Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

LG G Flex 2 lijkt niet langer een probeersel

Door: Koen Helder | 9 januari 2015 07:32

LG heeft tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas een nieuwe smartphone uit de doeken gedaan. Een flexibel toestel in de vorm van de LG G Flex 2, de opvolger van de G Flex die eind 2013 verscheen. Opvallend zijn nog steeds de vorm van het toestel, namelijk krom, en de zelfhelende behuizing die kleine krasjes laat verdwijnen.

LG heeft tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas een nieuwe smartphone uit de doeken gedaan. Een flexibel toestel in de vorm van de LG G Flex 2, de opvolger van de G Flex die eind 2013 verscheen. Opvallend zijn nog steeds de vorm van het toestel, namelijk krom, en de zelfhelende behuizing die kleine krasjes laat verdwijnen.

De aankondiging van de LG G Flex 2 is er eentje die we niet zagen aankomen. De originele G Flex leek een onsuccesvol probeersel van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant en kreeg van onze Bart slechts 3 sterren toebedeeld. Bovendien verscheen dat toestel alweer ruim een jaar geleden, dus hadden we een opvolger allang niet meer verwacht.


LG G Flex review 

Nog altijd krom
Maar blijkbaar gelooft LG nog altijd in de kromme telefoon, want de G Flex 2 doet in veel opzichten denken aan zijn voorganger. De kromme behuizing en scherm zijn bewaard gebleven en ook de zelfhelende coating maakt opnieuw zijn opwachting. Volgens LG heeft de kromme vorm van de smartphone meerdere voordelen. Zo moeten video’s op het scherm er beter uitzien, net als op de gebogen televisies die steeds meer aan terrein winnen. Daarnaast moet jij ook beter te verstaan zijn bij het telefoneren, omdat de microfoon naar de mond toe kromt.

Krasjes die we met onze nagels in de G Flex maakten, waren enkele dagen later weer verdwenen. Dat kwam, omdat de behuizing als het ware weer in elkaar vloeit. Datzelfde mogen we verwachten van de nieuwe G Flex 2. Dat werkt overigens alleen bij oppervlakkige krassen. Haal bijvoorbeeld een spijker langs het toestel en het heeft voor de rest van zijn leven een litteken. Net als bij andere smartphones.

Kleiner, maar beter
De originele G Flex stelde teleur met zijn beeldscherm. Dat was maar liefst 6 inch groot, maar had slechts een HD-resolutie. Daar heeft LG aan gesleuteld, want het scherm is met 5,5 inch niet alleen kleiner geworden, maar heeft nu ook een Full HD-resolutie meegekregen. Dat moet de scherpte absoluut ten goede moet komen. Vooralsnog blijft de Quad HD-resolutie echter uitsluitend beschikbaar op de LG G3.

G Flex 2Toch lijkt men ook goed naar de G3 te hebben gekeken bij het ontwerpen van de G Flex 2. Vooral het licht hoekige design komt bekend voor en natuurlijk de dunne randen om het scherm. Dat is mogelijk, omdat de knoppen ook bij deze LG-telefoon achterop de behuizing zijn geplaatst. Opvallend zijn overigens de kleuren waarin het toestel beschikbaar komt. Dit zijn Platinum Silver en Flamenco Red.

Krachtpatser
De LG G Flex 2 is een van de eerste smartphones die is uitgerust met de nieuwe Snapdragon 810 processor van Qualcomm. Dat is een 64-bit processor die acht rekenkernen kan aansturen. In het toestel vinden we dan ook twee quadcore processors. Eén geklokt op 2 Ghz en één op 1,5 Ghz. Goed voor de snelheid, maar tevens erg energiezuinig.

Er komen twee versies van de smartphone beschikbaar. Een 16 GB variant met 2 GB aan RAM-geheugen en een 32 GB variant met 3 GB aan RAM-geheugen.

Laserfocus
LG heeft de camera van de G3 geplukt en die in de G Flex 2 gezet. Dat betekent 13 megapixels en een laser waar het toestel mee scherp stelt. Dat kan het daardoor vliegensvlug en tevens in alle lichtomstandigheden. Het toestel is namelijk niet meer afhankelijk van wat de sensor ziet, maar puur van de afstand die de laser aflegt. En die laser legt die afstand in het licht en donker net zo snel af.

Ook heeft het toestel optische beeldstabilisatie wat voornamelijk goed van pas zal komen tijdens het maken van een video. Dat kan het toestel net als de G3 in Full HD en Ultra-HD, maar het kan Full HD tevens in 60 fps vast leggen. Interessant voor de videografen onder ons.

LG G Flex 2_2

Aangename verrassing
De aankondiging van de LG G Flex 2 kwam als een verrassing, maar bleek uiteindelijk een aangename verrassing te zijn. De tweede kromme telefoon van LG lijkt niet langer een probeersel. Of het gebogen scherm inderdaad voordelen oplevert, moet nog blijken, maar het is niet perse de voornaamste reden om het toestel aan te schaffen. Het is immers voorzien van een beter beeldscherm, goede camera, mooier design en voornamelijk razendsnelle processor. Bovendien is Flamenco Red ook weer eens wat anders.

De LG G Flex 2 moet in januari nog in de winkel liggen voor een vooralsnog onbekende adviesprijs. Dat het een zonnigere toekomst tegemoet gaat dan zijn voorganger, lijkt nu echter al een gegeven.

Deel dit bericht:
Tags