Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

LG G4 nodigt uit om eraan te ruiken

Door: Eelko Wester | 8 mei 2015 08:53

Heb jij wel eens geroken aan je nieuwe smartphone? Vermoedelijk niet. Maar volgens LG besnuffelt iedereen de nieuwe LG G4 zodra ze hem in handen krijgen. De reden: de leren achterkant van LG's nieuwe paradepaardje. Behalve ruiken mochten wij deze week het toestel ook voor het eerst uitproberen. Een preview.

Heb jij wel eens geroken aan je nieuwe smartphone? Vermoedelijk niet. Maar volgens LG besnuffelt iedereen de nieuwe LG G4 zodra ze hem in handen krijgen. De reden: de leren achterkant van LG's nieuwe paradepaardje. Behalve ruiken mochten wij deze week het toestel ook voor het eerst uitproberen. 

Laten we beginnen met de uitslag van de ruiktest: het is echt leer waarmee LG de achterkant van de G4 heeft bekleed. LG biedt de toestellen aan in drie kleuren leer: congnac bruin, zwart en bordeau rood. Over smaakt valt te twisten, dus of het mooi is moet je zelf beoordelen. Maar een ding is zeker: je valt op met de leren achterkant op je smartphone.

Goede trend
De aanpassingen van het uiterlijk van telefoons vinden wij een goede trend. Net als LG zijn we wel een beetje klaar met de telefoons die allemaal op elkaar lijken. Als je, zeker voor de toptoestellen, een bak geld neerlegt, wil je ook iets in handen hebben dat niet dertien-in-een-dozijn is. Ook Samsung heeft dat begrepen met de Galaxy S6 Edge, die twee afgeronde hoeken heeft. Jammer genoegvinden de fabrikanten het ook meteen nodig de prijs fors te verhogen van een toestel dat opvalt. In het geval van de G4 betaal je vijftig euro extra voor een leren achterkant (€699,- in plaats van €649,- voor een versie in wit, goud of zilver). Dat is dan toch veel geld voor een lapje leer. We vragen ons af of consumenten dat er voorover hebben.

Quad HD beeldscherm
Maar de G4 is niet alleen om aan te ruiken, er is ook genoeg moois om naar te kijken. Zoals het beeldscherm dat, net als bij de LG G3, een Quad HD-resolutie heeft. De kleuren spatten er vanaf en de kijkhoek is prima. Opvallend is wel dat de rand onder het scherm duidelijk groter is geworden dan bij de G3. Heeft met de hardware in het toestel te maken, vertelden de vertegenwoordigers van LG. Maar hoe het precies zit, werd ons niet duidelijk. Jammer is het wel, maar ook weer niet echt storend.

Camera
Het paradepaardje van het toestel is de camera, volgens LG. Die heeft een diaframa van f 1.8, waardoor je onder slechte lichtomstandigheden betere foto's moet kunnen maken. De sensor (waarmee je feitelijk de foto maakt) is fors vergroot, zodat al die extra data goed kan worden verwerkt. Of wij over de camera net zo enthousiast zijn als LG, moet blijken tijdens de echte test. De eerste foto's die we snel maakten tijdens de preview, vonden we nog niet heel bijzonder. Disclaimer: de smartphones die we gebruikten waren nog niet voorzien van de uiteindelijke software.

72157652465933905

Selfies
LG heeft ook de camera aan de voorkant aangepast naar 8 MP en tevens enkele grappige features toegevoegd. Bij de LG G3 kon je al een selfie maken door met je hand een knijpbeweging te maken. Als je nu twee keer richting het toestel een knijpbeweging met je hand maakt, schiet het toestel vier selfies achter elkaar. Het is een feature die we scharen onder de categorie; leuk dat het kan. In de praktijk hebben we toch vooral het idee dat we een beetje voor gek staan als we een eend nadoen richting onze telefoon.

Specificaties G4
Voor de liefhebbers van technische details: de G4 draait op besturingssysteem Android Lollipop. Het toestel heeft onder de motorkap een Snapdragon 808. Concurrenten als Samsung en HTC hebben in hun toplijn gekozen voor de Snapdragon 810, maar die blijkt in de praktijk toch snel warm te worden. LG heeft daarom een processor ingebouwd die in theorie iets minder snel is, maar we vragen ons af of je dat in de praktijk daadwerkelijk gaat merken. In de korte tijd dat wij het toestel mochten uitproberen, draaide het soepel en zonder haperingen.

LG G4 kopen
De LG G4 is vanaf eind mei verkrijgbaar, maar nu reeds te pre-orderen. Zoals gebruikelijk krijg je dan een cadeautje van de fabrikant. In dit geval een 64 GB SD-kaart bovenop de standaard 32 GB die in het toestel zit. Daarmee kun je voorlopig vooruit. 

Deel dit bericht:
Tags