Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Samsung Twin Steam Oven stoomt en bakt simultaan

Door: Eelko Wester | 18 september 2012 11:07

Zachtgegaarde zalm en op hoge temperatuur gebakken brownies op hetzelfde moment in dezelfde oven klaargemaakt. Het kan met de nieuwe Samsung Dual Cook Oven en Samsung Twin Steam Oven. De Zuid-Koreaanse fabrikant gebruikt daarvoor geen ingenieuze techniek, maar een metalen scheidingswand.

Zachtgegaarde zalm en op hoge temperatuur gebakken brownies op hetzelfde moment in dezelfde oven klaargemaakt. Het kan met de nieuwe Samsung Dual Cook Oven. De Zuid-Koreaanse fabrikant gebruikt daarvoor geen ingenieuze techniek, maar een metalen scheidingswand.

De scheidingswand zorgt ervoor dat je in de Samsung-ovens met een verschil van 90 graden kunt bakken in dezelfde oven. Je kunt zelf kiezen in welke van de twee helften de temperatuur het hoogst moet zijn. Voor de isolatie in de scheidingswand zorgt de lucht die in de plaat is geperst. Volgens Samsung voorkomt dat ook dat er geuruitwisseling plaatsvindt tussen de twee compartimenten. Frank Snelders, productmanager van Samsung: “Wij twijfelden daar eerst ook aan, maar we hebben vervolgens een demonstratie gehad waarbij we in het ene deel zalm en in het andere deel brownies hebben gemaakt. We proefden of ruikten na afloop geen vis bij de brownies.”
 We proefden of ruikten bij de brownies helemaal geen vis

Energie besparend
Samsung stelt dat de Dual Oven niet alleen handig is om twee verschillende gerechten in te bereiden, maar dat het systeem ook energie bespaart. Frank Snelders: ”Als je kleinere gerechten hebt, hoef je slechts een deel te gebruiken en niet de hele oven te verwarmen.”

Twin Steam Oven
Behalve twee hete lucht ovens heeft Samsung ook varianten waarbij het onderste deel kan worden gebruikt als stoomoven: de Twin Steam Oven. Het stomen gebeurt in een aparte schaal, waarin je vlees, vis en groente kunt stomen. Tegelijk kun je bakken of grillen in het bovenste deel.

Samsung Dual Cook Oven kopen
Samsung heeft nieuwe Dual Cook-techniek al toegepast in de ovensvan 2012. Voor de nieuwe oven-serie van 2013 gaan Samsung nog meer hete lucht ovens uitrusten met deze techniek.

Dual Oven wordt toegepast in de volgende ovens:

Meer info over de Samsung Dual Cook Oven
Samsung heeft TV-kok Jamie Oliver gestrikt om uitleg te geven over de Dual Cook Oven

Deel dit bericht:
Tags