Paul Gersen
Paul Gersen
Redacteur

Een nieuwe Panasonic-televisie bedien je gewoon met je smartphone

Door: Paul Gersen | 14 maart 2012 17:11

BesteProduct ging op bezoek bij Panasonic om te kijken naar hun nieuwe vlaggenschip op televisiegebied: de WT50-serie.

Om nu te zeggen dat Panasonic een fantastisch jaar achter de rug heeft, nee. Door de Tsunami in Japan en de overstromingen in Thailand (veel fabrieken van de fabrikante bevinden zich in die regionen) kwamen veel producten veel later dan gepland op de markt en ook de economische recessie trof het bedrijf hard. Het bedrijf verwacht het boekjaar 2011 met een miljardenverlies af te sluiten. Panasonic laat de kop echter niet hangen en brengt dit voorjaar een complete nieuwe lijn producten uit, waarbij de WT50-serie het vlaggenschip bij de televisies is.

LED-tv als vlaggenschip
Panasonic was de afgelopen jaren een van de weinige fabrikanten die nog hoog inzette met zijn plasmatelevisies. Veel andere bedrijven lieten de technologie voornamelijk links liggen en stapten over naar LED, terwijl Panasonic jaarlijkst zijn VT-plasmaserie als hoogtepunt uit de catalogus zag. Dit jaar zet de fabrikant wederom hoog in met zijn plasmaschermen (zo verschijnen er nieuwe edities van onder meer de VT-serie en de GT-serie), maar is het vlaggenschip een LED-tv: de WT50. Ook het Japanse merk ziet inmiddels dat in dat segment van de toch al zo moeilijke en door een recessie getroffen markt daar de kansen én de consumenten zitten.

Europees uiterlijk
En eerlijk is eerlijk: Panasonic pakt flink uit met de WT50, zo was te zien op de voorjaarshow van het bedrijf. Deze Full HD LED-tv heeft allereerst een erg fijn uiterlijk. Europees, zo noemen ze het zelf. Waren de vroegere modellen qua uiterlijk wat meer op onder andere de Amerikaanse markt gericht, nu is onze regio aan de beurt. De voet is futuristisch, de randen van het scherm zijn lekker dun en hebben een zilveren afwerking, aan de onderkant zit een transparant element en de televisie zelf is lekker dun. Op dat gebied heeft Panasonic het dus goed voor elkaar.

Open browser voor internet
Qua features zit het met deze televisie ook wel goed. Hij is uitgerust met een actieve 3D-technologie (de bril wordt aangestuurd door de televisie) en ook Viera Connect is weer aanwezig. Daarmee kun je internetten, foto’s bekijken en filmpjes afspelen. Nieuw is de browser, waarmee je dus het open internet opkunt. Je bent niet meer afhankelijk van de apps die je op de tv kunt zetten.

Eyecatcher van de WT50-serie is Swipe & Share, waarmee je via je smartphone je tv kunt besturen. De afstandsbediening heb je eigenlijk niet meer nodig.

Swipe & Share
Maar de eyecatcher van deze tv – en deze feature geldt voor alle nieuwe televisies van Panasonic – is Swipe & Share. Hiermee kun je via je smartphone je televisie aansturen. Tenminste, als je een iPhone hebt of een smartphone met Android vanaf versie 2.3. Swipe & Share werkt heel eenvoudig: je downloadt de speciale app, maakt met je tv én je telefoon verbinding via wifi en het grote spelen kan beginnen. Eigenlijk heb je dus geen afstandsbediening meer nodig. Maar het Swipe & Share kan meer dan dat alleen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om filmpjes, foto’s en muziek van je telefoon af te spelen op de tv. En dat werkt heel simpel: je sleept het gewoon in het scherm van je telefoon naar een plaatje van een televisie en het begint te draaien. Dat geldt ook voor webpagina’s: je zoekt ze op via de smartphone, sleept ze naar het scherm en je ziet ze op tv. Geen gehannes meer met woorden intikken via je afstandsbediening!

Panasonic WT50-serie kopen
Het beeld van de Panasonic WT50-serie zag er op het eerste gezicht goed uit, maar hebben we te kort kunnen zien om er een goede mening over te vormen. Binnenkort vind je hier dan ook een complete review van deze LED-televisie. De Panasonic WT50-serie is ongeveer halverwege april te verkrijgen in Nederland. De prijs is voor de versie van 47 inch 2.299 euro.

 

 

Deel dit bericht:
Tags