Marten Kracht
Marten Kracht
Redacteur

Zeven opvallende aankondigingen tijdens de CES

Door: Marten Kracht | 7 januari 2016 09:04

Op de Consumer Electonics Show in Las Vegas presenteren alle elektronicamerken deze dagen hun nieuwste ontwikkelingen. De redactie van BesteProduct.nl zet de leukste, meest bijzondere en meest praktische aankondigingen voor je op een rij.

Wifi, maar dan beter

De Wifi Alliance heeft een nieuwe Wifi-standaard ontwikkeld. De nieuwe standaard heet Wifi HaLow en maakt gebruik van frequenties onder de 1Ghz. Het voordeel hiervan is dat de range twee keer zo groot is ten opzichte van de huidige netwerken. Daarnaast zijn de verbindingen stabieler en verbruiken minder energie. In een tijd waarin steeds meer huishoudelijke apparaten gebruik maken van een Wifi netwerk, is dat een welkome vernieuwing. Een lagere frequentie betekent wel een minder grote bandbreedte, dus je kunt er niet dezelfde snelheden mee halen als nu met 2,4 Ghz en 5 Ghz.

Selfies ontvangen van je koelkast

Een van de apparaten die je kan aansluiten op dit nieuwe netwerk, is de ‘family hub’ van Samsung. Dit is een koelkast met een 21.5 inch beeldscherm dat is gepositioneerd in de deur. Met dit scherm kun je je boodschappen doen vanuit de keuken en ontvang je berichten van de koelkast op het moment dat je niet thuis bent. Bijvoorbeeld een foto van de binnenkant, zodat je weet wat er in de koelkast staat.

Samsung Family Hub

Een waterfles op de elektronica beurs

LifeFuels presenteert op de CES een moderne waterfles. Deze fles kan vitaminen en supplementen toevoegen aan het water. Deze supplementen haalt de fles uit cartridges genaamd FuelPods. Een sensor in de fles zorgt ervoor dat de verhouding altijd juist is. Op die manier kun je altijd en overal van drinkwater een ‘sportdrank’ maken.

R2-D2 is nu een koelkast

R2-D2, de droid van Star Wars, is nu verkrijgbaar als koelkast. De koelkast van Haier is op afstand bestuurbaar, je hoeft dus niet meer op te staan voor een koud drankje. Verder is de koelkast uitgerust met een draaiend hoofd en Star Wars geluidseffecten. Een echt hebbeding voor de Star Wars fan dus. Wel voor de gefortuneerde Star Wars-fan, want met 9000 dollar is de koelkast behoorlijk aan de prijs.

LG verbetert bestaande producten

LG gaat een stap verder in de ontwikkeling van beeldschermen en kondigt een Super UHD (Ultra High Defenition) televisie aan. Het scherm heeft een resolutie van 8K. Dat is twee keer scherper dan 4K en acht keer scherper dan Full HD. Naast deze nieuwe televisie presenteerde ook LG een koelkast. Bij deze koelkast gaat de deur automatisch een stukje open op het moment dat je er op af loopt.

Asus heeft goed nieuws voor de fotofanaat

Asus presenteerde de ZenFone Zoom, een smartphone met 3x optische zoom. Bij reguliere smartphones wordt softwarematig ingezoomd, en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Optische zoom op een smartphone is niets nieuws, andere fabrikanten hadden al vergelijkbare telefoons in het assortiment. Asus is echter de eerste die het is gelukt zonder dat de camera uitsteekt. Dit betekent een praktisch bruikbare smartphone met de fotokwaliteiten van een compact camera.

Asus ZenFone Zoom
Deel dit bericht:
Tags