Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

GoPro Hero4 beste actioncam voor de wintersport

Door: Eelko Wester | 2 februari 2016 19:33

De GoPro Hero4 Black Edition is beste actioncam om de komende weken mee op wintersport te nemen. De Amerikaanse fabrikant van de populaire actiecamera’s troeft de concurrenten Garmin en TomTom net af. Dat blijkt uit een test die consumentenwebsite BesteProduct.nl heeft uitgevoerd in samenwerking met AD/De Persgroep en de ski-experts van Snowplaza.nl.

De GoPro Hero4 Black Edition is beste actioncam om de komende weken mee op wintersport te nemen. De Amerikaanse fabrikant van de populaire actiecamera’s troeft de concurrenten Garmin en TomTom net af. Dat blijkt uit een actioncamtest die consumentenwebsite BesteProduct.nl heeft uitgevoerd in samenwerking met AD/De Persgroep en de ski-experts van Snowplaza.nl.

GoPro maakt al jarenlang de populairste actioncams en prijkt ook fier aan kop in deze groepstest, die is uitgevoerd bij SnowWorld in Zoetermeer. “Deze Go Pro Hero4 Black Editon is een topper in de GoPro-lijn, die zelfs beelden in 4K-kwaliteit kan schieten. Die beelden zijn schitterend, zelfs als ze zijn gemaakt in een indoorskihal. Ook heeft de GoPro tal van features en is gemakkelijk met andere apparaten te verbinden. GoPro laat met deze actioncam zien nog steeds de standaard te bepalen”, aldus het oordeel van het testpanel.

Garmin Virb XE
De Garmin Virb XE behaalt de tweede plaats in de actioncamtest. “De Garmin is stevig aan de prijs, maar voor dat geld krijg je wel een prima actioncam waarop weinig aan te merken valt. Concurrerende modellen in dezelfde prijsklasse bieden camera’s die in 4K-resolutie kunnen opnemen, maar het is de vraag of je dat mist bij deze Garmin. De beeldkwaliteit van de Garmin is uitstekend en heeft van alle actioncams het beste geluid. De Garmin is standaard waterdicht, waardoor je geen aparte case nodig hebt. De Virb XE is robuust uitgevoerd. Als je off piste een keer over de kop slaat, hoef je niet meteen te vrezen dat hij kapot is. Hij is tevens gemakkelijk te bedienen met handschoenen aan”, oordeelt het testpanel.

TomTom Bandit
Het Nederlandse TomTom probeert de laatste jaren ook voet aan de grond te krijgen met outdoor-apparaten. De TomTom Bandit behaalt een derde plek met een luxe actioncam, die met bijna vijfhonderd euro wel stevig aan de prijs is. Het testpanel: “De TomTom Bandit biedt vooral voor de liefhebber veel extra's. De TomTom schiet prachtige beelden, zelfs in 4K. Het bewerken van de beelden kan eenvoudig met de meegeleverde software. Om het je nog gemakkelijker te maken, kan de TomTom automatisch de hoogtepunten van een skitocht selecteren. De handzame afstandsbediening maakt het mogelijk de camera vanaf je pols aan te zetten. Een nadeel van deze TomTom is zijn forse formaat, waardoor je duidelijk merkt dat hij op je helm zit.”

Budgettip: Salora Prosport Wifi PSC8601FWD
Uit de test blijkt dat je niet per se honderden euro’s hoeft uit te geven voor een actioncam. De Salora Prosport Wifi PSC8601FWD kost nog geen honderd euro en is een prima camera. Het oordeel van het testpanel: “Met slechtere lichtomstandigheden heeft de Salora wel wat moeite, maar als de zon schijnt produceert hij prima beelden. Door zijn scherm achterop kun je ook zien wat je filmt. De beelden van toppers als GoPro en Garmin zijn beter, maar we denken dat veel mensen goed vooruit kunnen met de Salora.”

Volledige onderzoeksresultaten
Het volledige onderzoek met alle onderzoeksresultaten en testvideo’s van alle camera’s is te vinden op www.besteproduct.nl/actioncamtest.

Deel dit bericht:
Tags