Lucas Hendriks
Lucas Hendriks
Redacteur

Budgetstrijkijzers Severin scoren kooptips

Door: Lucas Hendriks | 16 april 2014 07:17

Severin is er in geslaagd om met twee van haar budgetstrijkijzers een kooptip in de wacht te slepen.Dat is een prima prestatie. Een product krijgt namelijk niet zo maar het predicaat ‘kooptip’. Wat maakt deze strijkijzers van respectievelijk16 en 18 euro nou ‘kooptip-waardig’? Consumentenexpert Annie Wester heeft ze uitgebreid getest.

Severin is er in geslaagd om met twee van haar budgetstrijkijzers een kooptip in de wacht te slepen. Dat is een prima prestatie. Een product krijgt namelijk niet zo maar het predicaat ‘kooptip’. Wat maakt deze strijkijzers van respectievelijk16 en 18 euro nou ‘kooptip-waardig’? Consumentenexpert Annie Wester heeft ze uitgebreid getest.

Strijkijzers zijn over het algemeen niet de goedkoopste huishoudelijke producten. En in een gemiddeld huishouden wordt bijna dagelijks frisse was gestreken. Dan wil je natuurlijk als gebruiker de beste strijkresultaten voor je kleding.

Voor een degelijk strijkijzer betaal je als consument rond de 50 euro. Wil je een echt goed strijkijzer, dan moet je dieper in de buidel tasten. 

Kwaliteit met een lage prijs

Severin bewijst met haar budgetmodellen dat je voor een prikje een heel degelijk strijkijzer in huis haalt. De strijkijzers beschikken over een roestvrijstalen onderkant en voldoende instelmogelijkheden. De waterinhoud had overigens iets groter gemogen.

De modellen

De Severin BA3234 is het budgetmodel van 18 euro (excl. porto). De BA3234 heeft iets meer mogelijkheden dan haar broertje, de BA3277. Zo heeft hij een traploze temperatuurregeling, inklapbaar handvat en verticale sprayfunctie. Bekijk hier het testrapport.

De BA3277 is twee euro goedkoper dan de BA3234. Voor 16 euro (excl. porto) haal je hem al in huis. Met iets minder mogelijkheden dan het andere budgetmodel, is dit strijkijzer alsnog erg goed. Bekijk hier het testrapport

Reizende consument

De Severin BA3234 en BA3277 zijn bedoeld voor de reizende consument. Maar uit het testrapport van expert Annie Wester kan je concluderen dat deze strijkijzers ook in huis prima dienst doen.

Deel dit bericht:
Tags