Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Panasonic TX-L47WT50: de beeldbuis is vergeten

Door: Dennis de Vries | 27 augustus 2012 08:42

Deze week werden we bijna nostalgisch toen we lazen dat de laatste beeldbuisfabriek in Europa voorgoed zijn deuren sluit. Maar toen zagen we de ultra-platte Panasonic TX-L47WT50 en waren we er alweer snel overheen. Bekijk vooral de video, dan zie je waarom.

Deze week werden we bijna nostalgisch toen we op de site van De Standaard lazen dat de laatste beeldbuisfabriek in Europa voorgoed zijn deuren sluit. Maar toen zagen we de ultra-platte Panasonic TX-L47WT50 en waren we er alweer snel overheen. Bekijk vooral de video, dan zie je waarom.

"Ik heb zelf thuis ook al lang een flatscreen". Geen opmerkelijke uitspraak. Wees eerlijk, wie heeft dat niet? Maar de uitspraak krijgt een droevig randje. Het zijn woorden die een definitief einde maken aan een tijdperk. Bovenstaande bekentenis kwam uit de mond van Andre Klok, directeur van de laatste Europese beeldbuis-fabriek, gevestigd in Heerlen. Deze maand sluit het voorgoed de deuren.

Juist door dit soort toestellen verlangen we geen moment meer terug naar de beeldbuis van weleer

Maar het is begrijpelijk als je de alternatieven onder ogen krijgt. Zo reviewde Bas Waarts kort geleden de Panasonic TX-L47WT50 LED-televisie. Een plaatje. De beeldkwaliteit was hier en daar nét iets te donker afgesteld, volgens Bas om het gebrek aan beelddynamiek te verdoezelen. Maar over het algemeen scoort deze televisie voldoende.

'Glass and metal'-design
Maar de echte blikvanger is het design. Eén van de platste televisies die je kunt krijgen. Een minescuul dun randje rond het beeldscherm. Als een venster op de wereld staat dit apparaat tegen de muur. Goed, het 'glass and metal'-design is een beetje overdreven. Het meeste dat je ziet aan dit apparaat is 'gewoon' kunststof, inclusief de stevige voet. Het mag de pret niet drukken. Zeker niet omdat Panasonic er in geslaagd is ook nog een subwoofer in het apparaat te bouwen voor een prima, gebalanceerd geluid.

Juist door dit soort toestellen verlangen we geen moment meer terug naar de beeldbuis van weleer. Mocht je er thuis nog eentje hebben staan en na het zien van onderstaande videoreview overstag gaan: hopelijk heb je er wel bijna 1900,- euro voor over. Gelukkig geeft Andre Klok je nog even wat tijd. Maximaal een jaar blijft hij paraat om reparaties aan beeldbuizen uitvoeren. ‘Maar daarna moet ook ik op zoek naar een andere job.’

Panasonic TX-L47WT50 kopen
De Panasonic TX-L47WT50 is momenteel verkrijgbaar voor 1890,- euro. Wil je meer informatie, bekijk hier onder de videoreview of lees het volledige testrapport van de Panasonic TX-L47WT50.

Deel dit bericht:
Tags