Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

Smartwatch Samsung Gear: telefoon nodig om te swingen

Door: Koen Helder | 5 september 2013 11:35

Michael Knight had er een, en natuurlijk James Bond. Een horloge vol slimme mogelijkheden, waarbij bet aangeven van de tijd slechts bijzaak is. Bij beiden zou de Samsung Galaxy Gear niet misstaan om de pols. Samsungs smartwatch lijkt op voorhand ook alleen bestemd voor de de happy few.

Michael Knight had er een, en natuurlijk James Bond. Een horloge vol slimme mogelijkheden, waarbij bet aangeven van de tijd slechts bijzaak is. Bij beiden zou de Samsung Galaxy Gear niet misstaan om de pols. Samsungs smartwatch lijkt op voorhand ook alleen bestemd voor de de happy few.

Al maanden gingen de geruchten dat Samsung bezig was met de ontwikkeling van een slim horloge waarmee je kunt bellen, mailen en berichten sturen. Woensdagavond tijdens een speciale Unpacked Party in Berlijn kreeg de wereld de smartwatch eindelijk te zien: de Samsung Galaxy Gear genoemd.

Grote vraag is natuurlijk: maakt Samsung na maanden van voorpret de verwachtingen waar? Deels, laten we positief blijven. De Gear ziet er in ieder geval cool uit. In tijden waarin een horloge meer en meer een statussymbool wordt, kan de Gear goed mee.

En voor de social media verslaafde die geen bericht missen wil, is de Gear een uitkomst. Elke bericht kun je direct zien, je hoeft niet steeds je telefoon uit je zak te halen. 

De smartphone speelt overigens een cruciale rol in het leven van de Gear. Niet voor niets werd de Gear tegelijk met de Samsung Galaxy Note 3 gelanceerd. Zonder een Samsung smartphone is de Gear nagenoeg nutteloos: solo kun je er vooral de tijd op zien.

Onder het motto 'it takes two to tango' kunnen de Note 3 en de Gear samen wel swingen. Stel je krijgt een mailtje binnen, dan kun je op je horloge zien van wie die afkomstig is. Wil je de mail gemakkelijk lezen en beantwoorden, dan pak je de Note 3 uit je broekzak en kun je direct aan de slag want je mailtje staat al open. 

Ook voor het opnemen van de telefoon hoef je de Note 3 niet uit je zak te halen, je kunt gewoon in je horloge praten. Het beeld van David Hasselhof die in zijn horloge schreeuwt: 'Kit, where are you?', kunnen we daarbij niet van ons netvlies krijgen. Zal wel een kwestie van wennen zijn.

In ieder geval kun je zonder telefoon niet bellen, mailen of berichten sturen met je Gear. Wat dan wel? Filmen en foto's maken. Op het polsbandje zit een camera, waarmee je ongemerkt kunt opnemen als James Bond in zijn beste dagen. En verder. Daar was zelfs op de stand van Samsung onduidelijkheid over. In principe kun je speciale apps voor je Gear downloaden en gebruiken. Maar dat zijn er nu amper een handvol.

Voor wie is de Samsung Galaxy Smart dan bedoeld? In ieder geval voor mensen die al in het bezit zijn van een recente (dure) Samsung smartphone, zoals de S3,S4 of Note 3. Of geld over hebben en voor de dubbelslag gaan: smartphone plus Gear. 

Daarnaast moet je tot de early adopters behoren, die het leuk vinden (lees: er geld voor over hebben) om voorop te lopen. Want eerlijk is eerlijk: met de Samsung Galaxy Gear trek je bekijks. Ook zonder zwarte sportwagen met niemand achter het stuur.

De Samsung Galaxy Gear kopen
De Samsung Galaxy Gear is vanaf eind september in Nederland te koop. De adviesprijs is 299 euro

Deel dit bericht:
Tags