Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Zit er iemand te wachten op de LG Optimus 3D Max?

Door: Ger de Gram | 28 februari 2012 13:57

Ja, we geven het toe. De kop boven dit artikel is wellicht wat suggestief. Maar toen we de LG Optimus 3D Max in café Gran Foc in downtown Barcelona in handen kregen, was die vraag eigenlijk snel gesteld.

Ja, we geven het toe. De kop boven dit artikel is wellicht wat suggestief. Maar toen we de LG Optimus 3D Max in Café Gran Foc in downtown Barcelona in handen kregen, was die conclusie eigenlijk snel getrokken. Als zelfs de marketingmensen van LG toegeven 3D niet te gebruiken, waarom zouden wij dat dan wel doen?

LG Optiimus 3D Max preview

LG Optimus 3D Max: betere 3D ervaring dan voorheen?
Jaren gaan voorbij en de technologische vooruitgang is haast niet meer bij te houden. Toen een jaar geleden LG haar eerste 3D-smartphone lanceerde, de LG Optimus 3D Speed, was het gehele journaille onder de indruk. 3D. Een extra dimensie, dat moet wel wat zijn. En dat zonder brilletje! Anno 2012 lijkt iedereen wel klaar met die dimensie, die bij de 3D Speed vooral veel hoofdpijn en ergernis opleverde.

Wanneer een bal naar voren komt, in plaats van ver op de green voelt zelfs een doorgewinterde golfer als Tiger Woods zich bedrogen

LG meent dat ze haar 3D-functionaliteit heeft verbeterd, door technieken toe te passen die ook terug te vinden zijn in de 3D-tv's van LG. In de praktijk merk je daar eigenlijk niet zoveel van. Dat klinkt hard, maar op een 4,3 inch scherm een goede 3D-ervaring creeren, is gewoon geen sinecure. Het spelletje 'Let's Play Golf', een 3D-golfgame, is voorgeïnstalleerd op de 3D Optimus Max en exemplarisch. Een bal daadwerkelijk de diepte in slaan is natuurlijk prachtig, maar wanneer de bal eerder naar voren komt, in plaats van naar de green vliegt, voelt zelfs een doorgewinterde golfer als Tiger Woods zich bedrogen. Moet je dat dan willen?

Twee camera's, één 3D film
Verder is het op de 3D Optimus Max mogelijk om 3D foto's en video's te maken. Er zitten twee camera's op de achterkant van het toestel die samen één 3D beeld creëren. Leuk bedacht, maar ook hier rijst de vraag: wat moet je ermee? De LG Optimus 3D Max heeft een TFT-beeldscherm waarop je al je 3D-content kunt bekijken - en dat ziet er bij de juiste kijkhoek nog best aardig uit - maar tegenwoordig is 'sharing' op Facebook, Twitter en al die andere social media zo ongeveer het belangrijkste wat er met foto's en video's gebeurd. En lang niet iedereen - en dit is een understatement - heeft een 3D-toestel in de binnenzak zitten. Gevolg: onbruikbaar. Nu kun je de LG Optimus 3D Max wel via hdmi aansluiten op een 3D-televisie, maar op zo'n gigantisch scherm isruis al heel snel te zien. De kans dat het lelijke beelden oplevert is vrij groot. Nu hebben we dat bij de 3D Max nog niet getest, dus op dat gebied willen we hem uiteraard nog wel een kans geven.

Testvideo LG Optimus 3D Max

Dertien in een dozijn Android-smartphone
Mocht je nou niet geinteresseerd zijn in de 3D-functionaliteit, dan blijft er van de LG Optimus 3D Max maar weinig over. Zowel qua design als qua specs is dit een weinig spectaculair apparaat. Hij draait op Android 2.3 Gingerbread, heeft een dualcore processor en 8GB intern geheugen. De adviesverkoopprijs is nog onbekend, maar ga ervanuit dat dit toestel wel minstens een euro of vierhonderd zal kosten. En dat is behoorlijk veel voor een telefoon die maar één magere 'feature' heeft. Het is qua snelheid en functionaliteit niet per definitie een slechte telefoon, maar of er iemand op zit te wachten is sterk de vraag.

Andere opvallende zaken over de LG Optimus 3D Max

  • Hoe vaak gebruik je 3D? Die vraag stelden we aan de Belgische productmanager van LG. Zijn antwoord was veelzeggend: "Staat de microfoon uit?"
  • Qua design kun je er één ding over zeggen: het is zwart.
  • LG heeft haar eigen schil over Android 2.3 gezet. UI 3.0 geheten. Het resultaat is een wat kinderachtig design wat doet denken aan Samsung's Touchwiz.
Deel dit bericht:
Tags