Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Uitbrakken met Xbox One en Playstation 4

Door: redactie-besteproductnl | 27 mei 2013 15:22

Het is maandag en net als (bijna) elke week trekken Ger en Dennis zich terug in de kelder om daar, kopje koffie er bij, even het laatste tech-nieuws te bespreken. Deze week gaat het natuurlijk over de nieuwe gameconsoles.

 

Het is maandag en net als (bijna) elke week trekken Ger en Dennis zich terug in de kelder om daar, kopje koffie er bij, even het laatste tech-nieuws te bespreken. Deze week gaat het natuurlijk over de nieuwe gameconsole: de Xbox One en de Playstation 4.

VIDEO: Uitbrakken met Xbox One en Playstation 4

De gamewereld is wederom verscheurd. Wat wordt ergens rond oktober of november de nieuwe aankoop? Welke console gaat het worden? Blijf je trouw aan je merk of stap je over? Kortom: Microsofts Xbox One of Sony's Playstation 4? Beide apparaten zijn - een soort van -gelanceerd dus we weten wat we kunnen verwachten.

De Xbox One is een volledig entertainment-systeem in je huiskamer. Natuurlijk, je kunt er op gamen, maar je kunt ook allerlei apps toevoegen aan de Windows 8-achtige interface die volloopt met muziek, films en live tv. Maar je kunt er ook op gamen. De eerste trailers, bijvoorbeeld van sportspellen of Call of Duty: Ghosts, zien er ontzettend gelikt uit.

Maar de ster van de show is de nieuwe Kinect. De techniek in deze camera-toevoeging is enorm geavanceerd. Hij ziet en hoort alles. Kinect herkent mensen, detecteert bewegingen van de kleinste spieren en kan zelfs je hartslag meten. Indrukwekkend en; interessant om te zien hoe spel-ontwikkelaars daarmee aan de haal gaan.

Tot slot, niet onbelangrijk, we weten sinds vorige week precies hoe de Xbox One er uit komt te zien. En dat kun je van de Playstation 4 niet zeggen. Het apparaat was de grote afwezige op zijn eigen launchparty enkele weken geleden en meer dan een wazige teaser hebben we tot dan toe nog niet gezien. Krachtige hardware is het wel, maar we moeten nog even wachten tot gamebeurs E3 (in juni) tot we meer informatie hebben.

Deel dit bericht:
Tags