Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

Nintendo 3DS XL: groot en incompleet

Door: Koen Helder | 15 augustus 2012 14:37

Het is toch wat met de gameconsoleontwikkelaars tegenwoordig. Dwong Sony de consument bij de aankoop van een PS Vita al tot het extra aanschaffen van een geheugenkaart, vergeet Nintendo nu ineens zijn 3DS XL van een oplader te voorzien. Schandalig!

Het is toch wat met de gameconsoleontwikkelaars tegenwoordig. Dwong Sony de consument bij de aankoop van een PS Vita al tot het extra aanschaffen van een geheugenkaart, vergeet Nintendo nu ineens zijn 3DS XL van een oplader te voorzien. Die moet je er los bij kopen. Voor €10,-. Is niet veel geld. Toch vind ik het schandalig!

Ik zie het al helemaal gebeuren. Pakjesavond. Een achtjarig jongetje staart al een tijdje zenuwachtig naar de jutezak vol cadeautjes. Hij heeft een Nintendo 3DS XL gevraagd, zo eentje met een lekker groot scherm waar je heerlijk op kunt gamen. Zou hij hem krijgen? Het sein wordt gegeven. Als een hongerige leeuw die zich op zijn prooi stort, begint het jongetje lukraak pakjes open te scheuren. En jawel! Een Nintendo 3DS XL! Hij begint meteen te spelen, een kwartiertje ongeveer. Dan is de 3DS XL leeg. Graaien in de doos: geen adapter. Tranen. Dank u Sinterklaasje Nintendo!

Een film kijkt op een mooie LED tv natuurlijk ook lekkerder weg dan op je oude 17 inch tv’tje met ingebouwde videorecorder.

Niet overbodig
Erg jammer, want deze grotere uitvoering van de 3DS is geen overbodig product. Het is toch opvallend hoeveel prettiger een spelletje speelt wanneer het over een groter scherm wordt uitgetrokken. Hoewel, opvallend. Een film kijkt op een mooie grote LED tv natuurlijk ook lekkerder weg dan op je oude 17 inch tv’tje met ingebouwde videorecorder. En het verschil in formaat tussen de twee Nintendo producten is aanzienlijk. 90% om precies te zijn.

Praktisch hetzelfde
De 3DS XL lijkt wel wat goedkoper afgewerkt en past natuurlijk niet zo makkelijk meer in je broekzak. Daarbuiten zijn de verschillen miniem en is de handheld nog even krachtig als voorheen. Games worden er dus niet mooier op, maar je kunt ze wel langer spelen. De batterijduur is flink toegenomen. Wat wel een gemiste kans blijft, is het ontbreken van een 2e analoge stick op de handheld. Juist nu games in 3D-omgevingen ook voor de draagbare spelcomputer makkelijk tot de mogelijkheden behoren, was dit een welkome toevoeging geweest.

Wat dat betreft heeft Sony het met de PlayStation Vita naar mijn mening nog altijd slimmer aangepakt, ondanks dat die handheld maar moeilijk verkoopt. Wat ergens ook een beetje blijft knagen, is dat ik de Nintendo 3DS nooit gebruik met de 3D-functie aan. Dat komt niet omdat het niet werkt, maar omdat ik er al gauw een beetje scheel van wordt. Het is maar goed dat je deze functie zelf aan of uit kunt zetten.

Reisgenoot
De Nintendo 3DS XL is een prima reisgenoot om de verveling tegen te gaan. Prettig te bedienen en genoeg leuke titels voor te krijgen. Minder stoer en krachtig dan een PS Vita, maar wel een stukje goedkoper en dat is altijd fijn. Ik zou hem zo meenemen op vakantie en dan maar hopen dat mijn oplader, die ik er los bij moest kopen, daar in het stopcontact past.

Videoreview Nintendo 3DS XL
Bekijk hier de volledige review van de Nintendo 3DS XL.

 

Deel dit bericht:
Tags