Bart Boonstra
Bart Boonstra
Redacteur

Samsung lijkt het weer te flikken met de Samsung Galaxy S7 (Edge)

Door: Bart Boonstra | 21 februari 2016 17:00

Bij de BesteProductAwards 2015 werd de Samsung Galaxy S6 Edge tot beste product gekroond. Met smart werd daarom gewacht op de opvolgers: de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. Vandaag tijden het Mobile World Congress in Barcelona lanceerde Samsung de nieuwe nieuwe smartphones, maar wij mochten eerder deze week in Madurodam het de toestellen alvast uitproberen.

Bij de BesteProductAwards 2015 werd de Samsung Galaxy S6 Edge tot beste product gekroond. Met smart werd daarom gewacht op de opvolgers: de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. Vandaag tijden het Mobile World Congress in Barcelona lanceerde Samsung de nieuwe nieuwe smartphones, maar wij mochten eerder deze week in Madurodam de toestellen alvast uitproberen.

De Samsung Galaxy S6 was echt een revolutie. Voor het eerst presenteerde Samsung een smartphone met een premium uitstraling, een waanzinnige camera en een prima werkende Android schil: Touchwiz. De S7 is veel meer een evolutie. Het is namelijk nagenoeg dezelfde telefoon. Nou ja niet helemaal. Er is wel wat veranderd, met het meest in het oogspringend: zijn camera. Dat was ook meteen de reden het journaille in klein Nederland was uitgenodigd. 

Vernieuwde camera op de Galaxy S7

We kregen namelijk de mogelijkheid om bij zonsondergang foto’s te maken met de geheel vernieuwde camera. Zo heeft Samsung de pixels vergroot, waardoor deze meer licht kunnen vangen en hebben ze de camera nu voorzien van een lens die maar liefst een diafragma aankan van 1.7. Wel is het aantal megapixels gedaald naar 12, maar dat is voor de meeste internetfoto’s meer dan genoeg. Door deze twee verbeteringen kun je nu nog veel betere foto’s maken onder slechte lichtomstandigheden.

72157664804575571

Verder is het auto focus systeem van de camera sterk verbeterd. De camera druk bijzonder snel af, waardoor je bijna nooit meer onscherpte foto’s krijgt. Uiteraard heeft de S7 de mogelijkheid om in 4K te filmen. Dat levert haarscherpe beelden op. 

Op het eerste gezicht lijkt de autofocus prima te werken en zijn de foto’s die we hebben gemaakt met de Galaxy S7 zeer veelbelovend. We moeten de camera echter veel beter testen in een uitgebreide review, die later komt.

Upgrades

Verder heeft de S7 vooral upgrades gekregen. Een betere processor, meer intern geheugen (4GB) en een mooiere afwerking. Zo steekt de camera aan de achterzijde bijna niet meer uit en is de algehele look and feel net even wat beter dan bij de S6.

Grotere accu

Belangrijker is dat ze in zowel de S7 (3000 mAh) als de S7 Edge (3600 mAh) een grotere accu hebben gekregen. Hoe lang deze nieuwe accu’s in de praktijk meegaan, gaan we ook later intensief testen.

Geheugen uitbreidbaar met microSD

Fijn om te zien is dat Samsung wel luistert naar zijn fans. Er was namelijk nogal wat kritiek op het feit dat Samsung in de Galaxy S6 de mogelijkheid had geschrapt om het geheugen uit te breiden. En terecht. Zowel in de Galaxy S7, als in Galaxy S7 Edge kun je weer een microSD kaartje invoeren, tot maar liefst 200 GB.

Samsung Galaxy S7 kopen

De Samsung Galaxy S7 heeft een adviesprijs van 699 euro en S7 Edge gaan bij de lancering 799 euro kosten. Je kunt de Samsung Galaxy S7 bestellen vanaf vandaag. Het toestel wordtvanaf 11 maart geleverd. De vroege beslissers krijgen een gratis Gear VR

Als Samsung geen heel rare dingen gaat doen met de prijs, is de kans groot dat deze Samsung Galaxy S7 en de S7 Edge gewoon weer de meest gewilde Android telefoons van het jaar gaan worden

Deel dit bericht:
Tags