Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Panasonic Eluga Power heeft geen koudwatervrees

Door: Ger de Gram | 29 februari 2012 18:22

Tijdens de Panasonic-conventie in Hamburg maakten we voor het eerst kennis met de Panasonic Eluga, de eerste mobiele telefoon in jaren van de elektronicafabrikant. Ze doen er tijdens het Mobile World Congres nog een schepje bovenop met de Panasonic Eluga Power.

Tijdens de Panasonic-conventie inHamburg maakten we voor het eerst kennis met de Panasonic Eluga, de eerste mobiele telefoon in jaren van de elektronicafabrikant. Ze doen er tijdens het Mobile World Congres nog een schepje bovenop met de Panasonic Eluga Power.

Een kleine naamswijziging is soms voldoende. Na Eluga komt Eluga Power. En dat is, de naam zegt het al, een Eluga met net effe iets meer in zijn mars. Zo heeft de Eluga Power geen 4,7 inch maar 5 inch scherm met een hogere resolutie en wat meer processorkracht: 1,5 Ghz tegen 1 Ghz. Bovendien is het toestel vers uit de doos voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich, terwijl de reguliere Eluga nog op 2.3.5 Gingerbread draait. Kortom: de Eluga Power is net wat meer een smartphone voor de echte liefhebber dus.

 

IP-57
Toch zijn het niet die specificaties die de Eluga Power interessant maakt. Het toestel heeft namelijk een IP57-normering, wat wil zeggen dat het toestel water- en stofbestendig is. En dat is voor een smartphone uit deze categorie vrij uniek. Fujitsu presenteert op het MWC toevallig ook een aantal waterbestendige specificatieknallers, maar verder blijft het stil in deze klasse. Het is overigens nog maar de vraag of die modellen van Fujitsu uberhaupt in Europa uitkomen.

Schil
Zoals gezegd draait de Panasonic Eluga Power op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Daar heeft Panasonic haar eigen schil over heen gegooid. Die ziet er kek uit, maar heeft wel een nadeel: het is nogal priegelen. De mapjes zijn allemaal klein, wat de navigatie moeilijker maakt. Opvallend is ook de keuze voor de knoppen. Die zitten namelijk niet aan de zij- of voorkant, maar schuin op de achterkant. Tijdens onze eerste testen zorgde dit voor wat ergernis, want je raakt die knoppen tijdens gebruik nogal snel aan en dan kan je telefoon zo maar eens op standby staan. Goed, je raakt er ongetwijfeld aan gewend, maar in eerste instantie was het nogal irritant.

8 megapixelcamera op Eluga Power
De Panasonic Eluga Power heeft een acht megapixelcamera, waarmee je ook in Full HD kunt filmen. wat de kwaliteit daarvan is: geen idee. Het prototype wat op de stand van Panasonic werd getoond toonde verdacht rare kleuren. Zo was wit groen, en blauw roze. We gaan er voor het gemak maar vanuit dat de definitieve versie dit beter doet.

Wanneer die komt? Geen idee. Wij weten het niet en Panasonic zelf ook niet. De fabrikant kon nog geen schatting geven wanneer het toestel op de markt komt. Wat de prijs is? Net zo onbekend. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Deel dit bericht:
Tags