Tobias Bos
Tobias Bos
Redacteur

Panasonic introduceert DMC-GF6

Door: Tobias Bos | 9 april 2013 14:05

Panasonic introduceert een nieuwe, betaalbare spiegelloze systeemcamera. De Panasonic DMC-GF6 is een uitgebreid fototoestel met enkele interessante verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de GF5. Het meest opmerkelijke: de fabrikant heeft Near Field Communication en Wi-fi aan het toestel toegevoegd voor meer connectiviteit.

Panasonic introduceert een nieuwe, betaalbare spiegelloze systeemcamera. De Panasonic DMC-GF6 is een uitgebreid fototoestel met enkele interessante verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de GF5. Het meest opmerkelijke: de fabrikant heeft Near Field Communication en Wi-fi aan het toestel toegevoegd voor meer connectiviteit.

Wat is de Panasonic DMC-GF6?
Panasonic kondigt met de DMC-GF6 een nieuwe spiegelloze systeemcamera aan. Hij valt vooral op door z'n compactheid en z'n stijlvolle design. Het is de opvolger van de Panasonic DMC-GF5. Het toestel zit in het lagere segment van de systeemcamera's. De GF6 is een stukje dikker dan zijn voorganger en dat komt door het kantelbare display dat aan de achterkant is toegevoegd. Ook nieuw is het programmawieltje, waardoor de camera een stuk geavanceerder oogt dan zijn voorgangers. Volgens Panasonic is de ruisreductie bij hogere ISO-waarden bovendien verbeterd ten opzichte van de GF5.

Ook nieuw is het programmawieltje, waardoor de camera een stuk geavanceerder oogt dan zijn voorgangers.

Wat kan hij allemaal?
De Panasonic DMC-GF6 fotografeert en maakt video's, waarbij je de instellingen volledig naar je eigen hand kunt zetten. Met het prominente programmawieltje aan de bovenkant switch je bijvoorbeeld gemakkelijk tussen de videomodus, of één van de handmatige standen. De artistieke fotograaf kan aan de slag met 19 creatieve filters, waarmee je je foto's een bepaalde sfeer meegeeft, zoals 'Old Days', 'Fantasy' en 'Expressive'. Bijzonder is dat hij Near Field Communication (NFC) en Wi-fi bezit. Deze technieken zorgen dat je je foto's en video's op een gemakkelijke manier met andere apparaten deelt. Het andere apparaat moet daarvoor ook zijn uitgerust met deze communicatietechnieken. Het verzenden van foto's en video's per e-mail of het direct uploaden naar social media is niet mogelijk.

Voor wie is de Panasonic DMC-GF6 bedoeld?
De nieuwe systeemcamera van Panasonic bevindt zich in het lagere segment. Daarmee mikt de fabrikant op de hobbyist die nét wat meer wil dan een uitgebreide compactcamera, of voorheen voor een eenvoudige spiegelreflexcamera zou gaan. Dit uit zich met name in een aantrekkelijk design, een hoop gebruiksgemak en een compacte behuizing. Volgens Panasonic vond de consument - grappig genoeg - de GF5 net iets te eenvoudig, en werden een aantal basisfuncties node gemist. Dat hebben ze nu dus aangepast om de camera letterlijk meer body te geven. 

Concurrentie
De Panasonic DMC-GF6 met een 14-42 mm compactlens heeft een adviesprijs van 549,95 euro enconcurreert daarmee met z'n eigen Panasonic DMC-G5 en de Canon EOS M. Eerstgenoemde toestel is al bijna een jaar oud en daardoor in prijs verlaagd; de Canon EOS M mikt net als de GF6 op een doelgroep die wat minder wil uitgeven aan een nieuw fototoestel.

Moet ik de Panasonic DMC-GF6 kopen?
De Panasonic DMC-GF6 heeft potentie omdat hij enerzijds zeer uitgebreide mogelijkheden kent. Het toestel bevindt zich bovendien in een aantrekkelijke prijsklasse. Onze eerste indruk van de Panasonic DMC-GF6 was daarom ook vrij positief. Een uitgebreide review later dit jaar zal uitwijzen of het toestel daadwerkelijk waarmaakt wat Panasonic belooft.

VIDEO: Panasonic DMC-GF6 preview

Bekijk en lees een uitgebreide review van de Panasonic DMC-GF6 later op onze website!

Panasonic DMC-GF6 specificaties
- 16.0 megapixel Live MOS sensor
- Verwisselbaar lenssysteem
- Kantelbaar 1040k dots 3 inch LCD-touchscreen
- ISO-waarden tot 25.600
- 19 creatieve filters
- Full-HD filmmodus (1080/50i) met stereo microfoon
- Near Field Communication
- Wi-fi

Deel dit bericht:
Tags