Volg ons op
Door ons getest
In zijn prijscategorie is het een absolute kooptip. Je zult echt je best moeten doen om een completer, beter gebalanceerd, fijner uitgewerkt toestel te vinden in deze prijsklasse. ...
Lees meer »


Bekijk beter scorende Smartphones
  • Besturingssysteem: standaard, windows phone
  • Formaat display : 3,8 inch

"Een krappe zes. De Nokia Lumia 620 maakt geen indruk?"

Experts 6,4 (19 testen) - Daarin heb je gelijk. De Nokia Lumia 620 staat er nu niet al te best op. Er is echter een maar. Omdat de Lumia 620 al langer in de schappen ligt, hebben we de score in tijd afgewaardeerd. De Nokia Lumia 620 heeft een hogere originele score. Dit kun je hieronder controleren. Was de originele score niet veel hoger, dan kun je beter een andere Smartphone zoeken. Raadpleeg daarvoor onze ranglijst met de beste Smartphones.
Voordelen?
Prijs
Uitbreidbaar geheugen
Mooie foto's
Robuust
Beeldschermkwaliteit
Geweldige 'waar voor je geld'
Geweldige ergonomie
Sterke overall prestaties
Deugdelijke specs
Nuttige Nokia Apps
Nadelen?
Klein toetsenbord
Klein beeldscherm
Middelmatige accuduur
Geen 4G
Trage browser
Camerascherpstelling
Getest door?
video ( 7-3-2013, Magazine )
DigitalVersus.com ( 7-3-2013, Website )
Tweakers.net ( 19-4-2013, Website )
Computer Active ( 1-6-2013, Magazine )
PCPRO ( 1-5-2013, Magazine )
Wired.co.uk ( 6-2-2013, Website )
ITproportal.com ( 11-2-2013, Website )
Mobiles Magazine ( 1-3-2013, Magazine )
TechRadar.com ( 7-2-2013, Website )
Connect ( 1-4-2013, Magazine )
Computer! Totaal ( 1-6-2013, Magazine )
BesteProduct.nl ( 22-4-2013, Website )
NotebookCheck.net ( 2-4-2013, Website )
Cnet.co.uk ( 4-2-2013, Website )
TrustedReviews.com ( 7-2-2013, Website )
Pocket-lint.com ( 7-2-2013, Website )
Theinquirer.net ( 12-2-2013, Website )
Expertreviews.co.uk ( 31-1-2013, Website )
Computer Shopper ( 1-5-2013, Magazine )
Expertscore

6,4
Experts (19)
"Waarom een score van 6,4 voor de Nokia Lumia 620?"

De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt reviews van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is. De berekening voor de Nokia Lumia 620 is als volgt:

Aantal testen:
19
Genomeerde score:
7,3
Actualiteit van de testen:
88%
Actuele expertscore
6,4
Kwalificatie
Matig
Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, beter dan gemiddeld
Voldoende, gemiddelde score
Matig, slechter dan gemiddeld
Slecht, of verouderd
Onbekend, geen score
Prijs/kwaliteit

Tja
Prijs/kwaliteit
"Is de Nokia Lumia 620 nu het beste product voor deze prijs?"

Zeker. Het lijkt erop dat dit meer niet de beste keuze is. De kwaliteit van de Nokia Lumia 620 was waarschijnlijk best goed, maar het product is inmiddels wat verouderd. Maar je moet er nog goed voor betalen. Mogelijk zijn er inmiddels nieuwe typen uitgebracht met meer mogelijkheden. Kijk op het overzicht van Smartphones en vergelijk de Lumia 620 eens met andere producten.

Actuele prijs:
Verwachte score:
6,8
Actuale score:
6,4
Afwijking:
-5,35 %
Kwalificatie:
Tja

Op basis van zijn prijs verwachten we een hogere score van experts voor de Nokia Lumia 620 maar dat kan ook met de leeftijd van de Lumia 620 te maken hebben.

Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Nokia smartphones
Nokia Lumia 520
v.a € 107,45
Gebruikers: 8,2
Nokia Lumia 1020
v.a € 425,00
Gebruikers: 8,7
Nokia Lumia 925
v.a € 303,00
Gebruikers: 8,8
Nokia Lumia 820
v.a € 269,95
Gebruikers: 8,9
Nokia Lumia 920
v.a € 269,00
Gebruikers: 8,9
Nokia Lumia 1520
v.a € 537,90
Gebruikers: 8,9
Er is niet genoeg data van Smartphones van Nokia voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Smartphones voor analyses van andere merken.
Nokia Lumia 1520
v.a € 537,90
Experts: 7,7
Nokia Lumia 925
v.a € 303,00
Experts: 7,4
Nokia Lumia 1020
v.a € 425,00
Experts: 7,2
Door Dennis de Vries op

Nokia Lumia 620 is niets dan goed nieuws

Conclusie
In zijn prijscategorie is het een absolute kooptip. Je zult echt je best moeten doen om een completer, beter gebalanceerd, fijner uitgewerkt toestel te vinden in deze prijsklasse. Windows Phone 8 komt ook uitstekend tot zijn recht op wat kleinere, goedkopere toestellen. Zo blijkt bij gebruik van de Lumia 620. Maar dan heb je dus wel Windows Phone in handen. Niets mis mee -tenzij je graag en veel Whatsappt- maar dan treedt er bij veel mensen toch koud watervrees op. Nergens voor nodig, maar als je toch iets anders wilt, biedt Android prima alternatieven. Tips: kijk even naar de Samsung Galaxy S Advance of de HTC Desire X. Op het gebied van Windows Phone 8 ziet de HTC 8S er misschien wat gelikter uit, maar mist wel wat toffe apps. Daarnaast heeft Nokia zelf misschien goede alternatieven. De Nokia Lumia 520 en 720 liggen binnenkort in de winkel. We hebben ze daarom nog niet getest, maar op het eerste gezicht lijken de toestellen vrij dicht bij de Lumia 620 te liggen.

Scores
Bouwkwaliteit / design / hardware
(15 %)
Multimedia
(15 %)
Software / besturingssysteem
(20 %)
Internet / social media / bellen
(20 %)
Gebruikservaring
(20 %)
Prijs-kwaliteit
(10 %)
TOTAAL: 82 / 100
Video review: Nokia Lumia 620

Bouwkwaliteit / design / hardware
Weging 15,00 %
Ik vind het stom om te zeggen over een telefoon, maar: wat een schatje. Met een 3,8 inch beeldscherm behoort de Lumia 620 tot de mini's in smartphoneland en echt heel plat is hij ook niet. Maar dat maakt niet uit. De behuizing bestaat uit twee lagen plastic, die allebei een ander kleurtje hebben. In ons geval een knalgele onderlaag en iets wat lijkt op een matte, transparante bovenlaag. Dat maakt het niet alleen een vrolijk apparaat om te zien, maar als je 'm eens beter bekijkt zie je ook dat er....meerdere lagen in het design zitten. Mooi gedaan. Aan de zijkant steken vier zwarte knoppen parmantig uit het knalgeel naar boven. De volumeknop en aan/uitknop zijn vrij logisch, de cameraknop is een verplichting voor Windows Phones. Gelukkig maar. Een kleine telefoon betekent ook een kleine batterij. De 1300mAh accu zal op niemand indruk maken qua uithoudingsvermogen, dikke kans dat hij -net als zijn grote broers- elke dag aan de oplader moet. Maar dan heb je er wel een dag zorgeloos fotograferen, foto's maken, navigeren, internetten en bellen. Geen probleem. Ook geen probleem is het opslaggeheugen. 4GB aan intern geheugen is natuurlijk niet erg scheutig. Maar sinds Windows Phone 8 kunnen deze toestellen ook overweg met MicroSD-kaartjes en de Lumia 620 heeft daar achter de felgekleurde cover een plekje voor.

Multimedia
Weging 15,00 %
Eén van de eerste dingen waaraan je meestal kunt merken dat je te maken hebt met een budgettoestel, is de camera. Fabrikanten bezuinigen daar graag op. Zet er een goedkoop 5 megapixel-cameraatje in -staat goed op de specificatielijst- en klaar is Kees. Dat is niet helemaal Nokia's stijl. Het is opvallend prettig fotograferen met de Lumia 620. Daar is de fysieke cameraknop grotendeels debet aan. Daarmee kun je, ook als het toestel vergrendeld is, binnen een goede seconde een fotootje geschoten hebben. Je vraagt je serieus af waarom niet elke smartphone zo'n knop heeft. Hoe zien die foto's er dan uit? Nou, gezien de verwachtingen helemaal niet verkeerd. Kleuren zijn in veel gevallen natuurgetrouw en hoewel de kwaliteit bij weinig licht hard achteruit holt verslaat hij concurrenten in dezelfde prijsklasse lachend. Hou alleen in gedachten dat dit een simpele camera is, dus spelen met licht en diepte is niet aan 'm besteedt. Daar komt nog eens bij dat er steeds meer toevoegingen voor de camera-applicatie te krijgen zijn. Sommige daarvan zijn erg leuk. De 'sweep panorama' kan van pas komen, maar het is vooral tof om even met Cinemagraph te experimenteren, waarmee je zelf animated gifs kunt maken. De videokwaliteit valt ook allerminst tegen, ook hier valt op dat de kleuren beter uit de verf komen dan bij duurdere Lumia's. Maar je merkt dat je een goedkoop toestel in handen heb zodra je de opnamekwaliteit van het geluid hoort. Daar laat de Lumia 620 wat steekjes vallen.

Software / besturingssysteem
Weging 20,00 %
Windows Phone 8 is Windows Phone 8. Of je nu een Nokia Lumia 920, een HTC Windows Phone 8X of een Lumia 620 hebt. Dat is dus goed nieuws voor die laatste, want je krijg het volledige menu voor een zacht prijsje. Een overzichtelijk startscherm dat je zelf kunt indelen, vergaande integratie van sociale media in je contactenlijst en een vlotte gebruikerservaring. Nokia doet daar zelf nog een schepje bovenop. Elke fabrikant kan aan Windows Phone 8 zijn eigen apps toevoegen, en niemand neemt dat zo serieus als Nokia. Ik heb het er al eerder uitgebreid over gehad, maar ook met de Lumia 620 krijg je wereldwijde gesproken navigatie die ook offline te gebruiken is. Je krijgt muziekkanalen die je onbeperkt kunt streamen. Je krijgt toffe toevoegingen aan de camera (zogeheten 'Lenses') en nog een keur aan andere applicaties. Maar nu we het toch over applicaties hebben: daar loopt Windows Phone toch nog een beetje achter. Er is een flinke inhaalslag bezig en het aantal apps in de Market Place groeit flink. Maar veel apps die er zijn halen nog niet het niveau die op Android of iOS wel gehaald wordt. Bekende namen als Spotify en Whatsapp zijn toonaangevend op andere smartphones, maar leveren voor Windows Phone apps die het niveau 'houtje-touwtje' nauwelijks ontstijgen. Ik kijk naar jullie, Whatsapp en Twitter...

Internet / social media / bellen
Weging 20,00 %
Als er één ding is waar Windows Phone 8 standaard al vrij uitgebreid mee uitgerust is, dan zijn het wel sociale media. In principe is het niet nodig aparte apps voor Facebook of Twitter te downloaden, alles zit al geïntegreerd in het besturingssysteem. Een voorbeeldje: in de foto-hub vind je niet alleen de foto's die je met de camera van de telefoon hebt genomen, maar ook de foto's die Facebook-vrienden online zetten. Ook tussen de contacten zijn subtiel de laatste updates van betreffende personen verwerkt. Erg leuk, maar mocht je het liever anders hebben: het uitstekende (dat lees je goed) Internet Explorer, voor een mobiele site of de Market Place voor een app, is altijd in de buurt. Met de belkwaliteit, toch geen onbelangrijk punt voor een telefoon, is simpelweg niets mis. Op dat vlak doet de Lumia 620 absoluut niet onder voor andere -duurdere- telefoons.

Gebruikservaring
Weging 20,00 %
Windows Phone 8 is op elke telefoon hetzelfde. De duidelijke 'live-tiles' op het startscherm dat je helemaal zelf kunt indelen en daarnaast een lijst met alle apps die op de telefoon geïnstalleerd zijn. Kinderlijk eenvoudig om te bedienen. Iets ingewikkelder is het multitasken en de exacte functie van de 'terugknop'. Het kan iets langer duren voor je door hebt hoe je het makkelijkst kunt switchen tussen apps die je gebruikt hebt. Maar het mag de pret niet drukken, net als het vrij kleine beeldscherm van 3,8 inch. Windows Phone 8 kan uitstekend uit de voeten in deze beperkte ruimte. Zelf typen op het simpelweg briljante virtuele toetsenbord lijkt nauwelijks te lijden onder de karige ruimte. Vergeleken met de Lumia 920 levert de Lumia 620 helemaal niet zo gek veel in op het gebied van gebruiksgemak.

Prijs-kwaliteit
Weging 10,00 %
De volle score op het onderdeel van 'prijs/kwaliteit'. Zo is het maar net. Ik zou niet weten waar je anders zoveel voor zo weinig krijgt. Natuurlijk, er is bezuinigd op enkele punten (opslag, camera, beeldscherm). Maar Nokia heeft uitstekend in de gaten gehouden dat ze er niet teveel vanaf bezuinigden. En met Windows Phone 8 aan boord krijg je gewoon dezelfde functionaliteit als bij dure toestellen als de Lumia 920. Offline navigatie, onbeperkt muziek streamen, Office. Het zit er niet alleen op, maar werkt ook alsof het gemaakt is voor een smartphone van minder dan 250 euro. Complimenten daarvoor.
Foto's en/of video's van de Nokia Lumia 620
72157633212581274
Dennis de Vries
Pro-Expert
Smartphones


Smartphones

Kooptips

HTC One


Samsung Galaxy S4 i9500


Samsung Galaxy S III i9300


Apple iPhone 4S


Nokia Lumia 920


HTC One X


Nokia Lumia 710


LG P500 Optimus One


Samsung Galaxy Nexus i9250


HTC Sensation XE


HTC Sensation


Samsung Galaxy S2 i9000


UITLEG SCORES
Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, voldoet aan de verwachtingen
Matig, niet slecht maar kan beter
Onvoldoende
Slecht
Online testen Nokia Lumia 620
Expertreviews.co.uk
Cijfer:
10,0
Datum:
31-1-2013
Nokia Lumia 620 review »
Fun, well-designed and great value on prepay - it’s a Budget Buy Windows Phone 8 handset.

Cnet.co.uk
Cijfer:
9,0
Datum:
4-2-2013
Nokia Lumia 620 review »
With its colourful, interchangeable cases and extremely reasonable price tag, the Nokia Lumia 620 is an excellent choice for younger phone fanatics or just those wanting to take their first steps into Windows Phone 8.

TrustedReviews.com
Cijfer:
9,0
Datum:
7-2-2013
Nokia Lumia 620 review »
The Nokia Lumia 620 is a revelation, showing that budget Windows Phone mobiles don’t have to be riddled with compromises and lack any semblance of personality. Top-notch hardware design, plenty of power and a feature list that betters many Android phones at the price should make this the gateway drug for many who have been unconvinced by Windows Phone to date.

Pocket-lint.com
Cijfer:
9,0
Datum:
7-2-2013
Tiny triumph »
For anyone looking for the right Windows Phone to buy, we honestly think this is the handset for you. We loved pretty much everything about it - the battery is a concern though - and Windows Phone 8 is a more mature and enjoyable OS than any previous version of Windows on a phone.

TechRadar.com
Cijfer:
8,0
Datum:
7-2-2013
Nokia Lumia 620 review »
There's not a whole lot that the Nokia Lumia 620 does wrong. As an all-round, jack of all trades budget handset it does a great job. We'd love it if the screen was slightly bigger or it had a little bit more RAM, but for the price we can't really complain.

Wired.co.uk
Cijfer:
7,0
Datum:
6-2-2013
Nokia Lumia 620 review »
The Lumia 620 isn't quite an entry-level device, but it's a reasonably accessible route into the world of Windows 8 for the less well-heeled. Nice to see that Nokia hasn't held back on the spec, with a nippy processor, decent camera and a perfectly fine screen, plus useful extras like NFC and Nokia's Maps, Music and Drive features.

ITproportal.com
Cijfer:
7,0
Datum:
11-2-2013
Nokia Lumia 620 review »
Nokia has done a good job with the Lumia 620. It’s crammed Windows Phone 8 into a small chassis that has swappable backplates for added appeal. The company has also included the free add-on apps that help distinguish the Lumia range. With NFC on board for future-proofing, too, the Lumia 620 deserves success.

Theinquirer.net
Cijfer:
9,0
Datum:
12-2-2013
Nokia Lumia 620 review »
The Nokia Lumia 620 is, quite simply, the best budget smartphone on the market right now. In fact, we still can't quite get our heads around the fact that it can be picked up for just £150, given the performance of the smartphone.

DigitalVersus.com
Cijfer:
6,0
Datum:
7-3-2013
Nokia Lumia 620 »
The Lumia 620 has a good screen, a nice user interface, great responsiveness and good sound quality. On the downside, it takes poor quality photos and has low battery life. If you're looking for an inexpensive WP8 phone and these last two points don't deter you, then why not get a Lumia 620. Then again, for a similar price you can get a bigger screen and better camera with the HTC 8S.

NotebookCheck.net
Cijfer:
8,6
Datum:
2-4-2013
Review Nokia Lumia 620 Smartphone »
Cheap Windows 8 Phone. Nokia and Microsoft join together: the models of the Lumia series use Windows Phone 8 as their OS. The Lumia 620 is the fruit of their labor and is available for a low price. Does the smartphone offer enough performance?

Tweakers.net
Cijfer:
6,0
Datum:
19-4-2013
Nokia Lumia 620 »
Een prima Windows Phone 8-toestel hoeft geen rib uit je lijf te kosten. Voor minder dan de helft van de prijs van de duurdere modellen krijg je een full-featured Windows Phone-toestel, waarbij je op slechts een paar elementen inlevert. De schermresolutie en de omvang van het opslaggeheugen zijn de meest in het oog springende. De GB's die je krijgt, kunnen op den duur te weinig blijken te zijn en dat kan voor veel gebruikers reden genoeg zijn om deze telefoons in de winkel te laten liggen. De Lumia 620 heeft met 8GB en een downloadbare app voor het legen van het cache-geheugen een behoorlijke streep voor op dit gebied. Elk model heeft zijn voors en tegens. De Nokia Lumia 620 heeft de meest complete software en het felste scherm, maar laat het afweten op accuduur. De HTC 8S heeft het meest luxe ontwerp en de beste kleurreproductie, maar is langzamer en heeft opnieuw geen beste accuduur. De Huawei Ascend W1 gaat dan wel het langste mee op een acculading, maar het scherm en de camera zijn een stuk minder en het ontwerp is weinig spannend. Als prijs een belangrijke rol speelt, dan heeft Nokia met de Lumia 520 binnenkort een aantrekkelijkere telefoon dan de 620 op vrijwel elk gebied. De HTC is op het moment van schrijven iets goedkoper dan de 620 en Huawei biedt zijn telefoon aan in een prepaidpakket bij Vodafone voor 150 euro, waarmee hij de laagste prijs heeft van alle Windows Phones op de markt. Het is in elk geval goed te zien wat je krijgt voor de relatief lage prijs; alle features van Windows Phone in een compacte telefoon met een redelijke camera en prima werkende software. Tegenover concurrerende Android-modellen is de prijs ook niet schrikbarend laag, maar Windows Phone heeft zo zijn voordelen tegenover Android, zoals de Facebook- en Twitter-integratie, en de makkelijke en overzichtelijke bediening met live tiles. Dat Windows Phone beperkter is in functionaliteit dan Android, is voor sommige gebruikers waarschijnlijk juist een voordeel.

BesteProduct.nl
Cijfer:
8,3
Datum:
22-4-2013
Nokia Lumia 620 is niets dan goed nieuws »
In zijn prijscategorie is het een absolute kooptip. Je zult echt je best moeten doen om een completer, beter gebalanceerd, fijner uitgewerkt toestel te vinden in deze prijsklasse. Windows Phone 8 komt ook uitstekend tot zijn recht op wat kleinere, goedkopere toestellen. Zo blijkt bij gebruik van de Lumia 620. Maar dan heb je dus wel Windows Phone in handen. Niets mis mee -tenzij je graag en veel Whatsappt- maar dan treedt er bij veel mensen toch koud watervrees op. Nergens voor nodig, maar als je toch iets anders wilt, biedt Android prima alternatieven. Tips: kijk even naar de Samsung Galaxy S Advance of de HTC Desire X. Op het gebied van Windows Phone 8 ziet de HTC 8S er misschien wat gelikter uit, maar mist wel wat toffe apps. Daarnaast heeft Nokia zelf misschien goede alternatieven. De Nokia Lumia 520 en 720 liggen binnenkort in de winkel. We hebben ze daarom nog niet getest, maar op het eerste gezicht lijken de toestellen vrij dicht bij de Lumia 620 te liggen.

Prijs
De laagste prijzen van de Nokia Lumia 620
Verkrijgbare uitvoeringen en/of modellen
De Nokia Lumia 620 is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen
Deze pagina
Alternatieve uitvoeringen
Spotlight door KPN
Consumentenbond onder de indruk van 4G netwerk KPN
Consumentenbond over 4G-claims KPN: '4G van KPN heeft alle scenario's met glans doorstaan.
We zijn behoorlijk onder de indruk van de kwaliteit van het netwerk.'
Bron: https://www.youtube.com/watch?v=7xbW_ybV5kI
Toestellen met 4G via KPN

Galaxy S4

van Samsung

iPhone 5s

van Apple

Nexus 5

van LG
Alle 4G toestellen
en abonnementen op KPN.com
Waar heb je al 4G-dekking?
Kijk op 4Gdekking.nl