Bart Frouws
Bart Frouws
Redacteur

Wat een week! (deel 2)

Door: Bart Frouws | 3 maart 2012 12:00

Nietszeggende Engelse woorden, oplepelen van specificaties en handig om de hetebrij heendraaien. Op beursen als het Mobile World Congress gloreren de marketing- en pr-managers van deze wereld. Toch hebben we een paar opmerkelijke dingetjes meegemaakt deze week. Een overzicht.

Nietszeggende Engelse woorden, oplepelen van specificaties en handig om de hetebrij heendraaien. Op beursen als het Mobile World Congress gloreren de marketing- en pr-managers van deze wereld. Toch hebben we een paar opmerkelijke dingetjes meegemaakt deze week. Een overzicht.

Bij HTC kwam marketingmanager Mark Moons vlak voor ons interview een collega tegen. “Ik moet nu naar Mickeysoft”, vingen we op. Op onze vraag aan Mark of zijn collega Microsoft bedoelde kregen we het veelzeggende antwoord: “Je hebt niets gehoord.”

Niet slopen aub
Op de achterkant van de nieuwe Alcateltablet staat ‘Opentablet’. Toen we dat woord, in bijzijn van de Nederlandse marketingman, hardop uitspraken, reageerde hij met een gevat “doe maar niet.” *ba dum tss*

Dezelfde marketingman liep rond met een handig boekwerk vol plaatjes en specificaties van nieuwe Alcateltoestellen. Heb je ook één voor ons, vroegen we nieuwsgierig. Dat was geen probleem, hij zou zelfs een complete perstas regelen. Toen we bij thuiskomst het boek vol verwachting openden, bleek onze versie een leeg notitieblok te zijn. Treffender hadden we de telefoons overigens zelfs niet kunnen omschrijven.

Dit was een perfecte persvoorlichter voor Cohen geweest!


Vieze grappen, daar houden we wel van bij BesteProduct. Hulde dan ook voor de anonieme grappenmaker die op één van de computers in het perscentrum een pornosite als startpagina instelde. Toen de verslaggever tegenover ons de site op zijn beeldscherm kreeg, ging er een zucht door het perscentrum. Of het van genot of juist ergernis was konden we niet precies definiëren.

Dansende dames
Over schaars geklede vrouwen gesproken. Chantal Schepers van pr-bureau Whizpr (o.a. HTC als klant) deed een boekje open over de dansende dames op één van de stands. “Wat een <censuur> wijven”, was haar bondige reactie. Dat ze een paar uur later zelf een plaatje Twitterde van die vrouwen, vonden we dan ook zeer opmerkelijk. Wel bedankt, want wij hadden ze nog niet gezien.

Schaarsgeklede vrouwen op het MWC
Foto: Chantal Schepers

De vrouwen op de beursvloer zijn vaker onderwerp van gesprek. Een aantal Nederlandse collega’s (naam en webadres bij redactie bekend) spraken vol lof over een kleine blonde boothbabe (vakjargon voor mooie dame bij een stand) van LG. Nou hebben we bij LG niet veel goeds gezien, laat staan die mevrouw. Mochten onze collega’s foto’s hebben gemaakt, dan zouden we die graag nog even willen zien.

Waar zijn de blogs?
Paniek in het perscentrum dinsdag. Kees Verheij, ook van Whizpr, liep rond tussen de journalisten. Hoe is hij zonder perskaart langs de beveiliging geglipt, vroegen we ons af. Navraag leerde dat hij, naast zijn taken voor Whizpr, ook als blogger voor StyleCowboys naar Barcelona was gekomen. Nieuwsgierig als we zijn gingen we direct op zoek naar stukjes van zijn hand, maar kwamen van een koude kermis thuis. Sinds 2011 heeft hij maar twee blogs geschreven, de laatste gedateerd op 30 oktober. Niet veel meegemaakt Kees?

Het bloggen leek dan nergens op, Kees speelde wel journalistje door dagelijks video’s op te nemen over HTC. Dat onder zijn YouTube-filmpjes ‘using Flipshare’ stond, vonden we opmerkelijk. Op de vraag waarmee hij filmde, antwoordde Kees: “met twee verschillende camera’s, waaronder een Flip.” Dat vonden we nog opmerkelijker. Niet met een telefoon van HTC? Ongemakkelijk counterde hij de vraag door te stellen dat de goede camera’s van HTC juist nu op de beurs tentoongesteld werden. Waarmee de pr-medewerker de camera’s op alle voorgaande toestellen in één klap degradeerde tot waardeloze apparaten. We zijn aan het nadenken over een niet-goed-geld-terug-regeling.

Sony lanceerde tijdens het MWC twee mooie toestellen, maar door een bomvol launch-event konden we die in beginsel maar moeilijk bekijken. En tot overmaat van ramp was de wifi dramatisch. Om over de hoevelheid stopcontacten maar te zwijgen. Gelukkig vond Bart buiten (ja, echt - zie de foto) nog een plekkie om de Sony Xperia U live te krijgen.

Kansen in de politiek
Mocht Geert Mol van Samsung nog carrièreadvies nodig hebben, kan hij terecht op ons YouTube-kanaal. Onze vragen over de Samsung Galaxy S3 werden zo slinks omzeild en voorbijgepraat, dat LandroverTeun kansen voor Geert ziet in de politiek: “Haha wat een held, dit was een perfecte persvoorlichter voor Cohen geweest! Om die lullo's van Pownews de mond te snoeren.”Waarvan akte.

Deel dit bericht:
Tags