Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Sony Xperia S overleeft ultieme test

Door: Dennis de Vries | 13 maart 2012 08:50

Een lekkere binnenkomer, die eerste Android smartphone van Sony. De Xperia S presteert op praktisch alle vlakken gewoon heel goed. Met hier en daar een krasje.

 

Een lekkere binnenkomer, die eerste Android smartphone van Sony. De Xperia S presteert op alle vlakken gewoon heel goed. Ik heb 'm kunnen stresstesten tijdens de zwaarste omstandigheden denkbaar voor een mobiele telefoon: het Mobile World Congress.

Vlak voor het MWC kregen we het reviewexemplaar van de Sony Xperia S in handen. Die kon dus mooi mee voor de ultieme test. Waarom het MWC zo verschrikkelijk is voor een smartphone? Ik kan me geen week in het jaar voorstellen waarin ik zo afhankelijk ben van een smartphone en tegelijkertijd zo weinig tijd en geduld heb met een apparaat. Tijdens het MWC moet een smartphone het een lange dag goed doen. Geen verrassingen, geen gekkigheid, geen onzin. De Xperia S hield zich kranig.

De 12 megapixel camera voldeed uitstekend in de Spaanse zon, maar ook binnen in de TL-verlichte beurshallen kwamen er goede foto's uit.

Onmisbare functie is de camera. Niet alleen de nieuwste telefoons moeten er scherp op komen, ook andere gebeurtenissen op het congres moeten het liefst in één keer goed. Geen zin om de hele dag met een enorme camera om mijn nek te lopen, ook geen zin om 's avonds de foto's terug te zien en te denken: "Jammer....gemiste kans." Wat dat betreft had ik aan de Xperia S een goede. De 12 megapixel camera voldeed uitstekend in de Spaanse zon, maar ook binnen in de TL-verlichte beurshallen kwamen er goede foto's uit.

72157629539648689

Maar ik wil ook constant in contact staan met mijn collega's elders op de beurs, of thuis in Arnhem. Wat dat betreft voldoet Android natuurlijk prima. Snel switchen van mail, naar de camera, naar WhatsApp en naar de browser levert geen probleem op, de 1,5Ghz dual-core processor doet zijn werk. Heikel punt voor elke smartphone is de accu, er zijn toestellen waarmee je het einde van de dag niet haalt. De Xperia S haalt het....bij intensief gebruik net aan. 's Avonds terug in het hotel stond hij nog aan, maar wel met een groot rood uitroepteken in beeld.

Wat viel verder op aan de Sony Xperia S?

  • Het is een mooi toestel. Sjiek, stoer design en het transparante randje onder het beeldscherm steelt de show.
  • Het toestel heeft NFC. "Boeiuh", hoor ik u zeggen. Dat hebben meer toestellen. Maar Sony levert er NFC-hangertjes bij waarmee je eenvoudig een handvol instellingen kunt beheren. Leuke kennismaking met het fenomeen NFC.
  • Het beeldscherm is door de enorm hoge resolutie (720p) haarscherp. De Mobile Bravia Engine moet volgens Sony voor nóg mooiere beelden zorgen als je een filmpje zit te kijken. We nemen in onderstaande videoreview proef op de som en het verschil mét en zonder Bravia Engine is... niet te zien. Check het zelf, misschien zie jij het wel. We horen het graag.

Meer weten? Bekijk de onderstaande video of check onze volledige Sony Xperia S review


Deel dit bericht:
Tags