Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Pocketbook strijdt met de Sense tegen e-readerreus Kobo

Door: Eelko Wester | 20 oktober 2015 14:44

De markt van de e-readers wordt bijna volledig gedomineerd door een merk: Kobo. Volgens concurrent Pocketbook, in Nederland gedistrubueerd door IBDL, heeft Kobo ruim 80 procent van de Nederlands markt in handen. Niettemin strijdt Pocketbook door tegen de almachtige e-readerreus. Met de nieuwe Sense hoopt Pocketbook wat marktaandeel af te snoepen van Kobo. 

De markt van de e-readers wordt bijna volledig gedomineerd door een merk: Kobo. Volgens concurrent Pocketbook, in Nederland uitgebracht door IBDL, heeft Kobo ruim 80 procent van de Nederlands markt in handen. Niettemin strijdt Pocketbook door tegen de almachtige e-readerreus. Met de nieuwe Sensehoopt Pocketbook wat marktaandeel af te snoepen van Kobo. 

"We maken onszelf geen illusies en denken echt niet dat we Kobo van de troon kunnen stoten", vertelde Jeroen de Schepper, manager retail van IBDL, onlangs tijdens de Brandbazaar in Amsterdam. "Maar ik vind serieus dat we met Sense een e-reader op de markt hebben gebracht die de concurrentie met de Kobo-modellen prima aankan."

Pocketbook Sense
De Pocketbook Sense heeft een 6 inch scherm met een resolutie van 1024 x 758 pixels. De Sense heeft ingebouwde verlichting zodat je ook met weinig en geen licht kunt lezen. De knoppen om een pagina om te slaan, zitten aan de achterkant. Dat maakt het omslaan van de pagina's gemakkelijk. Als je wil, kun je ook van pagina wisselen via het touchscreen aan de voorkant. Verder zijn wifi, een tekst-to-speech-functie en 4GB geheugen voor e-books standaard aanwezig. De Schepper: "Op de nieuwe Sense zit ook nieuwe software, die het werken met deze e-reader nog gemakkelijker maakt."

Alle formaten
Volgens De Schepper heeft Pocketbook als grote voordeel dat alle boekformaten erop gelezen kunnen worden. Kobo maakt alleen gebruik van ePub. De Schepper: "Je sluit je e-reader op de computer aan, sleept het bestand erheen - ongeacht het formaat erheen - je kunt het boek lezen. Dat werkt echt super simpel."

Pocketbook Sense kopen
De nieuwe Pocketbook Sense heeft een adviesprijs van €119,95. Daarmee is deze Pocketbook e-reader 10 euro goedkoper dan zijn directe concurrent de Kobo Glo HD

Deel dit bericht:
Tags