Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

Sony Tablet Z2 is wow-factor beetje verloren

Door: Koen Helder | 16 april 2014 15:59

Dat Sony prachtige smartphones kan maken, weten we al langere tijd. Dat de Japanse fabrikant tevens schitterende tablets in elkaar weet te knutselen, heeft het een jaar geleden met de Xperia Tablet Z laten zien. Het apparaat zag er niet alleen mooi uit, maar was ook licht, stof- en waterdicht. En bovendien uitgerust met krachtige specificaties. Precies hetzelfde gaat op voor de Tablet Z2, maar dat voelt nu simpelweg wat minder speciaal.

Dat Sony prachtige smartphones kan maken is iets dat we al langere tijd weten. Dat het tevens schitterende tablets in elkaar weet te knutselen, heeft het een jaar geleden met de Xperia Tablet Z wel laten zien. Het apparaat zag er niet alleen mooi uit, maar was ook licht, stof- en waterdicht en bovendien uitgerust met krachtige specificaties. Precies hetzelfde gaat op voor de Tablet Z2, maar dat voelt nu simpelweg wat minder speciaal.

Nog dunner
Wat eerst geroemd mag worden, is het feit dat Sony de al flinterdunne Tablet Z nog iets dunner heeft gemaakt. Sowieso blijft het design van de Tablet Z2 indrukwekkend. Ondanks zijn afmetingen weegt ie bijzonder weinig en is het de 'overall' look die hem in de willekeurige huiskamer niet doet misstaan. Daarnaast is het opnieuw een krachtig apparaat geworden. Hij zal namelijk draaien op de nieuwe Snapdragon 801 processor, die geklokt is op 2,5 GHz. Tel daar 3GB aan RAM-geheugen bij op en je weet dat alles straks over je scherm raast.

Minder 'wow'
Daar is echter wel waar de vernieuwing een beetje ophoudt en het zijn bovendien veranderingen die je aan de buitenkant niet tot nauwelijks ziet. Gevolg is dat de wow-factor deze jaargang ietsjes ontbreekt. Wat we bovendien ook graag hadden gezien, is een hogere schermresolutie. Een 10 inch full HD beeldscherm is natuurlijk overal geschikt voor, maar er zijn tablets die ondertussen meer pixels tellen.

8 megapixels
Sony heeft haar nieuwste tablet uitgerust met een 8 megapixel camera. Dat is vrij veel voor een tablet, hoewel wij ons nog steeds niet kunnen voorstellen dat mensen met hun tablet rond lopen om foto's te maken. Nederlanders niet althans, want wie een bezoekje brengt aan de Zaanse Schans ziet menig Aziaat dat wel doen. Een trend die wellicht nog komt overwaaien en dan is Sony daar tenminste klaar voor.

Zit wel goed
De titel van dit stuk kan op een hoop mensen wellicht wat negatief overkomen, hoewel wij er al van overtuigd zijn dat de Tablet Z2 een fantastische tablet wordt. Mede, omdat je bij aanschaf mooie Sony exclusieve content krijgt aangeboden. Bovendien is die stof- en waterdichtheid een feature die we nog steeds aanmoedigen. Je neemt je tablet immers een stuk onbezorgder mee naar het strand of zwembad.

Wel maken we ons lichte zorgen over de prijs van het apparaat. €500,- voor enkel een tablet is namelijk niet mis, ook niet als hij zo mooi en krachtig is als de Sony Tablet Z2. Of ie dat waard is, moet uiteraard nog blijken uit de review.

Deel dit bericht:
Tags