Volg ons op

  • Besturingssysteem: android os
  • Formaat display: 3,2 inch
  • Megapixels : 3,2 MP

"Moet ik de Alcatel One Touch 918D kopen? Wat vinden de gebruikers?"

Gebruikers 7,1 (40 testen) - Volgens de meeste consumenten die de Alcatel One Touch 918D hebben, kun je de One Touch 918D gerust kopen. Enkele gebruikers hebben wat bedenkingen. Dat kan met hun verwachtingspatroon te maken hebben. Maar misschien hebben zij toch iets ontdenkt dat niet klopt. Bekijk hieronder de reviews om dat uit te zoeken.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(10) | van 8.6 t/m 10

Goed
(13) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(7) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(6) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(4) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (13) | Top (10) | Goed (13) | Oké (7) | Tja (6) | Nee (4)

Datum: 11-10-2013
Door: Jules
Cijfer: 4
In bezit: 3-12 maanden
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Dual SIM.
Zwakke punten:
Geheugen veel te klein; beroerd toetsenbord; traaaaag.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Bij een nieuwe telefoon (nog niets gedownload) kan je niet eens de vaste apps updaten, zo weinig geheugen zit er in dit ding. Als je niets update lukt het net om whatsapp te intalleren, maar dan moet je niet te veel berichten bewaren.... Gekregen van werkgever, maar denk regelmatig over om prive een dualSIM aan te schaffen: zo slecht!

Schrijf een review

Datum: 18-3-2013
Door: Martijn
Cijfer: 8
In bezit: 3-12 maanden
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Het is een goed toestel voor een best wel lage prijs en hij is heel erg overzichtelijk.
Zwakke punten:
Hij is niet super snel, maar je kan er wel mee overweg; het toetsenbord is ook een beetje priegelig; hij heeft ook een beetje weinig opslagruimte.
Aanrader: Ja
Commentaar:
Het is een mooie telefoon, met een mooi ribbelige achterkant. Ik heb hem nu al 8 maanden en heb nog geen enkel probleem met het toestel gehad.

Schrijf een review

Datum: 25-1-2013
Door: Patricia Lachman
Cijfer: 8
In bezit: Een paar dagen
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Ik heb hem ook, maar hij gooit alle nummers door elkaar zo stond het nummer van een vriend van mij op mijn plaats.
Zwakke punten:
Het toetsenbord is klein.
Aanrader: Ja
Commentaar:
Ik zou willen adviseren om de toetsen wat groter te maken, verder heb ik geen problemen.

Schrijf een review

Datum: 23-11-2012
Door: Mike-PvpMiky-bekijk me youtube
Cijfer: 9
In bezit: 3-12 maanden
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Dit is een goed toestel. Ik heb hem gekocht en ben er erg blij mee, want op een fucking HTC kan niet altijd alle spellen op! op dit toestel wel!!! laat hem vaak vallen [niet stuk].
Zwakke punten:
Klein toetsenbord- je went er gauw genoeg aan [ik wel].
Aanrader: Ja
Commentaar:
Heb hem al een tijd, hij werkt goed zelfs als je hem laat vallen.

Schrijf een review

Datum: 1-8-2012
Door: Theske
Cijfer: 5
In bezit: 3-12 maanden
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Er zit veel op voor weinig geld.
Zwakke punten:
Klein toetsenbord welke niet heel nauwkeurig is, dus je typt de hele tijd fout; batterij is na een à twee dagen al leeg; hij gooit alle nummers en dus namen door elkaar, dit kan natuurlijk echt niet! (laatst stond mijn vriend in het display dus nam ik heel amicaal op en het was een klant...); geheugen is erg snel vol.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Ik had hem juist aangeschaft omdat ik het beu was om met 2 telefoons te sjouwen, nu ga ik mijn oude weer in gebruik nemen, ben het helemaal zat!

Schrijf een review

Datum: 22-5-2012
Door: Luerch
Cijfer: 9
In bezit: Een paar dagen
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Dual Sim en dus geen 2 toestellen meer meezeulen. Op 1 plek je agenda beheren. Goedkoop.
Zwakke punten:
Goedkoop en daardoor beperkingen. In dual sim modus nog niet kunnen koppelen met de carkit VW.
Aanrader: Ja
Commentaar:
Heeft beperkingen, lijkt me logisch voor dit bedrag maar doet wat ie moet, 2 nummers in een toestel en ook nog Whatsapp, FB en twitter. Koppelen met de auto was wat lastig. Is wel gelukt maar dan met externe simmodus op een enkele sim. De 2e sim blijft op het toestel. Jammer. Je vraagt je af waarom Samsung oid niet een highend toestel met deze functionaliteit op de markt brengt. Lijkt me voldoende markt voor als je ziet hoeveel mensen zakelijk en een prive telefoon met zich meedragen.

Schrijf een review

Datum: 13-5-2012
Door: maikel
Cijfer: 6
In bezit: 3-12 maanden
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Dual sim.
Zwakke punten:
Zwak gps-signaal bijna overal; gooit bij dubbele nummers onder één naam het laatste nummer (vast nummer) door elkaar met ander namen.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Zwak gps-signaal terwijl dit op een Galaxy altijd direct werkt. Misschien heeft iemand een oplossing voor de nummers en het gps-signaal. (met 3G doet navfree het wel gewoon).

Schrijf een review

Datum: 28-4-2012
Door: Erik
Cijfer: 4
In bezit: Een paar dagen
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Dual sim.
Zwakke punten:
Bleutooth niet compatibel met Bleutooth Audi A4.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Heb de Alcatel 918 aangekocht wegens de dual sim kaart, welke prima werkt. Echter krijg ik het apparaat niet verbonden met de Bleutooth in mijn wagen (Audi A4 bouwjaar 2010). Het apparaat wordt herkend, maar kan geen verbinding leggen. In de wagen moet i handsfree bellen, dus ga ik de Alcatel 918 inruilen voor een ander toestel.

Schrijf een review

Datum: 2-12-2013
Door: wezztah
Cijfer: 4,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Al van in de eerste week liep het interne geheugen vol. Heb hem ondertussen geroot en alle overbodige troep eraf gegooid. Nu crashen de app's naar hartelust en valt 'ie soms gewoon doodleuk uit. Dikke rommel. Nooit geen Alcatel meer voor mij !!
Schrijf een review

Datum: 1-9-2013
Door: juliajerome
Cijfer: 5,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mijn eerste smartphone.. om te proberen..Nou ik raad hem iedereen af..ik wist al na twee dagen dat ik een andere wilde..maar ja.. ik durfde hem vanwege een kras op de lens (waarvan ik niet eens weet of ik die gemaakt heb) niet retour te doen.. Wat een irritante telefoon..
Zelf na meerdere software updates en constante cache cleans krijg ik nog regelmatig meldingen dat ie weer vol is.
Heb er een hele grote extra schijf in die nauwelijks gebruikt wordt omdat de meeste dingen toch nog steeds naar de kleine schijf gaan en hij daardoor vol loopt..
Ik vind het ook belachelijk dat je als gebruiker - zelfs met een man die progammeur is - maar moet uitvogelen hoe je hem bruikbaar houdt..
Ben er zo klaar mee.. als de nieuwe lijn telefoons uitkomt begin september degradeer ik dit onding naar input apparaat voor de muziek in mijn toilet!
Toetsenbord - klein..typ nog steeds zooo vaak mis..pennetje helpt ook niet..
Scherm - mwah..
Snelheid - ontbreekt...

Mensen..koop deze niet.. sorrie, maar kies een grotere, snellere.. met meer vast intern geheugen. Dank! Dit is mijn mening..en die is een jaar lang NIET gewijzigd..
Schrijf een review

Datum: 1-8-2013
Door: maurice-nl
Cijfer: 5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Grootste voordeel is een duo sim.
Maar als je geheugen met Skype, What'sapp en een beter toetsenbord al vol zit, dan kan je alleen maar stellen dat het met de mogelijkheden en het gebruiksgemak van deze telefoon slecht gesteld is. Er zitten voor-geïnstalleerde apps op zoals Shazam, Google maps, Facebook die niet zijn te verwijderen. (ik geloof dat het ook niet veel geheugen zou vrijmaken). Er draait een achterhaalde android versie op van 2.3.7, maar dat kan ook niet anders met zo weinig (intern en opslag geheugen)
Je kunt niet eens updates uitvoeren, omdat er geen ruimte is om de bestanden (Tijdelijk) te downloaden vanuit de playstore. De bouw is wel zeer degelijk.
Schrijf een review

Datum: 25-6-2013
Door: ashrafbelhajji
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
deze telefoon heeft mij zeer verbaasd. ik kreeg hem van mijn oom omdat hij een nieuwe had.
ik dacht: het zal wel een slechte budget pphone zijn maar het was zeker beter dan dat.
met een 650 Mhz processor is hij redelijk maar het lijk of hij werkt op een 1200Mhz door de vergelijking die ik maakte met S G S2 hij was evensnel. daarom is het het echt waard om hem te kopen
Schrijf een review

Datum: 14-5-2013
Door: wheely1969
Cijfer: 4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Als eenvoudige Android GSM is er niet veel mis mee. De basis-zaken worden vervuld. Maar wat mij het meeste tegenstaat is het feit dat ik er een extra grote geheugenkaart in gedaan heb, maar dat 'ie niet benut kan worden, omdat Alcatel een aantal App's voorgeïnstalleerd heeft en die continu het intern geheugen gebruiken. Zo kan ik nu geen updates van (bijv.) Facebook meer doen. Ik heb de GSM al geroot (software-matig opgengebroken), maar dit was niet genoeg. Mijn vrouw heeft dezelfde, dus is het extra frustrerend om nu naar een jaar twee nieuwe GSM's aan te schaffen. En de reactie van Alcatel? Ze komen NIET met een oplossing. Dus twee redenen om deze GSM niet aan te schaffen.
Schrijf een review

Datum: 12-5-2013
Door: FvdVeer
Cijfer: 3,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ken Alcatel van andere Gsm's en ik heb daar gewerkt (was top), nooit problemen en/of onhandigheden ondervonden.

De 918D werkt in het begin goed en lijkt dan ook nog veel plezier te geven.
Niets is minder waar, na dik 1 jaar is het de meest onhandige en irritante telefoon die ik ooit heb gehad. Functioneert nu zeer slecht tot niet. Ook al is de batterij net vol. Batterij is nu al niets meer waard.

Hij kan voor mij in den prullenbak.
Nee al maken ze tegenwoordig zo, dan wil ik er geen meer.
Schrijf een review

Datum: 20-4-2013
Door: fleurdegroene
Cijfer: 5,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
ik had deze mobiel gekocht omdat ik dacht, o leuk een mooi android toestel voor maar 100 euro

maar het valt reuze mee, hij valt minstens 2x per dag uit terwijl de batterij het nog doet.

na 1 val is meteen de luidspreker kapot

en het geheugen is zo weinig dat je na 5 apps geen apps meer kan downloaden
Schrijf een review

Datum: 11-1-2013
Door: daneja
Cijfer: 7,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Hebben deze gekocht als cado voor schoonmama (trouw-ma :) zodat ze leert met smartphones omgaan, en ook gelijk alles delen qua afspraken, foto's, video en audio.
Androïd run, perfect qua uiterlijk bedinging zelfs voor mijn 60jarige!!!
zeker aanrader in prijs en mogelijkheden als 1e smartphone!!!
Schrijf een review

Datum: 27-11-2012
Door: Simon_W
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Omdat het een instapmodel is (en ook mijn eerste ervaring met smartphones) is wel leuk om te vertellen dat hij al je gegevens overneemt van Google (dus bijvoorbeeld al je contactpersonen en afspraken) dus ik kon er zo mee aan de slag zonder veel te hoeven invoeren aan gegevens. Ik ben vooral een lezer en merk dat bijvoorbeeld nu.nl en de NOS app prima zijn om het nieuws te volgen of s’ochtends even het journaal te zien. Maar ook de openbaar vervoer apps zijn heel handig en houden rekening met de locatie waar je bent. De mogelijkheden van apps zijn erg uitgebreid: zo heb ik gratis Navfree gedownload die de hele Benelux kaart op de SD kaart zet (die heb ik erbij gekocht) en dan kan je zonder dataverbinding navigeren in de auto (wel even een auto-oplader aanschaffen) en heb je ook een navigatie apparaat erbij. Met mijn nichtjes kan ik nu ook weer communiceren want emailen is voor hen eigenlijk achterhaald maar op whatsapp reageren ze heel snel.

Hieronder staan enkele opmerkingen van andere gebruikers over de beperkte interne opslagcapaciteit. Wat dat betreft kan wel helpen (behalve zoveel mogelijk apps naar SD te verplaatsen) om apps die je toch niet gebruikt te blokkeren wat betreft het upgraden. Ga daarvoor naar Play Store op je telefoon en klik op instellingen en dan op Mijn Apps. Haal daar bij apps die je niet gebruikt het vinkje weg bij Automatisch bijwerken toestaan. Dan nemen ze n.l. (veel) minder ruimte in. Helemaal verwijderen van de telefoon kan niet bij de apps die bij de ROM horen (tenzij je ‘root’ maar dat is voor veel mensen te ingewikkeld en dan ook risicovol).
Schrijf een review

Datum: 21-10-2012
Door: TurnMySwagOn
Cijfer: 5,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb dit toestel net een half jaartje en wil een nieuwe. Waarom?
Minpunten:

- ik heb het toestel 1 keer laten vallen en het hele schempje is gebarsten.
- Het heeft niet een hip desing
- Als ik links op het schermpje iets wil aanklikken pakt hij het wel eens helemaal rechts
- camera is heel slecht
- touchscreen werkt slecht
- weinig opslagcapaciteit

pluspunten:

+ heeft mooi geluid
+ heeft android market
+ heeft beveiligingsmogelijkheden
Schrijf een review

Datum: 15-9-2012
Door: annekeSuper
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb dit toestel gekocht omdat ik graag wilde internetten en niet te veel wil betalen. Het is simplock vrij een met een simpel abb, prima te doen. Enig nadeel is dat de toetsen klein zijn en ik er vaak naast zit. Ook liggend.
Schrijf een review

Datum: 4-9-2012
Door: haar36
Cijfer: 4,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Niet kopen!
Mijn toestel is voor de 2e keer in een half jaar kapot. En precies hetzelfde probleem. Toestel loopt vast en als je hem dan even uit en aan wil zetten,wil het niet meer aan.
Het ziet er ook niet al te degelijk uit.
Bovendien hele kleine toetsjes, waardoor je steeds verkeerd typt. Beter een paar tientjes meer betalen voor bv. een Samsung.
Schrijf een review

Datum: 6-8-2012
Door: mjholtkamp
Cijfer: 7,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima toestel, gekocht vanwege de dual-sim mogelijkheid. Een nadeel wat nergens vermeld wordt is dat er maar 1-sim kaart op 3G kan werken (de andere werkt op 2G). Dit is nadelig in landen als Japan, waar alleen maar een 3G netwerk beschikbaar is (het is dan effectief een single-sim toestel).

Ander nadeel, wat wel te vinden is in de specificaties is dat er maar 160 MB geheugen in zit. Met een paar apps geïnstalleerd zit het al vol. Sommige apps kun je (deels) verplaatsen naar je SD-kaart, maar deze apps laden dan langzamer.

Al met al een prima toestel voor een niet hele hoge prijs, zeker als bovengenoemde nadelen geen probleem zijn voor je eigen situatie.
Schrijf een review

Datum: 29-6-2012
Door: Kippe2001
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Perfect toestel voor weinig. Helaas wel weinig telefoongeheugen. Dus ff op de root om voorgeinstalleerde apls te verwijderen...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=24039814
Werkt perfect icm parrot carkit. Je kunt zelfs kiezen via welke sim.
Schrijf een review

Datum: 29-6-2012
Door: nerovats
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Was een beetje huiverig, maar ben gewoon verbijsterd wat dit toestelletje allemaal kan. Ik mis werkelijk niet, behalve misschien een flitser voor de camera. Verder zit alles er wel zo'n beetje op. Kan gewoon een micro SD kaartje in dus uitbreidbaar, wat veel toestellen die heel veel duurder zijn gewoon missen. Wel is scherm net wat aan kleine kant, maar ja groter scherm is ook groter toestel, en ik vind dit juist een handzaak formaat. Aan geluidskwaliteit zou iets beter kunnen. Verder meer dan tevreden, snap niet waarom zoveel mensen zoveel betalen voor een smartphone, als je vrijwel alle functionaliteit ook voor nog geen 100 euro kan krijgen. Voelt wel iets minder degelijk aan dan sommige duurdere varianten. Maar ook al zou hij maar 1 jaar mee gaan, dan nog is het veel goedkoper. Toch denk ik dat degelijkheid wel goed is.
Schrijf een review

Datum: 14-6-2012
Door: Bianca64
Cijfer: 6,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze vandaag voor de 2e x teruggebracht houd er gewoon mee op beeldscherm zwart doet niets meer had m 3weken toen dit voor de 1ste keer gebeurde en na 3weken kreeg ik m terug en gistern alweer heb deze mobiel sinds 28maart2012 nu weer afwachten duurt weer zeker minimaal 3weken kort om nooit meer
Schrijf een review

Datum: 7-6-2012
Door: Maarten3452423
Cijfer: 4,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Aankoop datum mobiel: 28-03-2012
Datum eerste reparatie: 04-05-2012 tot 26-05-212
Datum twee (en zelfde defect): 06-06-2012
Tussen aankoop datum en eerste reparatie is 37 dagen.
Tussen terug komst van eerste reparatie en tweede defect zitten 11 dagen. Intotaal 48 dagen.
Tussen aankoop datum & de datum van vandaag zit 70 dagen.
Dat betekend dat hij 22 dagen van de 70 dagen het niet heeft gedaan. Dit betekend dat ik 31,4% in een tijd van 70 dagen onbereikbaar ben.

Daarvoor koop je toch geen mobiel? Twee keer trouwens het zelfde probleem. En daarbij komt nog het feit dat er heel veel onzin app's zijn geinstalleerd, die je er niet af kan halen.

Deze is het geld niet waard
Schrijf een review

Datum: 27-5-2012
Door: Tinkman
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Enkele dagen geleden heb ik dit toestel gekocht vanwege de dual-sim. Eindelijk heb ik nog maar 1 telefoon nodig voor werk en prive. Je kan beide simkaarten (met verschillende providers) gewoon naast elkaar gebruiken. Als je belt, sms't of verbinding maakt, vraagt het toetsel welke sim je wilt gebruiken. Erg handig (voor mij althans), is dat je de sim-kaarten verschillende namen en kleuren kan geven, zodat het onderscheid duidelijk te zien is.
Tot nu toe ben ik erg tevreden. Toestel ziet er mooi uit en werkt erg gemakkelijk. Verder kan dit toestel alles wat mijn vorige smartphones ook kon (HTC desire en enkele samsungs). Misschien is het ietsjes trager en iets simpeler dan de duurdere toestellen. Enige grote nadeel voor mij is het kleine toetsenbordje. Berichtjes sturen kost nu meer moeite omdat ik steeds verkeerd type. Als je kleine vingertjes hebt, zal dit zeker geen probleem zijn.
Camera is prima (3 mpixels), maar verder niet bijzonder. Ik gebruik het toestel dagelijks als mp3-speler, en de geluidskwaliteit is ook prima.

Voordelen:
- dual sim (werkt echt perfect)
- kan alles wat een dure smartphone ook kan
- goedkoop in aanschaf
- datverbinding (roaming) kan gemakkelijk uit- en aangezet worden, zodat je niet per ongeluk lange tijd verbinding maakt (als je bv in het buitenland bent).

Nadelen:
- klein toetsenbord
- intern geheugen is redelijk snel vol vanwege vele standaard apps (zoals facebook, accuweather, youtube, etc.)
- scherm is iets kleiner dan meeste smartphones

Kortom, een erg goed toestel voor zo lage prijs. Vanwege de €10,= retour-actie, heb ik uiteindelijk maar €82,= betaald.
Schrijf een review

Datum: 24-4-2012
Door: MichaAloha
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Toestel al enkele dagen in bezit. Was op zoek naar een goedkope nieuwe simlockvrije telefoon met WiFi. Het feit Alcatel je voor 92 euro een smartphone aanbied met dubbele Simkaart mogelijkheid is natuurlijk mooi meegenomen. Ben overgegaan tot de koop.
Telefoon zit degelijk in elkaar. Is tot nu toe rap op internet via Wifi. Intern geheugen is echter klein waardoor je niet zomaar lukraak de hele Android market kunt downloaden. Ben je echter kritisch in het bepalen welke Apps je echt nodig hebt dan heb je veel aan deze smart phone.

Ik bel vaak naar het buitenland dus voor mijn buitenlandse gesprekken heb ik een andere simkaart in de telefoon de echt heel gemakkelijk te kiezen is.

Mijn oordeel
+ prijs
+ degelijke materialen

- kleine intern geheugen
- vergt wel wat uitzoekwerk om de "telefoonfuncties" te achterhalen.

Ik ben er tevreden mee.
Schrijf een review

Datum: 13-4-2012
Door: GerritN
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ook aangeschaft vanwege de dual sim mogelijkheid. Waarom is die markt zo klein?
Eindelijk één telefoon zakelijk en privé!
Interne geheugen is idd veel te klein, ik heb continu ongeveer 20 mb over, het toestel werkt dan nog steeds vlot. Mijn ervaring is dat als je de geheugenwaarschuwing in beeld krijgt ( te weinig intern geheugen) de zaak weer even opschonen met bv app2sd, dan loopt het weer. Ik zoek ook een oplossing om alles op de sd kaart te zetten. Tip: maak regelmatig de mailbox leeg, mn de mail met bijlage vreten geheugen!
Schrijf een review

Datum: 26-3-2012
Door: adjo25
Cijfer: 6,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb zoals velen voor mij de alcatel One Touch 918D aangeschaft ivm dual sim mogelijkheid. Was in het begin erg enthousiast over dit toestel en de vele mogelijkheden. Echter na loop van tijd begint het toestel steeds trager te worden, wat erg irritant is. Standaard zitten er een aantal apps op, die niet meer te verwijderen zijn. Dus heb ik maar een aantal apps die ikzelf heb gedownload, er af gehaald. Toestel blijft echter nog steeds traag.
Heb zelfs al een keertje een fabrieks-reset gegeven, wat even hielp.
Iemand nog advies voor mij, om het toestel weer "normaal" te krijgen?
Je begrijp wel dat zoals het toestel nu is, ik het niemand aan zal raden deze acatel 918D aan te schaffen.
Schrijf een review

Datum: 24-3-2012
Door: guidobert
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Verbazingwekkend compleet uitgerust toestel voorzien van alle snufjes zoals in de duurste smatphones. Werkt misschien wel wat trager maar doet vrijwel alles zoals duurdere toestellen. Voor degenen die niet mee willen of kunnen doen i
n de voortdurende strijd om de zeer dure A merken is dit toestel een zeer goed alternatief. Dubbele simkaart is een verademing en werkt perfect.
Toestel aangeschafr by www.dual-sim.nl. Voortreffelijke shop, snelle levering binnen een dag en ook nog eens een gratis 2Gb micro sd kaartje erbij.
Schrijf een review

Datum: 24-3-2012
Door: motormad
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Had een HTC desire S met dezelfde besturingssoftware.
Dit toestel is alleen wat langzamer en mist wat intern geheugen.
Voor de rest lekker klein ( gelukkig geen koelkast) en werkt echt goed met twee simkaarten.
Wel even wennen aan de bediening hiervan ( was samsung gewend) maar voor dat geld een toptoestel.
Weet niet hoe ze het doen bij Alcatel maar het werkt allemaal goed.
Schrijf een review

Datum: 23-3-2012
Door: H3nk
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
M'n Nokia E75 is na zo'n twee-en-half jaar op. Dus ik ging op zoek naar een mobieltje met wifi, 3G en gps. Liefst op het android besturingssysteem. Kwam na diverse reviews op dit toestelletje uit en ik moet zeggen dat ik er nog geen spijt van heb. Voor 95 eurootjes koop je een mooit toestel met vele mogelijkheden. Goede accucapaciteit, behoorlijk goed reagerend scherm en fraai uiterlijk. Alleen de toetjes zijn wat klein voor mijn brede vingers. Ben het afzonderlijke toetsenbordje van de Nokia gewend. Daar voel je de toets. Zit op het scherm snel mis. Verder niets dan lof. Hopenlijk ben ik over een poosje nog zo positief over de degelijkheid.
Schrijf een review

Datum: 22-3-2012
Door: Anitra
Cijfer: 6,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Telefoon geïnstalleerd en toen kon ik bepaalde apps niet openen. Telefoon uitgezet en batterij eruit gehaald en toen aangezet. Toen wilde hij dus helemaal niet meer opstarten. Omdat het toen laat was verder geen aktie meer ondernomen. De volgende morgen vroeg een mail gestuurd naar Belsimpel (waar ik hem gekocht had) en hierin de zaak uitgelegd. Kon hem niet meer omruilen, maar moest hem ter reparatie aanbieden. Naar die toko gebeld en dan krijg je binnen 2 dagen ee mail waarin staat wat je moet doen om hem op te sturen. Binnen 2 weken heb je hem dan misschien terug, tenzij ze hem moeten opsturen dan duurt het nog langer.
Jullie snappen dat ik dus niet zo blij ben met deze telefoon. Nog geen dag plezier van gehad en een hoop gezeik. In ieder geval dus meteen alles heel grondig controleren en meteen bellen of mailen, zodat ju kunt omruilen.
Schrijf een review

Datum: 15-3-2012
Door: yuce
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben eerlijk gezegd versteld achterover geslagen van de mogelijkheden van deze telefoon. Voorheen gebruikte ik altijd A merk telefoons, alleen zijn deze ook niet bestand tegen vallen. Vandaar dat mijn keuze is gevallen op een goedkopere gsm. Ik heb deze telefoon nu een paar weken in gebruik en hij presteert bovenverwachting. Een mooie gsm die meer mogelijkheden bied dan op deze site zijn aangegeven. De gsm doet niks onder een Samsung. Met twee simkaarten is goed te werken en het gebruik van deze gsm heb je snel door. Het lijkt wel dat ik werkzaam bij alcatel dat is absoluut niet het geval. Over de degelijkheid kan ik momenteel nog niks zeggen gezien dat ik de gsm te kort in mijn bezit heb.
Het enige minpunt van de gsm is dat de interne geheugen klein is, dit is op te lossen door alle apps over te zetten op de mini sdkaart van 2 gb die je gratis erbij krijgt. Ik raad op dit moment iedereen deze gsm aan die noodgedwongen met gsm moet lopen.
Schrijf een review

Datum: 26-2-2012
Door: ckosip
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Als verstokt Nokia gebruiker aangenaam verrast door deze GSM. Aanvankelijk gekocht in verband met de dual sim functionaliteit. Er zijn maar weinig "normale" GSM's te vinden die zowel een dual sim mogelijkheid bieden (en ook nog eens tegelijkertijd bereikbaar op beide sim's) als ook een ingebouwd gps hebben. Of je zou voor een Chinese nepper moeten gaan. Nu een aantal dagen in gebruik en zeer tevreden. Inderdaad: het typen is eventjes wennen op een iets kleiner touch screen. Maar de uitgebreide functionaliteit van dit toestel weegt daar ruimschoots tegenop.
Licht, niet al te groot (past dus nog wel fatsoenlijk in je broekzak) en ziet er op zich ook nog fraai uit met zijn enigszins "rubberen" achterkant (zal niet al te snel uit je handen glippen).
Schrijf een review

Datum: 25-2-2012
Door: Erik1978DS
Cijfer: 7,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na lang zoeken toch maar de "gok" genomen om een dual sim toestel aan te schaffen. Makkelijk om werk en prive gescheiden te houden. (Weg met die twee losse telefoons!)

Formaat: beeldformaat is prima, echter is het typen m.b.v. het on-screen toetsenbord lastig. Met dikke vingers zit je er nogal snel naast. Het beeld is mooi helder en de beweginging gaan soepel.

Camera: matige kwaliteit, snel bewogen beelden. Bij voldoende licht gaat het beter.

Dual-sim functionaliteit: werkt super. Ik ben dan ook zeer tevreden over de dual-sim mogelijkheden.

Camera voelt degelijk aan en heeft een mooi broekzak formaat.

Snelheid van de processor is voor de basisfuncties ruim voldoende. Ik heb nog geen games op het toestel geprobeerd. Het geheugen is niet zo heel groot, dus verwacht ik dat dit bij het installeren van veel apps nog wel eens een probleem kan gaan worden.

Accu: gaat tot nu toe makkelijk twee dagen mee.

Kortom: Ben zeer tevreden!
Schrijf een review

Datum: 21-2-2012
Door: R Helmig
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de telefoon een week in bezit,hij bevalt mij zeer goed.Het toestel zit degelijk in elkaar en houdt goed vast door zijn rubber achterkant,daardoor is er ook geen bescherm hoesje nodig.Het toestel is zeer bedrijfszeker ik heb nog geen fouten of vast lopen meegemaakt.de duo sim functie werkt goed dit is voor mij dan ook de reden geweest om voor dit merk te gaan dus ideaal voor zakelijk gebruik.
Schrijf een review

Datum: 15-2-2012
Door: VisjeVisje
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
TOP, Doet het goed. Na intoetsen nummer wordt gevraagd met welke SIM je wilt uitbellen. Minpuntje vind ik wel dat je niet zelf een ringtone erop kunt zetten, ook zou het mooi zijn als je voor beide SIMS een aparte tone zou kunnen kiezen. Van de rest top, mooi snel, lekker licht. Vooralsnog geen klachten. Ik zit al een tijdje te kijken naar een DUAL simm. Deze is gekocht vanwege de prijs.
Schrijf een review

Datum: 14-2-2012
Door: Wim K te H
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik was al een tijd op zoek naar een dual sim smartphone. Nu zijn er een aantal dual sim toestellen op de markt maar velen zijn klonen van Chinese makelaardij. Het nadeel van deze klonen zijn dat ze vaak geen capacitieve touch screen bezitten en je kunt geen Nederlandse taal selecteren. Samsung heeft wel een dual sim smartphone maar deze bezit weer geen Android market. Ook worden diverse andere apps niet ondersteund. Acer heeft ook een dual sim op de markt gebracht maar ook deze komt voor mij te vervallen.

Deze smartphone van Alcatel zier er gelikt uit. Een mooi klein en degelijk toestel met een 3,5 inch capacatieve touch screen. Het toestel ligt lekker in de hand en heeft geen goedkope look. Ik gebruikte voor mijn werk een Nokia telefoon waarmee ik onbeperkt kan bellen en sms’en. Dit sim kaartje heb ik in de Alcatel gestopt en voor het internet heb ik bij Simyo een bel zelden abonnement afgesloten voor 10 euro per maand. Hiermee kan ik tot 200MB per maand internetten. Dat is voor mij voldoende om mijn mail binnen te halen te twitteren en het nieuws te bekijken via NU.nl

Het opstarten van de telefoon gaat makkelijk en het heeft gelijk de Nederlandse taal geselecteerd. Er staan aardig wat voorgeprogrammeerde apps op de telefoon wat ik persoonlijk jammer vind. Hier staan een aantal apps bij die ik niet gebruik en deze kun je ook niet wissen. Verder kun je uit de android market wel gemakkelijk apps downloaden. Als je even speelt met de smartphone kom je er snel achter hoe de structuur van het menu is opgebouwd. Wat ik handig vind is dat je kunt kiezen met welke sim je wilt gaan bellen of internetten. (dit kun je van te voren ook vast instellen). Je kunt ook snel via het menu aangeven of je gebruik wilt maken van je wifi.

Al met al een mooi toestel voor een kleine prijs. Vergelijk hem niet met een iphone!
Maar van de dual sim smartphones die er zijn in de markt is dit zeker een aanrader!

Voordelen:

Goedkope smartphone (100 euro) met Android 2.3
Nederlandse taal
Mooi helder 3,5 inch capacitieve touch screen
Dual sim
Android market geinstalleerd
Duidelijk menu
Goede accu
Heeft gps (maps aan boord))

Nadelen:
Veel voor geinstalleerde apps (die niet te verwijderen zijn)
Scherm heeft 262 duizend kleuren (is niet zo scherp als een iphone)
Kan soms wat traag zijn bij het laden van een app
Aan/ uit button zit aan de rechterkant i.p.v boven op het toestel
Kwaliteit foto’s (3,2 Mpx)
Intern geheugen
Schrijf een review

Datum: 4-2-2012
Door: MTN
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima dual sim toestel voor een lage prijs. Voelt niet goedkoop aan. Soms een beetje traag en het intern geheugen is wat mager maar daar is de prijs ook naar. Mede door dat er naar mijn mening te veel apps zijn voorgeïnstalleerd zonder dat deze verwijderd kunnen worden! Om dat wel te kunnen doen kan je natuurlijk je toestel 'rooten' maar dan vervalt denk ik je garantie en is niet zonder risico's.
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de Alcatel One Touch 918D
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Alcatel smartphones
Alcatel One Touch S Pop 4030D
v.a € 84,90
Gebruikers: 4,4
Alcatel One Touch POP C7
v.a € 136,00
Gebruikers: -
Alcatel One Touch 2010D
v.a € 49,08
Gebruikers: -
Alcatel One Touch X Pop
v.a € 139,00
Gebruikers: 8,2
Alcatel One Touch Scribe HD 8008D
v.a € 234,00
Gebruikers: 8,0
Alcatel One Touch M'Pop
v.a € 95,22
Gebruikers: 7,9
Er is niet genoeg data van Smartphones van Alcatel voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Smartphones voor analyses van andere merken.
Alcatel OT Idol Mini 6012D
v.a € 135,00
Experts: 7,6
Alcatel One Touch Idol 6030D
v.a € 196,95
Experts: 7,4
Alcatel One Touch Idol Ultra 6033
v.a € 176,00
Experts: 7,3
Spotlight door KPN
Consumentenbond onder de indruk van 4G netwerk KPN
Consumentenbond over 4G-claims KPN: '4G van KPN heeft alle scenario's met glans doorstaan.
We zijn behoorlijk onder de indruk van de kwaliteit van het netwerk.'
Bron: https://www.youtube.com/watch?v=7xbW_ybV5kI
Toestellen met 4G via KPN

Galaxy S4

van Samsung

iPhone 5s

van Apple

Nexus 5

van LG
Alle 4G toestellen
en abonnementen op KPN.com
Waar heb je al 4G-dekking?
Kijk op 4Gdekking.nl