Tobias Bos
Tobias Bos
Redacteur

Panasonic DMC-G6 aankondiging

Door: Tobias Bos | 24 april 2013 11:22

Het regent nieuwe camera's bij Panasonic. Kondigde het eerder deze maand al een betaalbare systeemcamera aan, nu ziet de Panasonic DMC-G6 het levenslicht. In een zonnig Wenen kreeg BesteProduct alvast de kans om kennis te maken met deze nieuwe spiegelloze systeemcamera.

 

Het regent nieuwe fotocamera's bij Panasonic. Kondigde het eerder deze maand al een betaalbare systeemcamera aan, nu ziet de Panasonic DMC-G6 het levenslicht. In een zonnig Wenen kreeg BesteProduct alvast de kans om kennis te maken met deze nieuwe spiegelloze systeemcamera.

Wat is de Panasonic DMC-G6?
Panasonic zet flink in op spiegelloze systeemcamera's. Deze toestellen maken net als spiegelreflexcamera's gebruik van een verwisselbaar lenssysteem, maar hebben geen spiegel aan boord. De veelzijdige DMC-G6 is de opvolger van de DMC-G5 en Panasonic's nieuwste camera in die lijn, bedoeld voor de serieuze hobbyist. Dankzij handmatige programmastanden, creatieve filters en een overtuigende filmmodus, is de systeemcamera een veelzijdig apparaat.

Wat kan hij?
De Panasonic DMC-G6 heeft een 16,02 megapixel MOS sensor en een verbeterd autofocussysteem, waardoor fotografie in lichtarme omgevingen sneller gaat. Met Low Light AF focust het apparaat wat langzamer dan normaal, zodat de camera tot een exactere scherpstelling komt. Ook verbeterd is de viewfinder. De serieuze hobbyist die gewend is om door de zoeker van bijvoorbeeld een dslr te kijken, zal de verbeterde viewfinder van de G6 erg waarderen. Dankzij een helder OLED-schermpje is de weergave door de zoeker nu nóg beter. Wie de zoeker niet wil gebruiken, kan het kantelbare touchscreen inschakelen.

De serieuze hobbyist die gewend is om door de zoeker van bijvoorbeeld een dslr te kijken, zal de verbeterde viewfinder van de G6 erg waarderen.

Ook de filmmodus is interessant. In de hoogste resolutie kan hij een resolutie aan van 1080/50p. BesteProduct testte de Panasonic DMC-G6 door de meeste beelden uit de preview met het toestel zelf te maken. Het onderscheid met een professionele camera is niet direct met het blote oog te zien.
Opmerkelijk aan de G6 is de ingebouwde wifi en Near Field Communication. Met beide technieken is het mogelijk om foto's en video's met andere apparaten te delen of het toestel op afstand te bedienen via bijvoorbeeld een tablet. Helaas kent het toestel geen mogelijkheid om bestanden per e-mail te versturen of te delen met social media.

Voor wie is de Panasonic DMC-G6 bedoeld?
De fabrikant hoopt met de komst van de Panasonic DMC-G6 een publiek te trekken dat mogelijk afstapt van de duurdere compactcamera en een nieuwe stap wil zetten op het gebied van fotografie. De doelgroep is de serieuze hobbyist. Qua prijs bevindt het toestel zich vlak boven de instap dslr's: hij heeft in combinatie met een 14-42 millimeter objectief een adviesprijs van € 699,-. Zonder objectief kost de G6 € 599,-.

Wat zijn de concurrenten?
De directe concurrenten van de Panasonic DMC-G6 zijn de Sony NEX-6, de Nikon 1 V2 en deSamsung NX210. Tevens concurreert het nieuwe model ook met instap DSLR's omdat de beeldkwaliteit van beide typen camera's anno 2013 niet meer van elkaar te onderscheiden is.

Moet ik de Panasonic DMC-G6 kopen?
Qua beeldkwaliteit doet de systeemcamera nauwelijks meer onder aan de goedkopere spiegelreflexcamera's. Het assortiment accessoires voor spiegelloze systeemcamera's is bovendien door de jaren heen zeer uitgebreid. Dat maakt de Panasonic DMC-G6 een interessante camera, met name door z'n vele opties en de goede beeldkwaliteit voor foto's en video's.

Overweeg je de aanschaf van een systeemcamera? Onze ranglijst van de beste systeemcamera's vormt een goed startpunt. Hier bekijk je reviews en testen van systeemcamera's en vergelijk je alle prijzen bij webwinkels.

72157633317538664

 

Deel dit bericht:
Tags