Niels Willems
Niels Willems
Redacteur

Miele wordt niet goedkoper maar je krijgt wel meer

Door: Niels Willems | 3 september 2015 08:35

Miele presenteerde op de consumentenelektronicabeurs IFA in Berlijn haar nieuwe producten, waaronder een koelkast waar je met krijt op kunt schrijven en grote stoere Amerikaanse fornuizen. 

Over de prijzen van de producten zijn ze eerlijk: niet goedkoop. En die gaan niet naar dalen, meldde Miele. De Duitse fabrikant ziet meer in een andere oplossing: meer waar voor je geld. 

Opperbaas Dr Rienhard Zinkann (rechts op de foto) gaf drie voorbeelden hoe Miele hier invulling aan geeft.

Miele presenteerde op de consumentenelektronicabeurs IFA in Berlijn haar nieuwe producten, waaronder een koelkast waar je met krijt op kunt schrijven en grote stoere Amerikaanse fornuizen. Over de prijzen van de producten zijn ze eerlijk: niet goedkoop. En die gaan niet naar dalen, meldde Miele. De Duitse fabrikant ziet meer in een andere oplossing: meer waar voor je geld. Opperbaas Dr Rienhard Zinkann (rechts op de foto) gaf drie voorbeelden hoe Miele hier invulling aan geeft.

1# Een lager energieverbruik bij gelijke prijs van de apparaten

Miele heeft het energieverbruik van haar wasmachines en drogers verder weten te verlagen. Alle wasmachines hebben nu minimaal een A+++ label. De meest efficiënte Miele wasmachines zelfs A+++ -40%. De wasmachines worden niet duurder. Ook de warmtepompdrogers worden zuiniger. Alle modellen hebben nu labels vanaf A++.

Elke oven van Miele heeft gratis braadslede

braadslede_gratis_bij_nieuwe_miele_ovens

De “Gourmet-Bräter” wordt met ingang vanaf 1 oktober 2015 gratis meegeleverd bij elke oven van Miele. Waarschijnlijk dat de slede met een voucher gratis kan worden besteld bij Miele. We zien dit soort acties bij meer fabrikanten. Achterliggende voordeel voor de fabrikant: consumenten registreren hun product, zodat bijvoorbeeld Miele precies weet wie haar producten heeft gekocht

Meer zuigkracht voor de stofzuigers

Het laatste voorbeeld dat Dr Rienhard Zinkann toonde op de IFA, sprak minder tot de verbeelding. De stofzuigers hebben meer zuigkracht. Ook de lagere geprijsde modellen scoren nu een A-label voor zuigkracht.

Deel dit bericht:
Tags