Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

iPhone 6 en 6+ verrassen niet, maar oh wat worden ze weer populair

Door: Eelko Wester | 9 september 2014 15:10

Apple lanceerde op dinsdagavond zijn nieuwe smartphones: de iPhone 6 en iPhone 6+. Volgens Apple natuurlijk sneller, beter, meer mogelijkheden, betere batterij én grotere schermen. Geen verrassing. Maar de nieuwe iPhones gaan ongetwijfeld weer met miljoenen tegelijk over de toonbank. Klaar voor de start: dit najaar liggen ze in de winkel.

Apple lanceerde op dinsdagavond zijn nieuwe smartphones: de iPhone 6 en iPhone 6+. Volgens Apple sneller, beter, meer mogelijkheden, betere batterij én grotere schermen. Geen echte verrassingen of het moet Apple pay zijn, betalen met je iPhone. Maar de nieuwe iPhones gaan ongetwijfeld weer met miljoenen tegelijk over de toonbank. Klaar voor de start: dit najaar liggen ze in de winkel.

Laten we beginnen met het scherm. Apple was lange tijd de enige smartphone-fabrikant die vasthield aan een klein scherm. Wat bij Apple groot was (4 inch bij de iPhone 5S), heette bij andere fabrikanten Mini of Compact. Apple is nu ook overstag en doet ook mee met de grote jongens. De iPhone 6 heeft een scherm van 4,7 inch (1334 x 750 pixels)en de iPhone 6+ een scherm van 5,5 inch (1920 x 1080 pixels). Op die grotere schermen kun je meer zien, was de weinig verrassende conclusie van Apple. 's Werelds populairste fabrikant heeft er wel voor gezorgd dat bestaande apps (momenteel 1,3 miljoen in de app store) ook allemaal goed werken op de nieuwe grote schermen. 

Sneller
Wat is er verder nieuw. Volgens Apple zijn eigenlijk alle onderdelen van de iPhone verbeterd. De processor is sneller, de camera maakt nog betere foto's en video's, de batterij gaat veel langer mee, de wifi is 3 keer sneller en de telefoons hebben tal van extra functies, zoals bellen via wifi.

iPhone 6 en 6 Plus kopen
De nieuwe iPhones worden niet goedkoop, zoals we van Apple gewend zijn. Het is nog onduidelijk wanneer ze te koop zijn in ons land. De prijzen zijn wel bekend.

iPhone 6 is verkrijgbaar in goud, zilver of spacegrijs.
De adviesprijs in Nederland is € 699 voor het 16-GB model, € 799 voor het 64-GB model en € 899 voor het nieuwe 128-GB model.

iPhone 6 Plus is verkrijgbaar in goud, zilver of spacegrijs. De adviesprijs in Nederland is € 799 voor het 16-GB model, € 899 voor het 64-GB model en € 999 voor het nieuwe 128-GB model.

Deel dit bericht:
Tags