Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

LG Optimus L7: slome duikelaar met recente software

Door: Koen Helder | 13 september 2012 11:52

Maar al te vaak pakten we de laatste tijd smartphones uit om er achter te komen dat zij nog draaiden op een oude versie van Android. De LG Optimus L7 draait echter keurig al op Android 4.0. Jammer dat niet alles zo op orde is.

Maar al te vaak pakten we de laatste tijd smartphones uit om er achter te komen dat zij nog draaiden op een oude versie van Android. Uiteraard zijn dit niet de paradepaardjes van de ontwikkelaars, maar wel smartphones die worden aangeprijsd met leuzen als ‘mooi’, ‘nieuw’, ‘scherp’, ‘hip’ en ‘vet’. En natuurlijk ook allemaal met een update naar een nieuw besturingssysteem in het vooruitzicht, maar toch. De LG Optimus L7 draait echter keurig al op Android 4.0. Jammer dat niet alles zo op orde is.

Ik zag het eerder al gebeuren met de Nokia Lumia 610. Een mooi toestel, scherp geprijsd, uitstekend besturingssysteem, maar niet krachtig genoeg om het allemaal draaiende te houden. Hetzelfde gaat een beetje op voor de L7, ondanks dat zijn 1GHz single-core processor een stuk krachtiger is dan die van de Lumia 610. Wellicht ligt het aan een combinatie van Android ICS en de Optimus UI, maar op momenten staat deze telefoon langer te treuzelen dan een zwevende kiezer in het stemhokje.

Op momenten staat deze telefoon langer te treuzelen dan een zwevende kiezer in het stemhokje

Downgrade?
En ik was nog wel zo verrukt dat deze smartphone gewoon voorzien was van de laatste software. “Zo hoort het”, mompelde ik tegen mezelf. Maar wellicht was in dit geval een downgrade naar het oude Android Gingerbread verstandiger geweest. Zelf ben ik namelijk nog in het bezit van een HTC Desire HD waar die software nog altijd uiterst soepel op draait. En laat er nou net een soortgelijke processor in mijn HTC zitten als in de L7, ondanks dat laatstgenoemde een kleine twee jaar later op de markt is gekomen. Punt is dat men bij HTC ervoor heeft gekozen de Desire HD niet te voorzien van een update naar Ice Cream Sandwich. En die keuze kan ik vanaf nu volledig begrijpen.

Het is heus niet allemaal slecht, want de gemiddelde gebruiker zal met de LG Optimus L7 prima uit de voeten kunnen wanneer het gaat om bellen, smsen, Whatsappen, sociale media bijhouden, browsen, etc. Zo nu en dan moet je gewoon even geduld hebben totdat deze LG zichzelf wakker heeft geschud.

Betere alternatieven
Maar heb ik ongeveer 250,- te besteden, dan is dit niet het toestel waar ik het aan op maak. Dan kies ik eerder voor de dual-core telefoon met oudere software die lekker soepel loopt en voorzien is van een betere camera. Want ook op dat laatste punt presteert deze L7 ondermaats. Video-opnames in VGA kwaliteit valt naar mijn mening niet te verantwoorden en te verkopen.

Dus kijk eens naar de Xperia Sola en U met dual-core processor. En wil je per se een scherm van rond de 4 inch dan is de Galaxy S Advance ook nog een mogelijkheid. Oftewel, genoeg gelijkgeprijsde toestellen die deze LG allemaal voorbij snellen.

Deel dit bericht:
Tags