Tom Haze
Tom Haze
Redacteur

Apple pakt uit met iPhone 7 en nieuwe smartwatch op Keynote

Door: Tom Haze | 7 september 2016 21:31

Tim Cook heeft Apple-liefhebbers blij kunnen maken met 3 nieuwe producten: De Apple Watch Series 2, Airpods (draadloze oortjes) en zoals verwacht de iPhone 7.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Apple heeft twee nieuwe modellen gelanceerd, de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus

Nieuw design en waterbestendig

Wat direct opvalt is het design van de ‘Jet black’-kleur. Het strakke zwarte jasje zagen we eerder bij de iPhone 4S, maar is nu in een nieuw unibody design gestoken. Ook de uitsparing van de camera is deel van hetzelfde blok aluminium. Vind je glanzend zwart niet mooi, de iPhone 7 is ook in goud, roze, zilver en matzwart te verkrijgen. Nieuw is ook dat de iPhone 7 stof- en waterbestendig is (IP67) en beschikt over stereo speakers.

Opslag genoeg!

De door ons veel bekritiseerde 16GB-modellen zijn niet meer. Vanaf de iPhone 7 start Apple met een 32GB, 128GB en zelfs een 256GB-variant. Nooit meer een ruimteprobleem als je jouw iPhone wil updaten... én ruimte genoeg voor al je foto’s, video’s en apps.

Lightning is taking over

De geruchten blijken waar te zijn: De 3,5 mm koptelefoonaansluiting is verdwenen! Muziek luisteren kan nu alleen nog maar via de lightning connector van Apple. Maar wees gerust, ook je koptelefoon met een ‘gewone jack-aansluiting’ kun je nog gebruiken. Bij aanschaf van de iPhone 7 ontvang je een verloopstukje, zodat je iedere koptelefoon aan kan sluiten.

Nog meer power

De nieuwe A10-processor heeft 4 cores, 2 high performance cores en 2 high efficiency cores. Samen zorgen deze voor een hogere snelheid (40% sneller dan de A9) en een efficiënter gebruik van de batterij. Grafisch is de A10 twee keer sneller dan zijn voorganger. Flink wat meer power dus!

Kekke kiekjes

Apple belooft dat je met de nieuwe 12 megapixel camera mooiere foto’s dan ooit tevoren kan maken. Dankzij de high-speed sensor maak je 60% sneller foto’s dan met de iPhone 6S. Door optische beeldstabilisatie worden je kiekjes minder bewogen en dankzij het 1.8 diafragma kun je ook in donkere omstandigheden mooie plaatjes schieten.

Plus een extra camera

Net zoals bij de iPhone 6 kent ook de iPhone 7 een grotere broer: De iPhone 7 Plus. Deze keer niet alleen groter, maar ook met een extra camera aan boord! Het Plus-model combineert een groothoeklens met een telelens. Twee keer optische zoom, tien keer digitale zoom en mooie scherptedieptebeelden behoren nu tot je mogelijkheden. Zo maak je bijvoorbeeld een gave portretfoto met een vervaagde achtergrond.

Nieuwe Apple Watch

Naast de iPhone lanceerde Apple ook een nieuwe smartwatch: De Apple Watch Series 2.

Apple Watch Series 2

De nieuwe smartwatch van Apple is zo waterbestendig dat je ‘m probleemloos om kan houden tijdens het zwemmen. Dit slimme horloge is namelijk waterdicht tot 50 meter diep. Nog meer goed nieuws voor alle zwemmers, want een speciale app meet nu nog nauwkeuriger hoeveel calorieën je verbruikt bij het baantjes trekken. Ook aan alle (hard)lopers is gedacht: Een ingebouwde GPS, een speciale wandelapp en een samenwerking met de hardloopfanaten van Nike zorgen ervoor dat sportievelingen niets tekort komen. Ook niet onbelangrijk: Zowel de processor (dual core) als de grafische kaart zijn twee keer sneller geworden dan hun voorgangers.

Apple Watch Series 1

Ook de vorige generatie van de Apple Watch blijft te koop. Hij krijgt alleen een nieuwe naam: Apple Watch Series 1. Verder krijgt hij een kleine update onder de motorkap, hij wordt voorzien van een dual core processor zodat hij net wat sneller wordt.

Airpods

Apple kondigde ook nieuwe draadloze ‘oortjes’ aan: De AirPods

Draadloos genieten van muziek

De AirPods zijn de nieuwe draadloze oortjes van Apple. De AirPods hebben een batterijduur van ongeveer 5 uur en zijn eenvoudig te koppelen aan al je Apple apparaten. Met een bijgeleverde ‘charging case’ kun je je Airpods steeds opladen waardoor je tot 24 uur luisterplezier hebt.De oortjes hebben ook een ingebouwde microfoonfunctie waardoor je ze ook kan gebruiken voor telefoongesprekken.

Mario en Pokémon <3 Apple

Apple kondigde op de keynote niet alleen nieuwe devices aan. Het maakte ook bekend dat het de handen ineen slaat met Nintendo en Niantic. Zo komt ‘Super Mario Run’ naar iOs, een soort Temple Run-achtige game waarbij je het ook online tegen elkaar op kan nemen. Daarnaast verschijnt er een Pokémon Go app voor de Apple Watch. Eggs uit laten komen of Snorlax spotten kan nu dus heel makkelijk via je smartwatch.

Deel dit bericht:
Tags