Paul Gersen
Paul Gersen
Redacteur

Zwaaien naar de Samsung Smart TV ES8000

Door: Paul Gersen | 19 maart 2012 13:36

Bijna iedereen heeft wel eens uren lopen zoeken onder de bank, in keukenlades, krantenbakken en op het laatste moment de oven, om uiteindelijk de afstandsbediening van de tv terug te vinden in een gleuf van de fauteuil. Met de Samsung Smart LED TV ES8000, het nieuwe paradepaardje van het Koreaanse bedrijf, is dat verleden tijd. Die bestuur je gewoon met je stem en je handen.

Bijna iedereen heeft wel eens uren lopen zoeken onder de bank, in keukenlades, krantenbakken en op het laatste moment de oven, om uiteindelijk de afstandsbediening van de tv terug te vinden in een gleuf van de fauteuil. Met de Samsung Smart LED TV ES8000, het nieuwe paradepaardje van het Koreaanse bedrijf, is dat verleden tijd. Die bestuur je gewoon met je stem en je handen. 

Het is toch een beetje raar, praten tegen een scherm. “Hi, tv”, en de opties die je wilt bedienen staan paraat. Het is een beetje alsof je naar een sci-fy-film kijkt, maar met de nieuwe Samsung 8000-serie is het vanaf april 2012 mogelijk. Deze LED-flatscreens hebben een totaal nieuwe bediening, door Samsung Smart Interaction genoemd. Zo kun je dus met spraak alle opties bedienen. Niet alleen je gewenste kanaal opzetten, maar ook bijvoorbeeld een zoekopdracht geven op internet en in de content op je LED-tv. 

Koop een upgrade met Samsung Smart Evolution en je 'oude' televisie is elk jaar weer helemaal bij de tijd. 

Deze televisie Samsung Smart TV herkent je
Het is één van de nieuwe bedieningsfeatures op de Samsung 8000-serie. De televisies zijn uitgerust met een camera die een heel belangrijke rol speelt. Het begint al bij het opstarten van de tv: met de camera kijkt de tv wie er voor zitten. De kijkers kunnen vervolgens een profiel aanmaken, die door de LED-televisie wordt opgeslagen. De volgende keer herkent de Smart LED TV ES8000je dus en kun je al je eigen voorkeursinstellingen meteen laden. Zo heeft iedereen in het huishouden direct zijn eigen preferenties klaar staan. Maar daar blijft het niet bij.

Samsung ES8000 video

Samsung 8000-serie 2012: je hand als muis
De camera op de Samsung 8000-serie heeft namelijk nog een andere functie. Gooi de afstandsbediening maar achter in een kastje, want behalve je stem kun je ook je handen gebruiken om te bedienen. Even licht zwaaien voor de herkenning en daarna gebruik je je hand als een soort muis op je beeldscherm. Een keer in je hand knijpen is een opdracht geven. Erg handig als je bijvoorbeeld op internet aan het surfen bent. Maar ook een ander kanaal op je tv zoeken, gaat op deze manier gemakkelijk. Allemaal te futuristisch? Samsung levert bij deze Smart LED TV ES8000 liefst twee afstandsbedieningen: een reguliere en één met een touchpad, waarmee de bediening ook gemakkelijk wordt. Voor ieder wat wils dus. Eveneens bijgeleverd: een soort dongle waardoor je ook andere apparaten die op je tv zijn aangesloten met je stem kunt bedienen. Zo is het zelfs mogelijk je oude videospeler al roepend aan het werk te zetten.

Smart Evolution: upgrade je oude Samsung LED-TV
De ontwikkelingen in de televisie gaan snel. Elk jaar komen televisiefabrikanten als Philips, Sony, Sharp en Samsung met nieuwe features voor hun LCD- of plasmaschermen. Een televisie die je nu koopt, is over een jaar (deels) verouderd. Daar hebben ze bij de Samsung Smart LED TV ES8000 wat voor gevonden: Smart Evolution. De 8000-serie krijgt upgradepakketten. Vanaf 2013 krijg je elk jaar (voor een tijdsbestek van vier jaar) een ‘upgrade’ te koop aangeboden. Deze stop je, in een special aansluiting, achter in de flatscreen. Daarmee krijg je oude televisie alle nieuwe functies. Niet alleen softwarematig (die mogelijkheid was er al jaren), maar als er een snellere processor nodig is, zit hij erbij en is de ‘rekenmachine van je televisie’ met een klik te bevestigen. 

 

Samsung Smart LED TV ES8000 

Stralende Smart LED TV ES8000
Allemaal mooie nieuwe features natuurlijk, maar hoe is de Samsung Smart LED TV ES8000 nu zelf? Hij ziet er in ieder geval stralend uit. De randen om de Samsung 8000-serie zijn dun, de afwerking mooi en ook het beeld is op het eerste gezicht schitterend. Verder is de tv uitgerust met 3D en Smart HUB, met allerlei (meer uitgebreide) internet- en connectiviteitsfuncties. Nog even wat beeldtermen waarmee Samsung strooit: ‘glashelder dankzij Micro Dimming Ultimate’, ‘rijkere kleuren’, ‘hoger contrast’. Klinkt allemaal goed, maar dat willen we zelf natuurlijk eerst zien. Binnenkort een uitgebreide test van de Samsung Smart LED TV ES8000 op BesteProduct.nl. 

Samsung Smart LED TV ES8000 kopen
De Samsung Smart LED TV ES8000 is vanaf april 2012 te koop. De prijs verschilt van 1.799 euro voor de Samsung Smart LED TV 40ES8000 (40 inch) tot 2.999 euro voor de Samsung Smart LED TV 55ES8000 (55 inch).

Deel dit bericht:
Tags