Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge: chique, glas en bijzondere randjes

Door: Eelko Wester | 1 maart 2015 21:28

De nieuwe Samsung Galaxy S6 en S6 Edge werden zondag gelanceerd door Samsung tijdens het Mobile World Congress op de Galaxy Unpack in Barcelona. Tijdens een gelikte show, die een uur duurde, werden alle noviteiten van de nieuwe smartphones vol enthousiasme en met de nodige superlatieven belicht. De voorlopige conclusie: chique, glas, sneller en een bijzonder scherm. 

 

De nieuwe Galaxy S6 en S6 Edge werden gelanceerd door Samsung tijdens de Mobile World Congress op de Galaxy Unpack in Barcelona. Tijdens een gelikte show, die een uur duurde, werden alle noviteiten van de nieuwe smartphones vol enthousiasme en met de nodige superlatieven belicht.De voorlopige conclusie: sneller, beter en een bijzonder scherm. 

 

Samsung heeft Galaxy S6 Edge een fraai kunststukje uitgehaald. Deze smartphone heeft een glazen scherm dat aan twee kanten gebogen is en over de zijkanten heen loopt. Dit is het eerste toestel dat zo’n scherm heeft. Alleen de Samsung Note Edge heeft een beeldscherm dat aan een kant doorloopt. Met S6 Edge heb je daardoor een toestel waarmee je zeker opvalt. Via de extra rand heb je bij de Edge snel toegang tot je favoriete contacten. Dat is ook meteen de belangrijkst extra functie bij de Edge, die net als de S6 een 5,1 inch Quad HD Super AMOLED beeldscherm heeft,

De S6 en S6 Edge zijn zowel aan de voor- als achterkant voorzien van sterk gorilla glass. Doordat ook de achterkant van glas is, geven de kleuren een speciaal effect. Het glas wordt verbonden met een metalen rand. Dat ziet er fraai en chique uit. Een groot verschil ten opzicht van de S5, die nog volledig van plastic was. 

Hardware/batterij

Samsung heeft weer voor het nodige geweld onder de motorkap gezorgd. De S6 en S6 Edge zijn uitgerust met een 14nm mobiele processor, met 64-bit platform, het nieuwe LPDDR4 werkgeheugen en het UFS 2.0 flashgeheugen. Volgens Samsung is het daardoor niet mogelijk deze telefoon aan het happeren te krijgen en is hij tevens energiezuinig.

Ben je toch door je batterij heen, dan heeft Samsung een snellaadsysteem ontwikkeld, dat indrukwekkend klinkt. In tien minuten tijd is je telefoon voldoende opgeladen om vier uur lang te kunnen gebruiken. Daar worden we blij van. De S6 is ook de eerste Galaxy waar de batterij niet verwisselbaar is. Samsung heeft ook een draadloos laadsysteem ingebouwd, waarvoor je nog wel een extra accessoire nodig hebt. 

Opmerkelijk

  • Gebogen scherm maakt Galaxy S6 Edge uniek
  • Chique uitstraling met glas en metaal
  • Indrukwekkende camera met lichtsterke sensor
  • Snellaadsysteem batterij worden we blij van

Camera
De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge hebben volgens Samsung de beste camera momenteel op de markt. Qua specificaties ziet het er in ieder geval indrukwekkend uit. De camera’s hebben een diafragma van 1.9, dat betekent dat sensor heel lichtsterk is. Zelfs onder slechte lichtomstandigheden moeten er goede foto’s kunnen worden gemaakt. Samsung mag zijn toestellen graag vergelijken met de nieuwste iPhones van Apple en dat verschil was duidelijk in het voordeel van de Koreaanse fabrikant. De camera is verder uitgerust met optische beeldstabilisatie, dat beweging moet voorkomen, en object tracking autofocus, waarmee hij blijft scherp stellen ook als je hetgene dat je fotografeert beweegt. Video kun je natuurlijk opnemen in Ultra HD, ook wel 4K genoemd. Dat is vier keer scherper dan HD. 

Software
Zoals we van Samsung zijn gewend, zijn de top smartphones vol gestopt met tal van functionaliteiten. Het probleem in veel Samsung-toestellen was vaak dat deze zo verstopt in het toestel zitten, dat een eenvoudige gebruiker ze amper kon vinden. Daar heeft Samsung met de S6 en S6 Edge verandering in gebracht, door de weergave in de telefoon sterk te versimpelen. De eerste voorbeelden zagen er veelbelovend uit.

In navolging van Apple presenteerde Samsung het mobiele betaalsysteem Samsung Pay, dat een pinpas - laat staan contant geld - overbodig maakt. Je hoeft alleen je toestel maar naast het pinapparaat te houden en nadat je je hebt gelegitimeerd met je vingerafdrukscanner, reken je af. We kunnen niet wachten. 

Bestellen
De Samsung Galaxy S6 en deEdge zijn beide verkrijgbaar in de kleuren White Pearl, Black Sapphire en Gold Platinum. Alleen de Edge is er ook in Green Emerald en de S6 in Blue Topaz. Alle twee de toestellen zijn leverbaar vanaf 10 april maar je kunt ze al nu al bestellen zodat je hem meteen hebt, zodra hij beschikbaar is.

Deel dit bericht:
Tags