Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Folder Test: aanbiedingen Expert 3,2% duurder dan webwinkels

Door: Eelko Wester | 16 augustus 2012 10:40

Reclamefolders belanden wekelijks met stapels tegelijk in onze brievenbus. Consumentenwebsite BesteProduct.nl vergelijkt de aanbiedingen in de folders van de grote elektronicaretailers met de prijzen op vergelijkingssites. Vandaag deel 1: Expert.

Reclamefolders belanden wekelijks met stapels tegelijk in onze brievenbus. Het regent prijzenfestivals, spetterende aanbiedingen en megakortingen. Maar hoe voordelig zijn de prijzen in de folders echt? Kun je die televisie, camera, mixer, stofzuiger of laptop niet goedkoper bij een van de honderden webwinkels online kopen? Wij nemen de komende weken de proef op de som in de Grote BesteProduct Folder Voordeel Test. We bekijken de aanbiedingen in de folders van alle grote elektronicaretailers en vergelijken ze met de scherpste prijzen op de grootste Nederlandse vergelijkingssites. Vandaag deel 1: Expert.

Aanbiedingen 3,2 procent duurder
'Fris van start'. Zo luidt het thema van de Expert-folder, dat inspeelt op het feit dat Nederland langzaam ontwaakt uit de zomerstand en weer gaat werken en naar school gaat. Bij Expert is de afdeling 'geef flinke kortingen' waarschijnlijk nog met zomerreces. Uit de Grote BesteProduct Folder Voordeel Test (download de testresulaten) blijkt namelijk dat de aanbiedingen uit de Expert-folder 3,2 procent duurder zijn dan de laagste online prijzen (inclusief verzendkosten).

Infographic folder test Expert

Aanbieding
Bij het controleren van de prijzen uit de folder stuitten we al bij de voorkant op een probleem. De laptop van Asus van typenummer Asus F501AXX077V is een op het wereldwijde web nagenoeg onbekend model. Vergelijken of de aanbieding scherp is, is voor ons onmogelijk. Het is een truc die vaker wordt toegepast door retailers en moet voorkomen dat consumenten de prijzen kunnen vergelijken.

Beperkt voordeel
In het vergelijkende onderzoek scoort Expert het minst positief bij de televisies. Daar kan het prijsverschil met online behoorlijk oplopen. In harde euro's springt de Samsung UE40ES7000 er in negatieve zin uit. Deze LED-televisie kost in de aanbieding bij Expert 1.598 euro. Op het moment van testen kostte hetzelfde toestel bij Qplaza.nl 1.408 euro. Inmiddels zijn er zelfs al betere aanbiedingen (let op: bovenste prijzen zijn van een buitenlands model). Verderop in de folder doet het bedrijf beter zijn best. Daar blijkt Expert vooral bij de huishoudelijke apparaten wat scherpe aanbiedingen te hebben. Al valt het op dat de producten waar Expert mee stunt, zeker niet de nieuwste apparaten zijn. Deze Zanussi vaatwasser is bijvoorbeeld van 2011 en wordt bijna nergens meer verkocht. Verder blijft het voordeel dat je bij Expert behaalt, beperkt tot enkele euro's.

Een overzicht van de volledige prijsvergelijking van de Expert-folder kun je hieronder gratis downloaden.

Onderzoeksgegevens reclamefolder Expert

Deel dit bericht:
Tags