Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Samsung Galaxy S4 vs HTC One: de camera battle

Door: Dennis de Vries | 25 april 2013 10:43

Samsung Galaxy S4 vs HTC One. Dat is momenteel het duel in smartphone-land. Een belangrijk strijdpunt is de kwaliteit van de videocamera. Wij hebben de smartphones aan ons vermaarde testtool gebonden. Bekijk de video's en oordeel zelf. 

Samsung Galaxy S4 vs HTC One. Dat is momenteel hét duel in smartphone-land. Een belangrijk strijdpunt is de kwaliteit van de videocamera. Wij hebben de smartphones aan ons vermaarde testtool gebonden en uitgebreid getest. Bekijk de video's en oordeel zelf. 

De camerastrijd tussen de Samsung Galaxy S4 en de HTC One is een battle tussen de 13 megapixelcamera van Samsung en de Ultrapixel camera van HTC. Beide smartphones filmen in full HD 1080p.

We hebben de camera van de Samsung Galaxy S4 en HTC One op verschillende onderdelen getest.

Buiten bij veel licht
De kwaliteit van de camera's verschilt niet veel. De beelden van de Galaxy S4 zijn wat lichter en lijken de details wat scherper weer te geven. Opvallend is dat door een verschil in de lens de Samsung automatisch meer ingezoomd is dan de One. Bij de One zijn de kleuren wat meer aangezet.
Winnaar: Samsung Galaxy S4

Binnen wij weinig licht
Hier doen de camera's niet veel voor elkaar onder. Beide smartphones schakelen soepel over van licht naar donker. 
De winnaar: geen

Binnen in het donker
Camera's van smartphones houden niet van donker. Door de kleine sensor is de lichtgevoeligheid van de camera's beperkt. Dat zie je meteen. Geen van beide beide toestellen scoort geweldig, maar bij de HTC zie je duidelijk meer. Dat verschil is op het scherm op te telefoon nog duidelijker dan bij de vertoonde beelden in de video.
Winaar: HTC One

De audio
Vooral buiten valt het verschil in geluid op: de Galaxy S4 pakt veel meer omgevingsgeluid op. Dat kan prettig zijn, zo mis je weinig. Maar zoals je in de video hoort, is ook elke windvlaag waarneembaar. Sterker nog: de wind stoort. De HTC onderdrukt dit soort omgevingsgeluiden effectief waardoor de audio rustiger en duidelijker is.
Winnaar: HTC One

Wat vinden jullie?
Okay, hierboven zie je onze bescheiden mening. Maar wat vinden jullie? Geef je mening in de comments onder dit artikel.

Deel dit bericht:
Tags