Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Jamie Oliver zou eigen Philips HomeCooker kopen

Door: Eelko Wester | 4 september 2012 15:30

Engelands bekendste tv-kok Jamie Oliver houdt niet van innovaties en keukenapparatuur met hippe functies. Geef hem een pan en wat verse ingrediënten en hij brouwt er een lekkere maaltijd van. Een uitzondering maakt Jamie voor de Philips HomeCooker, die hij zelf presenteerde op de IFA.

Engelands bekendste tv-kok Jamie Oliver houdt niet van innovaties en keukenapparatuur met hippe functies. Geef hem een pan en wat verse ingrediënten en hij brouwt er een lekkere maaltijd van. Een uitzondering maakt Jamie voor de Philips HomeCooker, die hij zelf presenteerde op de IFA.

UPDATE
De Philips Homecooker is nu te koop. Vergelijk hier de prijzen van de Philips HR 1040/90 Homecooker.

Je kunt veel van Jamie Oliver zeggen, maar je hoeft hem niet te leren hoe je een zaal vol journalisten enthousiast krijgt. De presentatie van de HomeCooker op de IFA deed hij met zo veel charisma en humor, dat hij na een twintig minuten onder luid applaus de stampvolle zaal verliet. Of het iedereen toen duidelijk was wat de HomeCooker precies is en hoe de nieuwe innovatie van Philips werkt, betwijfelen we. Maar daar kregen we later op de stand een uitgebreide uitleg van.

Video Philips HomeCooker

Wat is de Philips HomeCooker?
De Philips HomeCooker is een alles-in-een-kooktoestel waarmee je kunt bakken, koken, stomen en snijden. Als we Philips en Jamie Oliver moeten geloven, kun je alle potten en pannen de deur uit doen. Zelfs een gasfornuis of inductiekookplaat zijn overbodig in je nieuwe keuken als je de HomeCooker gebruikt. De HomeCooker moet het extra paar handen zijn dat je helpt in de keuken, aangezien het apparaat zelf het eten roert en op temperatuur houdt.

Als we Philips en Jamie Oliver moeten geloven, kun je alle potten en pannen de deur uit doen. En je kookplaat ook.

Hoe werkt de Philips HomeCooker?
Bij de Philips HomeCooker bestaat uit zeven verschillende onderdelen. We bespreken hieronder de belangrijkste.

  1. Onderop zit de verwarmingsunit, die als basis dient van de HomeCooker. Je kunt hierop de temperatuur instellen van 40 tot 250 graden. Hij is tevens voorzien van een elektronische timer.
  2. In de metalen pan die je op de basisunit plaatst, kun je vlees, vis en groente bakken. Roeren is niet nodig doordat de spatel in het midden die automatisch ronddraait.“Je eten kan daardoor niet verbranden en je kunt in de tussentijd leuke dingen doen met je kinderen”, licht Jamie toe.
  3. De tv-kok mag zelf altijd graag showen hoe snel en gemakkelijk hij (zonder te kijken) groente snijdt. Met de HomeCooker is dat deels verleden tijd, want je kunt er ook een snijmachine bij krijgen waarmee groente in stukken worden gehakt. De snijbladen zijn er in verschillende varianten.
  4. Behalve bakken kun je in de HomeCooker ook aardappels, rijst of pasta koken. Met behulp van een plastic mandje dat je tijdens het koken in de metalen pan zet, kun je het gekookte eten eenvoudig uit de pan halen en direct laten uitlekken.

Wat kun je bereiden in HomeCooker?
Als we Jamie en Philips mogen geloven, kun je nagenoeg alle gerechten bereiden in de HomeCooker. Tijdens de presentatie werd wel duidelijk dat vooral de eenpansgerechten het meest geschikt zijn om in de HomeCooker klaar te maken. Je moet hierbij denken aan risotto, pastagerechten en curry’s.
Als je inspiratie nodig hebt, kun je het receptenboek raadplegen dat je er gratis bij krijgt. De schrijver van het boek mag geen verrassing zijn.

Hoe komt de HomeCooker uit de test?
We hebben als BesteProduct.nl ons eigen potje er nog niet in gekookt, dus een keihard oordeel over de Philips HomeCooker kunnen we niet geven. Na de demonstratie die we hebben gehad op de IFA, kunnen we wel enkele voordelen en nadelen van de HomeCooker noemen.

Voordelen HomeCooker:

  • Eenvoudig in gebruik
  • De automatische roerarm in combinatie met de vast instelbare temperatuur lijkt handig tegen aanbakken.
  • Je hoeft er niet de hele tijd bij te blijven als je kookt.
  • Gemakkelijk schoonmaken, want alles past in de vaatwasser.

Nadelen HomeCooker:

  • Waar ga je de grote HomeCooker neerzetten als je hem niet gebruikt?
  • Vooral geschikt voor eenvoudige gerechten.
  • Als je handig bent met gewone pannen bent, voegt de Home Cooker niet veel toe.

Wat kost de Philips HomeCooker?
De Philips HomeCooker verschijnt in het eerste kwartaal van 2013 in Nederland. De basisunit zonder snijmachine heeft een vraagprijs van 299 euro. De complete HomeCooker heeft een vanaf prijs van 399 euro.

Deel dit bericht:
Tags