Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Severin Piccola Induzio: espresso-apparaaat met losse melkopschuimer

Door: Eelko Wester | 6 september 2014 07:54

Fabrikanten stoppen het liefst zo veel mogelijk features in hun apparaten. Maar soms is het beter om wat functies weg te laten. Dat dachten ze bij het Duitse Severin toen ze het zoveelste defecte volautomatische espresso-apparaat terugkregen met aangekoekte melkresten. Dus lanceerde Severin op de elektronicabeurs IFA de Piccola Induzio KV8081: een espresso-apparaat zonder automatische melkopschuimfunctie. Maar met een losse melkopschuimer. Dat is best slim.

Fabrikanten stoppen het liefst zo veel mogelijk features in hun apparaten. Maar soms is het beter om wat weg te laten. Dat dachten ze bij het Duitse Severin toen ze het zoveelste defecte volautomatische espresso-apparaat terugkregen met aangekoekte melkresten. Dus lanceerde Severin op de IFA de Piccola Induzio KV8081: een espresso-apparaat zonder melkopschuimfunctie. Maar met een losse melkopschuimer. Dat is eigenlijk best slim.

Je kent het wel: heb je net een lekkere cappuccino gemaakt, zit je volautomatische espresso-apparaat te zeuren om schoongemaakt te worden. Dat doe ik zo wel, denk je dan. Eerst even genieten van mijn cappuccino. Dat 'zo' is vaak veel later of helemaal niet. Het gevolg: de opgewarme melkresten koeken lekker aan in je espresso-apparaat. Dat is in het begin geen probleem, maar naar verloop van tijd geeft dat storingen.

Schoonmaken
"Het achterblijven van melkresten is een van de belangrijkste redenen voor storingen in een espresso-apparaat", weet Jeroen Brussee, directeur van Severin Nederland. "Ons apparaat krijgt dan de schuld, maar in de praktijk blijkt dat mensen het apparaat gewoon te weinig reinigen. Zelfs het indrukken van een knop wordt vergeten of niet gedaan. Dat snap ik wel, het overkomt mij ook. Bij de oude Piccola moet je eerst het slangetje in het water hangen en dan wordt het pijpje gereinigd. Dat is ook werk waar je niet op zit te wachten."
"Dat heeft ons wel aan het denken gezet. Aangezien we een groot assortiment melkopschuimers hebben, kwamen we op het idee de automatische melkopschuimer uit onze volautomaat te halen. Je kunt onze Piccola nu kopen mét losse melkopschuimer of zonder melkopschuimer als je toch geen koffie met opgeklopte melk drinkt."

Severin Piccola Induzio kopen
Revolutionair is de vinding natuurlijk niet van Severin, maar slim wel. Severin kan het ook doen, want de fabrikant heeft een heel arsenaal melkopschuimers die prima opgeklopte schuim leveren. De cappuccino's die we op de stand van Severin proefden, waren dan ook prima. Zeker voor een apparaat dat 349 euro kost zonder melkopschuimer (de Severin Piccola Semplice KV8080) en 399 euro met losse melkopschuimer (Severin Piccola Induzio KV8081).
Voor de goede orde: niet vergeten de melkopschuimer schoon te maken, want ook die melk kan aankoeken.

Deel dit bericht:
Tags