Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

HTC One V: kleine telefoons hebben kleine prestaties

Door: Dennis de Vries | 9 augustus 2012 11:51

Wil je een krachtige smartphone, dan zit je vast aan grote beeldschermen. En wil je een compact, handzaam model, dan betekent dat automatisch dat je niet het beste van het beste krijgt. We hadden stille hoop dat de HTC One V dit stigma enigszins kon doorbreken, maar helaas.

 

Het zit tegenwoordig zo: wil je een enorm krachtige smartphone, dan zit je vast aan grote beeldschermen van minimaal 4,3 inch diagonaal. En wil je een compact, handzaam model met een beeldscherm van 3,7 inch, dan betekent dat automatisch dat je niet het beste van het beste krijgt. Maar nadat we lyrisch waren over de prestaties van de HTC One X en de HTC One S, hadden we stille hoop dat de HTC One V dit stigma enigszins kon doorbreken.

Dat blijkt onjuist. Natuurlijk, de HTC One V is met een huidige verkoopprijs van 270 euro verreweg de voordeligste van de drie smartphones uit HTC's overzichtelijke productlijn. Maar de snelheid die je inlevert ten opzichte van bijvoorbeeld de One S voelt niet evenredig aan het geld dat je bespaart. De HTC One V is bij vlagen een beetje traag. Behoorlijk traag. Dat merk je niet zozeer bij het navigeren door de fraaie Sense interface, wel al een beetje als je een app opstart met de nodige vertraging en als de browser hapert bij scrollen. Bij het spelen van een spelletje gaat het helemaal mis. Het toestel kapt er gewoon mee voordat Temple Run goed en wel is opgestart.

Maar de snelheid die je inlevert ten opzichte van de One S voelt niet evenredig aan het geld dat je bespaart

Dat is jammer, want verder heeft de HTC One V alles in zich om een compact toptoestel te zijn. Met een fantastisch mooie behuizing geïnspireerd op de oude HTC Legend, Android 4.0, MicroSD-ingang, snelle camera en mooi beeldscherm laat hij de directe concurrentie achter zich. Maar ben je van plan om meer van dit toestel te vragen dan twitteren, mailen, bellen en whatsappen, dan moet je een krachtiger toestel hebben. En dus ook een veel groter apparaat.

HTC One V video review
Het ziet er niet naar uit dat liefhebbers van kleine smartphones binnenkort kunnen genieten van topprestaties van hun apparaat. De iPhone 4S, met 3,5 inch scherm, is een vreemde eend in de bijt. Maar naar verluidt kiest ook Apple voor een volgend model voor een groter, 4 inch scherm. Ondanks de matige snelheid blijft er genoeg van de HTC One V over om enthousiast te worden. Kijk hier onder de videoreview en lees voor meer informatie het volledige testrapport van de HTC One V.

Deel dit bericht:
Tags