Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Dixons aanbiedingen goedkoper dan eigen folder

Door: Eelko Wester | 14 september 2012 09:10

Reclamefolders belanden wekelijks met stapels tegelijk in onze brievenbus. Consumentenwebsite BesteProduct.nl vergelijkt de aanbiedingen in de folders van de grote elektronica-retailers met de prijzen op vergelijkingssites. Vandaag deel 7: Dixons.

Reclamefolders belanden wekelijks met stapels tegelijk in onze brievenbus. Het regent prijzenfestivals, spetterende aanbiedingen en megakortingen. Maar hoe voordelig zijn de prijzen in de folders echt? Kun je die televisie, camera, mixer, stofzuiger of laptop niet goedkoper bij een andere webwinkel online kopen? Wij nemen de komende weken de proef op de som in de Grote BesteProduct Folder Voordeel Test. We bekijken de aanbiedingen in de folders van alle grote elektronica-retailers en vergelijken ze met de scherpste prijzen op de grootste Nederlandse vergelijkingssites. Vandaag deel 7: Dixons.

Uit de vele reacties op deze foldertest begrijpen we van de retailers dat het vergelijken van prijzen hun dagelijkse bezigheid is. Voor het maken van elke folder speuren de samenstellers internet af om de aanbiedingen van de concurrentie te bekijken. Tussen het aanleveren van de informatie en het moment dat de folder in bus ligt, zitten soms weken. In die periode heeft de prijzenslag soms de aanbiedingen flink doen kelderen. De vraag: wat doe je daarmee als retailer?

Goedkoper dan folder
Dixons stelt de aanbiedingen gewoon naar beneden bij, zo blijkt uit de vergelijking van de Dixons folder met de scherpste prijzen online bij vergelijkingssites. De Sony NEX 5N staat in de folder van Dixons aangeboden voor 569 euro. Als we via de digitale folder van Dixons doorklikken naar de site is diezelfde systeemcamera verder afgeprijsd tot 549 euro. Daar houden we wel van.
Aangezien we de prijzen uit de folder vergelijken met de online prijzen hebben we voor de vergelijking wel de 569 euro aangehouden. Mede daardoor vallen de Dixons-aanbiedingen iets duurder uit dan online: + 1,8% (download de testresultaten van de Dixons aanbiedingen).

Infographic aanbiedingen Dixons

Photoshop cadeau
Het vergelijken van de aanbiedingen uit de Dixons-folder is sowieso lastig, aangezien Dixons bij haar producten vaak een tasje of een SD-kaart toevoegt. Bij de Dixons-aanbieding van de Canon Powershot SX220HS krijg je bijvoorbeeld gratis het software-programma Adobe Photoshop Elements. De prijs is daardoor ook hoger. Dergelijke aanbiedingen kunnen wij niet vergelijken.

Forse vage kortingen
De eerste pagina's van de Dixons-folders beloven ook veel, maar blijven vaag. Met gekleurde ballonnen schreeuwt Dixons dat er een grote opruiming is, waarbij forse kortingen worden gegeven op oude modellen. Om welke modellen het precies gaat en hoe groot die korting dan precies is, wordt ons niet duidelijk.

Tussenstand folder-aanbiedingen
Met een score van +1,8% bezet Dixons de derde plaats in het voorlopige tussenklassement in de Grote BesteProduct.nl Folder Test.

 
PositieWinkelScoreOnderzoek
1MediaMarkt- 7,3%Aanbiedingen MediaMarkt (22/8)
2Saturn- 4,3%Aanbiedingen Saturn (17/8)
3Dixons+ 1,8% 
4Makro+ 2,2%Aanbiedingen Makro (28/8
5Expert+ 3,2%Aanbiedingen Expert (16/8)
6EP+ 6,2%Aanbiedingen EP (24/8
7Electroworld+ 6,5%Aanbiedingen Electroworld (7/9)

 
Download aanbiedingen Dixons-folder
Download hieronder alle resultaten van aanbiedingen uit de Dixons-folder van 3 t/m 23 september 2012.

Download aanbiedingen Dixons-folder
Deel dit bericht:
Tags