Bart Boonstra
Bart Boonstra
Redacteur

Asus MEMO Pad 7, lekkere tablet voor weinig

Door: Bart Boonstra | 4 september 2014 17:04

Tablets zijn niet meer weg te denken uit het leven van veel mensen. Maar behavle voor een iPad zijn veel mensen niet meer bereid veel geld voor een tablet uit te geven. Asus komt tegemoet aan de wens en lanceerde op de IFA 2014 de nieuwe Asus MEMO Pad 7. Een tablet van 7 inch met een adviesprijs van 199 euro. Dat is een lekkere tablet voor weinig. 

Tablets zijn niet meer weg te denken uit het leven van veel mensen. Maar behalve voor een iPad zijn veel mensen niet meer bereid veel geld voor een tablet uit te geven. Asus komt tegemoet aan de wens en lanceerde op de IFA 2014 de nieuwe Asus MEMO Pad 7. Een tablet van 7 inch met een adviesprijs van 199 euro.

Uiterlijk

De nieuwe MEMO Pad 7 past behalve qua prijs ook qua ontwerp helemaal in de huidige tijd. Hij is met 7 inch handzaam en door zijn dunne uiterlijk blijft hij ook lekker licht met 279 gram. Probleemloos kun je een tijd lang op de MEMO Pad een film kijken zonder last van je handen of armen te krijgen. De MEMO Pad heeft mooie afgeronde hoeken en is eigenlijk gewoon een lekkere tablet. Zonder haperingen Maar goed, het uiterlijk kan slechts schijn zijn, dus zijn we benieuwd wat er onder de leuke buitenkant zit. Dat ziet er op het eerste oog prima uit. De MEMO Pad heeft een 1,8 GHz Quad Core processor. Toen we er na de persconferentie een kwartiertje mee mochten spelen, zorgde dat voor een soepele werking zonder haperingen. Een definitief oordeel kunnen we pas vellen, als we hem stevig aan de tand hebben gevoeld. De MEMO Pad 7 heeft als besturingssysteem Android 4.4. Het beeldscherm is Full HD (1920 x 1080p) WUXGA IPS-Panel en ziet er strak uit. Je moet er flink met je neus bovenop zitten om pixels te zien. Dat is knap gedaan.

Camera
Meer pixels zien we als we de eerste foto's bekijken. De lichtomstandigheden bij de preview waren niet geweldig, maar dat gebeurt wel vaker als je een foto met een tablet maakt. Voor veel mensen is de camera duidelijk minder belangrijk bij de aanschaf van een tablet. Voor een echt oordeel over de cameraprestaties moeten we de Memo Pad 7 wat uitgebreider aan de tand voelen.

Asus Memo Pad 7 kopen
De Asus MEMO Pad 7 (die ook geschikt is voor 4G) verschijnt in veel landen pas in oktober in de winkels, maar In Nederland is de tablet al vanaf 26 september te koop. Voor de bescheiden advies van 199 euro. Als daar in de verkoopprijs een paar tientjes afgaan, kan deze tablet best wel eens een kooptip krijgen.
De talbet is te koop in de kleuren: rood, zwart en champagne. 

Deel dit bericht:
Tags