Volg ons
Niels Willems
Redacteur

Test: De lekkerste grove mosterd is die van de Huisman

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Mosterd na de maaltijd? Nee, mosterd áls maaltijd tijdens deze test! En de echte liefhebber gaat niet voor gladde, maar voor grove mosterd. Een kundig panel test vijf mosterdmerken met zichtbare zaden. Lees in deze AD-test hoe ze het er vanaf brengen en welk merk er met de winst vandoor gaat.

Uitslag | De lekkerste grove mosterd


#1 | Mosterdmolen de Huisman

Scherpste smaak, goed in balans. Fijne viscositeit en een kleur.

8.0

Prijs: 2,81 euro per kilo


#2 | Opregte Doesborghsche Mosterd

Grauwe kleur. Lichtpittig en hele én gebroken zaden oogsten lof.

7.8

Prijs: 4,97 euro per kilo


#3 | Albert Heijn, Biologische grove mosterd

Mooste kleur, viscositeit en geur, vlakke smaak.

7,3

Prijs: 9,94 euro per kilo


#4 | Marne, Limburgse mosterd

De smaak komt scherp binnen, maar vervliegt ook snel. Onnatuurlijk geel van kleur.

7,0

Prijs: 4,21 euro per kilo


#5 | Maille, grove mosterd

Structuur lijkt op vogelvoer in een plasje azijn. Zure smaak en zonder enige scherpte.

4,8

Prijs: 8,57 euro per kilo


Testpanel

  • Bas-Jan Bax (28) Mosterdproducent van Jan Bax ambachtelijke producten: de testruimte van deze test
  • Wim van Kessel (53) Leverancier van kruiden- en specerijenextracten, onder meer voor in de mosterd.
  • Tamara Verheij (38) Zelfverklaarde mosterdfan en schrijver van het kookboek "Of je mosterd lust!"
Over deze test

Deze test verscheen op 1 februari 2017 in het AD, Tubantia, De Gelderlander, BN DeStem, de Stentor, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en PZC.

Maandelijks test BesteProduct.nl samen met deze kranten apparaten die je op onze website vindt. Van de andere testen (zoals deze) vind je een korte samenvatting op onze website.

Geen test missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan in het blauwe vlak) of volg ons op facebook of twitter.
Of neem een abbonnement op één van de kranten! Daarin staat elke woensdag een uitgebreid verslag en test van producten die vrijwel elke Nederlander gebruikt of eet.