nog nooit zo vaak gebezigd.

Over dertien in het dozijn gesproken. Zoals gisteravond aangekondigd hebben we vandaag ons kamp opgezet bij de vrienden van Alcatel One Touch, die liefst dertien nieuwe modellen hadden liggen. ­Van budgettelefoontje tot ultradunne smartphone; de keuze is reuze bij de Franse fabrikant. Tijdens een rondleiding langs alle modellen kregen we zelfs een Android 2.3-toestel onder ogen, waar bijna trots bij werd vemeld dat je 'm nooit kunt updaten naar een Android versie uit deze eeuw. Zo blijft ie lekker goedkoop. En dat voor een toestel van 100 euro. Rare jongens, die Fransen...

Na het avontuur bij Alcatel zijn we ook nog even bij Acer langsgegaan. In een compleet desolate hoek schrokken de standmedewerkers wakker toen Bart en Ger binnen kwamen wandelen. Het gebrek aan andere geïnteresseerden gaf de zeven in nette Acer-shirts gehulde jongens en meiden alle tijd om te genieten van Ger zijn presentatieskills. Het maakte ogenschijnlijk indruk, want direct na het opnemen van de preview vroegen ze of ze een foto mochten. Ger trok zijn jasje recht, streek eens door zijn blonde lokken en kreeg toen een camera in handen gedrukt. Met het verzoek één met flits en één zonder flits te nemen. Jammer Ger.

Getalenteerde ontwikkelaars, smartphonemakers en productmanagers in polonaise over de stand

Standmedewerkers zijn overigens negen van de tien keer net iets te knappe dames of heren die regelrecht uit een modellencatalogus zijn komen lopen. Ze worden kort klaargestoomd door de fabrikant van dienst, krijgen een shirtje mee en worden losgelaten op de vloer. Het is de afgelopen dagen dan ook geregeld voorgekomen dat onze vragen werden beantwoord met een welgemeend 'ik heb geen flauw idee'. Bij de stand van Samsung hoorden we de mooiste: "Wacht maar, ik Google het wel even." Yo, bedankt.

Dat doen ze dan bij Nokia beter. De mensen die daar in een kek bedrijfsshirtje op de stand bij nieuwe toestellen staan, zijn ook daadwerkelijk de mensen die betrokken zijn bij het tot stand komen van het product. Ze staan vol enthousiasme uitgebreid tekst en uitleg te geven bij het product dat zij gemaakt hebben. Daarom is het des te meer bizar dat eens in het uur keiharde hoem-pa-pa muziek uit de speakers begint te knallen en de standmedewerkers een slap ingestudeerd dansje moeten doen. Check het dagjournaal: getalenteerde ontwikkelaars, smartphonemakers en productmanagers in polonaise over de stand....je verzint het niet.

Dat was 'm vanaf de beursvloer in Barcelona voor dit jaar. Houd het blog de komende dagen goed in de gaten, want we hebben nog een heleboel beeldmateriaal op de plank liggen. Er volgen nog een hoop previews!

Deel dit bericht:
Tags