Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Bij de LG Optimus L3 mag je niet zeuren

Door: Ger de Gram | 29 februari 2012 08:50

Op zo'n congres als het MWC dringen hordes journalisten en bloggers voor om de eerste foto's en video's te schieten van de duurste smartphones. Maar er is ook een andere wereld. Wij hadden de kans de Optimus 3, de goedkoopste, alvast te proberen.

Op zo'n congres als het MWC dringen hordes journalisten en bloggers voor om de eerste foto's en video's te schieten van de duurste smartphones. Maar er is ook een andere wereld. De markt van de budgetphones. LG bracht een aantal weken geleden een persbericht uit met daarin toestellen uit de Optimus L-lijn. Wij hadden de kans de Optimus L3, de goedkoopste, uitgebreid te bekijken.

Voor we ingaan op de specificaties en mogelijkheden van de Optimus L3 beginnen we gewoon eens met de prijs. Het toestel zal nog geen honderd euro kosten. En da's niet veel. Zeker niet omdat de LG Optimus L3 voldoende functionaliteiten aan boord heeft om een fijne smartphone-ervaring te bieden. Om te beginnen is de L3 voorzien van Android 2.3 Gingerbread. Dat is fijn, herkenbaar en vooral prettig werkend besturingssysteem van Google. Nog fijner is het feit dat de 'featurephone', zoals marketeers budgettoestellen liever noemen, klaar is gemaakt voor een update naar de nieuwste versie van Android Ice Cream Sandwich. Wanneer precies is niet duidelijk, het 'wordt verwacht'.

LG Optimus L3 preview

 

Specificaties LG Optimus L3
Met de LG Optimus L3 mikt LG vermoedelijk op een jong publiek. Dus ontbreekt de camera niet en zijn er sociale mediawidgets voorgeinstalleerd. Op het scherm is bespaard, het is slechts van WVGA-kwaliteit wat nogal wat flink zichtbare pixels oplevert. Goed, een kniesoor die daar op let, voor een bedrag van 100 euro mag je niet zeuren. Het zal wellicht wat frustraties opleveren tijdens het internetten en bekijken van foto's, maar dan houdt het ook op. Temeer ook omdat de LG Optimus L3 een 800 Mhz processor aan boord heeft en dat is verre van traag.

Het VGA-cameraatje heeft geluid scheller dan de krasse stem van je oma

Camera
Zoals gezegd heeft de Optimus L3 een camera aan boord, maar die is van haast gênante kwaliteit. Nog los van de herrie die het apparaat maakt tijdens het afdrukken, is de beeldkwaliteit ver te zoeken. In de avonduren is het bij deze 3MP-camera huilen met de pet op. De filmkwaliteit laat helemaal te wensen over. Slechts een VGA-cameraatje met geluid scheller dan de krasse stem van je oma. Bovendien heb je geen LED-lampje aan boord, dus ‘s avonds is het behelpen. Maar nogmaals: waar hebben we het over? Een telefoon van 100 euro.

Testvideo LG Optimus L3 

De concurrentie is groot in het budgetsegment. Samsung doet al maanden goede zaken met haar Galaxy Gio en heeft onlangs een nieuwe versie van de Galaxy Mini uitgebracht, terwijl Alcatel niets anders doet dan goedkope modellen op de markt brengen. Het is dus nog maar de vraag of LG een goed plekje verovert in de koopjescorner.

LG Optimus L3 kopen
De LG Optimus L3 is vanaf maart of april verkrijgbaar en zal, aldus LG, “breed gedistribueerd” worden. Wat in normaal Nederlands staat voor: hij ligt ook bij de winkel om de hoek in de schappen.

Opvallende zaken bij de Optimus L3

  • LG zegt dat 'design' één van de belangrijkste punten is bij haar smartphones. De Optimus L3 is vooral heel erg hoekig. Daar moet je van houden
  • Het 3,2 inch beeldscherm is niet heel scherp, maar reageert wel goed op je vingers.
  • De foto's en video die we geschoten hebben zijn gemaakt in de avonduren. Daar is de kwaliteit bedroevend van. Wellicht is dit anders wanneer je in de volle zon fotografeert. Laten we het hopen.

 

Deel dit bericht:
Tags