Bart Frouws
Bart Frouws
Redacteur

Apple: "Sorry, onze kaarten zijn waardeloos"

Door: Bart Frouws | 28 september 2012 18:43

Apple-baas Tim Cook heeft in een open brief zijn excuses aangeboden voor de fel bekritiseerde Maps-software in iOS6. De topman adviseert gebruikers zelfs om tijdelijk andere software te gebruiken, zoals Bing, Waze en -jawel- Google Maps.

Apple-baas Tim Cook heeft in een open brief zijn excuses aangeboden voor de fel bekritiseerde Maps-software in iOS6. De topman adviseert gebruikers zelfs om tijdelijk andere software te gebruiken, zoals Bing, Wave en -jawel- Google Maps.

Maps ligt sinds de introductie hevig onder vuur. En terecht, want de kaarten in iOS6 zijn bij vlagen compleet waardeloos. Zo is station Amsterdam Centraal niet te vinden en blijkt het industrieterrein Science Park in Amsterdam volgens Apple een natuurgebied. De website Theamazingios6maps.tumbler.com bracht zelfs de grootste missers bijeen.

Dat Cook nu in een open brief zijn excuses maakt is opmerkelijk. Het komt niet vaak voor dat Apple door de hoeven gaat omdat een product kwalen vertoond. Nog opvallender is dat Cook adviseert om tijdelijk andere software te gebruiken, waaronder de webapplicatie van Google Maps. Ironisch genoeg werd Google Maps in iOS6 juist ingeruild voor de eigen kaarten van Apple...

Een preview van de iPhone 5, inclusief iOS6, volgt spoedig!

Deel dit bericht:
Tags