Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Philips PerfectCare Xpress: simpel strijken

Door: Eelko Wester | 12 september 2012 13:19

Dit artikel gaat over een Philips strijkijzer. Ho stop, niet meteen wegklikken. Wij zijn ook geen fan van strijken. Maar als je niettemin een nieuw strijkijzer wil kopen, zijn de Philips PerfectCare Xpress, de Philips PerfectCare Aqua en Silence zeker interessant.

Dit artikel gaat over een Philips strijkijzer. Ho stop, niet meteen wegklikken. Wij zijn ook geen fan van strijken. Maar als je niettemin een nieuwe strijkijzer wil kopen, zijn de Philips PerfectCare Xpress, de Philips PerfectCare Aqua en Silence zeker interessant. De reden: hun opmerkelijke eenvoud. Je hoeft de strijkijzers niet in te stellen en je strijkt op één temperatuur alle kleren.

Het is de eerste keer een rare gewaarwording. Strijkijzer-specialist Matias Mys van Philips strijkt op de IFA-stand in Berlijn een paar keer op en neer over een hagelwit overhemd en laat het hete strijkijzer op het shirt staan. We moeten ons bedwingen om de Philips PerfectCare Aqua niet snel op te tillen, bang als we zijn dat de eerste bruine rookwalmen opstijgen. Onze angst is voor niets: als Mys een halve minuut later het strijkijzer optilt, is het overhemd nog net zo wit als daarvoor.

Video PerfectCare Express strijkijzer

Kan deze gezellige Belg niet altijd ons wasgoed strijken?

“Strijken is echt niet meer ingewikkeld. Met onze PerfectCare-strijkijzers kan iedereen strijken. Het gaat soepel en snel, waardoor je tijd overhoudt om leuke dingen te doen.” Het is een marketingtekst die Mys keurig uit zijn hoofd heeft geleerd. Maar we zijn geneigd hem te geloven.

Als we vervolgens zelf kort achter de strijkplank plaats nemen en een gekreukt wit overhemd soepel strak strijken, zijn we verbaasd over het resultaat. Thuis maar niet vertellen.

Hoe werkt de Philips PerfectCare?
Philips heeft twee innovaties in haar nieuwe PerfectCare-strijkijzers ingebouwd die ervoor zorgen dat de temperatuur niet meer hoeft te worden aangepast aan het materiaal van de kleren:

  • De Smart Control Processor. In de Philips strijkijzers zit een intelligentie die ervoor zorgt dat er altijd een perfecte constante temperatuur is voor het strijken. Deze wordt door Philips ook wel de OptimalTemp genoemd.
  • Altijd stoom. We zullen je niet te veel vermoeien met termen als cyclonic soulplate. Maar het komt erop neer dat Philips in de PerfectCare-strijkijzers technieken heeft toegepast die ervoor zorgen dat er altijd voldoende stoom uit het apparaat komt. Zelfs als je het strijkijzer verticaal houdt. Stoom zorgt voor kreukvrije kleren en voorkomt dat kleren verruïneren doordat het strijkijzer er vlekken in brandt.

Welke Philips PerfectCare strijkijzers kun je kopen?
Philips heeft drie verschillende type strijkijzers en stoomgeneratoren uit de PerfectCare-lijn op de markt gebracht. 

De Philips PefectCare Aqua
Een stoomstrijkijzer met een aparte stoomgenerator. Philips introduceerde de PerfectCare Aqua vorig jaar en brengt nu een verbeterde versie op de markt. De nieuwe Pefect Aqua heeft onder meer een tankinhoud van meer dan 2 liter. Daarmee kun je uren strijken. Leuk, maar we verwachten niet dat er ook maar iemand is die dat volhoudt.
De adviesprijs van de Philips PerfectCare Aqua is 250 euro.

De Philips PerfectCare Silence
Net als de Aqua is de Silence een stroomstrijkijzer met een aparte stoomgenerator. De Silence is de duurste variant uit de PerfectCare-lijn van Philips. En zoals de naam al zegt, is deze strijkijzer geluidsarm. Niet dat wij vinden dat een strijkijzer nu zoveel geluid maakt, maar als je stiekem wil strijken zonder dat iemand het merkt, heb je deze wel nodig.
De adviesprijs van de Philips PerfectCare Silence is 350 euro.
Lees meer informatie over de Philips PerfectCare Silence 

Voordelen van de Philips PerfectCare XpressPhilips PerfectCare Xpress
De Philips PerfectCare Xpress is het nieuwe strijkijzer van Philips dat handzamer en goedkoper is dan de eerder geïntroduceerde Philips PerfectCare Aqua en Philips PerfectCare Silence. Philips heeft een nieuwe techniek in de PerfectCare Xpress toegepast, waarbij de stoom onder druk uit het strijkijzer komt en er altijd voldoende stoom is. Ook kun je met de Xpress zonder moeite een wollen trui en een zijden bloes strijken.

  • De prijs van de Xpress is lager dan van de Aqua en Silence
  • Je hebt geen aparte, grote stoomunit op je strijkplank staan. Dat scheelt ruimte.

Nadelen Philips PerfectCare Xpress

  • Een kleine watertank, waardoor je het strijkijzer vaker moet bijvullen.
  • Stoomresultaat is vermoedelijk iets minder dan met de Aqua en Silence.

Philips PerfectCare Xpress kopen?
De Philips PerfectCare Xpress wordt nog in 2012 in de winkels verwacht. De prijs van de Philips PerfectCare Xpress ligt tussen de 100 en 140 euro.

Deel dit bericht:
Tags