Niels Willems
Niels Willems
Redacteur

De nieuwe Philips Senseo 2015: heter en beter

Door: Niels Willems | 19 februari 2015 16:29

Veertien jaar na de introductie van de Oer-Senseo is het tijd voor een nieuwe. Belangrijkste verbeteringen: zelf de sterkte bepalen door meer of minder water, schakelt automatisch uit na een half uur en het water is heter. Niet alleen de Senseo wordt opgefrist maar ook de verpakking van de pads en de receptuur van de koffie.

Veertien jaar na de introductie van de Oer-Senseo is het tijd voor een nieuwe. Belangrijkste verbeteringen: zelf de sterkte bepalen door meer of minder water, schakelt automatisch uit na een half uur en het water is heter. Niet alleen de Senseo wordt opgefrist maar ook de verpakking van de pads en de receptuur van de koffie. De introductieprijs van de nieuwe Philips Senseo is 80 euro. 

Senseo zo Nederlands als drop, windmolens en hagelslag

Senseo hoort bij Nederland. “Veertig procent van de Nederlandse koffiedrinkers gebruikt dagelijks de Senseo”, vertelt Mathieu Meyer, verantwoordelijk voor Senseo bij DE, tijdens de lancering van de nieuwe Senseo bij de koffiefabriek van DE. “Iedere dag 5,2 miljoen kopjes koffie." De Senseo is zo kenmerkend voor Nederland dat het apparaat een plaats in het Stedelijk Museum kreeg. En in menig huishouden op het aanrecht, of inmiddels opgeborgen in de kast. De Senseo is ook geïntroduceerd in andere landen zoals België en Frankrijk, maar werd nergens zo’n succes als in Nederland.

Verbeteringen van de Senseo Original

Op het eerste oog ziet de nieuwe Senseo er net zo uit als de oude Phillips Senseo. Een bewuste keuze van Philips, omdat veel mensen het apparaat zo kennen. Philips heeft de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • De eerste kop is heter. “Klanten gaven aan dat de smaak goed is, maar dat het eerste kopje wel wat warmer mocht”, zegt Saskia Maas van Philips. “Door aanpassingen is het eerste kopje warmer maar het tweede kopje niet te heet."
  • De sterkte is te regelen. Of beter gezegd, de hoeveelheid water die het apparaat gebruikt is in te stellen. Minder water betekent dus sterkere koffie. Een echt andere smaak of type koffie kies je met de verschillende DE pads.
  • De Senseo schakelt zichzelf uit na een halfuur.
  • Er zijn nieuwe kleuren waarvan twee met metaalachtige verf.

Nieuwe verpakking koffiepads voor de Senseo en aangepaste receptuur

Douwe Egberts heeft haar meest gedronken productlijn - Senseo Originals - vernieuwd. Dit zijn in totaal zes producten: Classic, Mild, Strong, Extra Strong, Mocca en Decaf. Mathieu Meyer van DE: “De vernieuwde recepturen van de Senseo pads zijn afgestemd op de smaak zoals de Nederlander zijn koffie het liefst drinkt, niet te uitgesproken, niet te bitter, rond van smaak.”

De 'oude' smaken krijgen een nieuw jasje en nieuw receptuurWe kregen een doos mee met de nieuwe pads. De smaak gaan we snel testen want we verwachten volgende week de nieuwe Senseo op de redactie van BesteProduct.nl. De verpakkingen met 36 pads hebben een adviesprijs van 3,99 euro.

Nieuwe kleuren

Line-up van kleuren van de Nieuwe SenseoNieuw apparaat, nieuwe kleuren. De nieuwe Senseo is onder meer verkrijgbaar in rood en retro taupe. De twee Senseo’s op de voorgrond zijn 10 euro duurder vanwege de speciale laklaag met de kleuren zilver en titanium (HD7818).

Verschil tussen de Philips Senseo HD1817 en HD7818

Het verschil tussen de twee types – de HD1817 en HD7818 - is de kleur. En de prijs. Door de coating met aluminium verf krijgt de Senseo een ander uiterlijk. Hoewel nog steeds van plastic, lijkt de single-server-koffiezetter van metaal te zijn gemaakt als je het op enige afstand bekijkt. De adviesprijs van de Senseo met deze afwerking ligt 10 euro hoger.

In maart 2015 verkrijgbaar

Philips start begin maart met de uitlevering van de nieuwe Senseo. De nieuwe pads en verpakking liggen vanaf half maart in de winkel. We verwachten in maart ook de review te publiceren van de nieuwe Senseo.

De DE fabriek in Utrecht We namen ook een kijkje in de DE fabriek in Utrecht. Om aan de vraag te voldoen, rollen hier 60.000 pads per uur van de band. 24 uur per dag dus.

Deel dit bericht:
Tags