Volg ons op
Huawei Ascend P6 wit

Door ons getest
De lancering was groots. Huawei had journalisten uit heel de wereld opgetrommeld om in London haar nieuwe Ascend P6 te aanschouwen. Als bonus kreeg het hele techwereldje naderhand ...
Lees meer »


"Rood! Is dat wel wat de Huawei Ascend P6?"

Experts 4,5 (20 testen) - Hmm. Misschien wel ooit geweest, maar in de huidige markt is de Huawei Ascend P6 geen topper meer. De Ascend P6 is al wat langer op de markt, waardoor we de score hebben afgewaardeerd. Zo houden we de ranglijst met Smartphones actueel. De Ascend P6 heeft mogelijk als originele score hoger meegedaan. Dat kun je hieronder lezen. Wij adviseren je de ranglijst Smartphones te raadplegen om de Ascend P6 te vergelijken met actuelere producten.
Voordelen?
 • Prijs
 • Ongelooflijk dun
 • Zeer aanpasbare homescreens
 • Helder en krachtig display
 • Camera is prima bij goed licht
 • Gebruiker kan zelf app permissies instellen
Nadelen?
 • Accuduur
 • Constructiekwaliteit
 • Kwaliteit/prijs verhouding
 • Belachelijke plaats van de poorten
 • Raakt erg oververhit
 • Prestaties van quad-core processor
 • Dit is een prima mid-range telefoon, maar meer ook niet
 • Software bevat hinderlijke bugs
Getest door?
 • Theinquirer.net ( 31-7-2013, Website )
 • Computer! Totaal ( 1-1-2014, Magazine )
 • DigitalVersus.com ( 25-7-2013, Website )
 • Tweakers.net ( 6-8-2013, Website )
 • Computer Active ( 1-9-2013, Magazine )
 • WHAT HI*FI? sound and vision ( 1-10-2013, Magazine )
 • Cnet.co.uk ( 24-6-2013, Website )
 • TrustedReviews.com ( 5-8-2013, Website )
 • ITproportal.com ( 5-8-2013, Website )
 • BesteProduct.nl ( 11-7-2013, Website )
 • Consumentengids ( 1-11-2014, Magazine )
 • Mobiles Magazine ( 1-9-2013, Magazine )
 • Expertreviews.co.uk ( 2-8-2013, Website )
 • Pocket-lint.com ( 9-9-2013, Website )
 • TechRadar.com ( 30-9-2013, Website )
 • T3 ( 1-12-2013, Magazine )
 • Connect ( 1-9-2013, Magazine )
 • NotebookCheck.net ( 5-8-2013, Website )
 • Test ( 1-2-2014, Magazine )
 • Wired.co.uk ( 9-8-2013, Website )
Expertscore

4,5
Experts (20)
"Waarom een score van 4,5 voor de Huawei Ascend P6?"

De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt reviews van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is. De berekening voor de Huawei Ascend P6 is als volgt:

Aantal testen:
20
Genormeerde score:
6,9
Actualiteit van de testen:
65%
Actuele expertscore
4,5
Kwalificatie
Slecht
Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, beter dan gemiddeld
Voldoende, gemiddelde score
Matig, slechter dan gemiddeld
Slecht, of verouderd
Onbekend, geen score
Prijs/kwaliteit

Nee
Prijs/kwaliteit
"Is de Huawei Ascend P6 nu het beste product voor deze prijs?"

Je kunt inderdaad beter een ander product overwegen dan de Huawei Ascend P6. In vergelijking met andere producten scoort de Ascend P6 slecht. Let wel, dat komt ook omdat de Ascend P6 al wat langer op de markt is en de BesteProductScore is afgewaardeerd. Gebruik de ranglijst van Smartphones ter oriëntatie.

Actuele prijs:
Verwachte score:
6,9
Actuale score:
4,5
Afwijking:
-35,34 %
Kwalificatie:
Nee

De actuele score van experts voor de Huawei Ascend P6 ligt veel lager dan je zou mogen verwachten op basis van de prijs. Dit kan ook met de leeftijd van het product te maken hebben.

Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Huawei smartphones
Huawei P8 Lite Dual Sim
v.a € 235,00
Gebruikers: -
Huawei P8
v.a € 407,50
Gebruikers: 8,9
Huawei Y635 Dual SIM
v.a € 120,95
Gebruikers: -
Huawei Ascend Mate 7
v.a € 363,95
Gebruikers: 9,4
Huawei Ascend G7
v.a € 219,00
Gebruikers: 9,0
Huawei Ascend P2
v.a € 449,95
Gebruikers: 9,0
Er is niet genoeg data van Smartphones van Huawei voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Smartphones voor analyses van andere merken.
Huawei Mate S
v.a € 649,00
Experts: 7,2
Huawei P8
v.a € 407,50
Experts: 7,2
Huawei Ascend Mate 7
v.a € 363,95
Experts: 6,9
Door Ger de Gram op

Huawei Ascend P6: high end uiterlijk, mid-range telefoon

Conclusie
De lancering was groots. Huawei had journalisten uit heel de wereld opgetrommeld om in London haar nieuwe Ascend P6 te aanschouwen. Als bonus kreeg het hele techwereldje naderhand het model mee ter review. Deze 6,18 mm dunne smartphone moet eindelijk de concurrentie aangaan met de grote spelers op de markt. Iedereen die niet al te veel geld wil uitgeven aan een smartphone, maar wel een prachtig design wil komt met de Ascend P6 zeker niet bedrogen uit. Denk niet dat je met de Ascend P6 een high end-telefoon in huis haalt. Dit is een prima mid-range telefoon, maar meer ook niet.

Scores
Bouwkwaliteit / design / hardware
(15 %)
Multimedia
(15 %)
Software / besturingssysteem
(20 %)
Internet / social media / bellen
(20 %)
Gebruikservaring
(20 %)
Prijs-kwaliteit
(10 %)
TOTAAL: 72 / 100
Video review: Huawei Ascend P6

Bouwkwaliteit / design / hardware
Weging 15,00 %
De Huawei Ascend P6 is momenteel de dunste telefoon op de markt. Met 6,18 mm is het oprecht een extreem slanke den. Dankzij zijn chromen randen en zwarte finish ziet het geheel er ronduit prachtig uit, maar je kunt je helaas niet aan de indruk onttrekken dat er is gekeken naar een telefoontje van een ander merk. Iets met i, wat eindigt op Phone. Dat is vrij jammer, want het toestel ziet er verder zo stijlvol uit, dat je je afvraagt waarom de designers niet een andere richting op durfden te gaan.. HTC gaf met de One het goede voorbeeld, terwijl Sony al jarenlang haar eigen filosofie er op na houdt. Fabrikanten zijn daar nooit slechter van geworden, hoewel dat niet altijd tot uiting komt in de hoeveelheid verkopen. Huawei is nog niet heel bekend bij de massa, en had er verstandig aan gedaan haar telefoon een eigen smoel te geven in plaats van successen van anderen te kopiëren. Met een gewicht van 120 gram is het toestel wel iets zwaarder dan de iPhone 5 en bovendien lijkt het qua specificaties vooral een mid-range model. Zo heeft het toestel een 1,5 Ghz dual-core processor, 2 GB werkgeheugen en een 4,7 inch scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Gelukkig heeft Huawei de adviesprijs lekker laag gehouden, het model moet voor minder dan 450 euro over de toonbank gaan.

Multimedia
Weging 15,00 %
Achterop zit een lichtsterke 8-megapixelcamera, die vooral in de avonduren verbluffende foto's zou moeten maken. Tijdens de presentatie werden wat vage vergelijkingen gemaakt met de Galaxy S4 en de iPhone 5, maar ons werd na het uitgebreid testen al snel duidelijk dat Huawei vooral softwarematige tweaks toepast om foto's beter uit de verf te laten komen. De helderheid wordt standaard iets opgekrikt, waardoor een foto inderdaad minder donker lijkt te zijn dan bij bijvoorbeeld de iPhone 5, maar dat resulteert wel in iets meer ruis. Interessanter is misschien de frontfacingcamera. Die heeft een 5 megapixelsensor en daarin is Huawei momenteel de enige. Daardoor ben je misschien iets beter in beeld wanneer je gaat videobellen, maar je moet vooral geen wonderen verwachten. Om een onduidelijke reden heeft Huawei voorliefde voor selfies. Je kunt zelfportretten die je maakt met de camera aan de voorzijde automatisch iets laten opkrikken. Het lijkt een beetje op het softfocus filter wat je regelmatig terugvindt in digitale camera's. Het resultaat is helaas niet zo mooi. Je rimpels worden wel zichtbaar minder en oneffenheden worden weggewerkt, maar het ziet er allemaal erg 'gemaakt' uit. Alsof je naar een soortement van pop zit te kijken.

Software / besturingssysteem
Weging 20,00 %
Huawei heeft haar eigen Emotion UI over Android heen gegooid en die is weer iets verbeterd ten op zichte van eerdere edities. Huawei mikt vooral op veelzijdigheid. Praktisch alle icoontjes, lettertypes, en achtergronden kunnen helemaal naar eigen wens worden aangepast. Ben je dus een 13-jarig meisje, kun je kiezen voor een gezellig roze thema, maar een zakelijke gebruiker zal juist een sober zwart uiterlijk afdoende vinden. Het is maar de vraag of dat werkt. Zelf speelden we een aantal keer met de themes en erna was het wel uit met de pret. Bovendien is Huawei's classic theme nog verreweg het mooist. Een echte reden om die te vervangen is er niet. Gelukkig zijn er nog wel een aantal functies ingebouwd die wel degelijk handig zijn. Zo zitten er in het notificatiescherm een stuk meer schakelaars om veelgebruikte instellingen aan of uit te zetten en kun je de helderheid van het scherm gemakkelijk bepalen. Heel uniek is dit allemaal echter niet. Tijdens de presentatie werd ook de vraag gesteld of Huawei bezig is met een smartphone met 'stock android': een telefoon met de nieuwste versie van Android, maar zonder Huawei-schil. 'Nee', was het kort maar krachtige antwoord van topman Richard Yu. Tenzij de markt het wil, voegde hij er later in gebrekkig Engels aan toe, maar dit lijkt vooral een politiek correcte toevoeging te zijn.

Internet / social media / bellen
Weging 20,00 %
Hoewel de Huawei Ascend P6 misschien niet is voorzien van de allerrapste processor op de markt lijkt er op het gebied van snelheid weinig mis te zijn. De browser laadt pagina's snel en een potje gamen gaat prima. Op dit vlak lijkt er weinig mis, al mag hij zich niet meten met de quad-core-toppers van Samsung en HTC. Zeker wanneer je meerdere apps tegelijk gebruikt, wil het een en ander nog wel eens haperen.

Gebruikservaring
Weging 20,00 %
De P6 is niet gezegend met een enorme accu. De capaciteit bedraagt slechts 2000 mAh. Ter vergelijking: de S4 doet het met 2600 mAh en de HTC One heeft een accu van 2300mAh. Op dat vlak wint de P6 het wel van een hoop mid-range modellen, maar in de praktijk gaat de accu niet per definitie langer mee dan bijvoorbeeld de Sony Xperia SP. Huawei heeft nog wel allerlei features ontwikkeld om batterijbesparend te zijn, via een speciale energiezuinige modus, dat kan weleens handig zijn wanneer je batterij echt bijna leeg is.

Prijs-kwaliteit
Weging 10,00 %
Al bij lancering kwamen we tot de conclusie dat Huawei er goed aan gedaan heeft de prijs van de Ascend P6 relatief laag te houden. Het toestel is momenteel zelfs al verkrijgbaar voor 399 euro. Daardoor kan deze stijlvolle telefoon erg interessant zijn voor de smartphoneliefhebber met de dunne portemonnee, want qua uiterlijk doet de Huawei Ascend P6 -hoewel wat iPhone-esque- niet onder voor de grote merken. Tegelijkertijd laat hij op het gebied van snelheid en accuduur wel wat steekjes vallen.
Foto's en/of video's van de Huawei Ascend P6
72157634566959460
Ger de Gram
Expert
Smartphones

OVER GER DE GRAM
Met je smartphone kun je prima in en om het huis fotograferen. Maar wie toch meer controle en een beter eindresultaat - ook bij slechtere lichtomstandigheden - wil, moet toch echt voor een echte camera gaan! Ik kan enorm genieten van camera's die die alleen een prachtige beeldkwaliteit hebben, maar ook simpel (intuïtief) werken. We zitten niet meer te wachten op ingewikkelde apparaten…

Smartphones

Kooptips

Alcatel One Touch Idol 6030D
Kooptip


LG G2 D802
Kooptip


Samsung Galaxy S4 Zoom
Kooptip


Samsung Galaxy Note 2 N7100
Kooptip


HTC One S
Kooptip


HTC Desire S
Kooptip


Samsung S5660 Galaxy Gio
Kooptip


Sony Xperia P
Kooptip


Samsung Galaxy Note N7000
Kooptip


UITLEG SCORES
Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, voldoet aan de verwachtingen
Matig, niet slecht maar kan beter
Onvoldoende
Slecht
Online testen Huawei Ascend P6
Cnet.co.uk
Cijfer:
7,0
Datum:
24-6-2013
Huawei Ascend P6 review »
If you want a ridiculously slim phone to slide into your pocket and don't mind that its specs are more typical of last year's kit, the Ascend P6 is one to consider. Its overheating is a concern though, as are the small issues with construction and software. Let's hope Huawei sorts them out before it goes on sale.

DigitalVersus.com
Cijfer:
6,0
Datum:
25-7-2013
Huawei Ascend P6 »
The Huawei Ascend P6 stands out most for its sleek design, thin frame and small size than for its technical prowess. It has a great screen with high brightness and contrast and the camera function isn't bad, but it certainly won't win any awards for processing power. Demanding buyers who want a next-gen 4G phone capable of doing anything under the sun at high speeds won't find what they're looking for here.

Theinquirer.net
Cijfer:
5,0
Datum:
31-7-2013
Huawei Ascend P6 review »
With a £380 price, the Huawei Ascend P6 is by no means a terrible phone. It's got a nice design, albeit uncomfortable to hold, a decent camera and plenty of internal storage, but the phone simply doesn't meet Huawei's big claims.

Expertreviews.co.uk
Cijfer:
8,0
Datum:
2-8-2013
Huawei Ascend P6 review »
Beautiful hardware spoiled by laggy software.

NotebookCheck.net
Cijfer:
8,6
Datum:
5-8-2013
Review Huawei Ascend P6 Smartphone »
Aluminum and more. Huawei has sent a stylish phone to our lab: An aluminum casing available in three different colors, quad-core SoC and a slim profile. Huawei's P6 should convince across the board with that, shouldn't it?

TrustedReviews.com
Cijfer:
7,0
Datum:
5-8-2013
Huawei Ascend P6 review »
The Huawei Ascend P6 has a good screen, solid construction and a decent camera. However, software quirks and a quad-core processor that is no more powerful than the latest dual-core models mean it’s no superstar.

ITproportal.com
Cijfer:
7,0
Datum:
5-8-2013
Huawei Ascend P6 review »
The Huawei Ascend P6 is let down by its battery life and that’s a real shame because other than that it is a neatly designed, well sized, capable phone that has the microSD card support the P2 doesn’t – while leaving out the LTE and NFC that not everybody needs. If you liked the Ascend Mate but think it is a bit big, consider this handset but be wary of the battery life.

Tweakers.net
Cijfer:
6,0
Datum:
6-8-2013
Huawei Ascend P6 »
Wie een voet tussen de deur wil krijgen op de mobiele markt, moet van goeden huize komen. Kopers van smartphones zijn niet trouw aan een merk, maar mensen hechten vaak wel aan wat vertrouwd is. Huawei is nog niet bepaald een vertrouwde naam in Nederland en zal het dus nog wel een paar jaar moeilijk hebben om een naam en imago op te bouwen. Oppervlakkig heeft Huawei veel zaken goed voor elkaar. Voor het design heeft Huawei iets te nadrukkelijk naar een bepaalde collega-smartphonemaker gekeken, maar het is in elk geval goed uitgevoerd en mooi gelukt. De software is ook al weinig origineel, maar veel gewone consumenten zullen Miui niet kennen en wat dat betreft heeft Huawei dus een eigen smoel - en een smoel die in potentie een grote onderscheidende factor is ten opzichte van de concurrentie. Het scherm is in orde, al kun je het buiten niet echt goed aflezen. Maar maakt dat de Ascend P6 een goede telefoon? Nou nee, integendeel. Op diverse punten laat Huawei veel steken vallen. De software is niet stabiel en heeft met de wifi-bug een grote fout. De gebruikte soc is simpelweg niet in staat om telefoons van de concurrentie bij te houden en om grafisch zwaardere games weer te geven. Maar de allergrootste klacht is de accuduur: die is simpelweg ondermaats. Daar komt bij dat de prijs niet bepaald laag is: je kunt aandacht trekken als relatieve nieuwkomer met een lage prijs, maar dat doet Huawei niet. De Ascend P6 kost op moment van schrijven 390 euro, iets meer dan een Galaxy S III. Dat is simpelweg teveel om op te vallen in de markt momenteel. De Ascend P6 is het belangrijkste toestel voor Huawei dit jaar en dat toont aan waar de Chinese fabrikant staat - en dat is toch wel een treetje lager dan veel concurrenten. Huawei heeft wereldwijd al een toppositie op de smartphonemarkt, heeft ambitie en geld, maar weet - net als Samsung enkele jaren geleden - dat nog niet om te zetten naar goede toestellen.

Wired.co.uk
Cijfer:
9,0
Datum:
9-8-2013
Huawei Ascend P6 review »
Given its midrange price, the Ascend P6 isn't really in competition with heavyweights (not literally) like the Samsung Galaxy S4 or HTC One. Still, it gives both a run for their money and offers a sleekly skinny alternative to the Google Nexus 4 which retails for a similar price, as is a very good, solid midrange phone, but without the P6's panache.

Pocket-lint.com
Cijfer:
8,0
Datum:
9-9-2013
Huawei Ascend P6 review »
We like the P6. It's got good looks, runs well and it feels well built. Yes, there are some really minor niggles, like that daft headphone cover/pin, among some more major issues such as the limited battery life - but we still rather like the phone when it's in full swing.

TechRadar.com
Cijfer:
8,0
Datum:
30-9-2013
Huawei Ascend P6 review »
The Huawei Ascend P6 shows that the Chinese manufacturer can really make an impression on the Android market with its stunningly slim - if slightly derivative - design, as well as some quirky features that mark it out as a little bit different.

BesteProduct.nl
Cijfer:
7,3
Datum:
11-7-2013
Huawei Ascend P6: high end uiterlijk, mid-range telefoon »
De lancering was groots. Huawei had journalisten uit heel de wereld opgetrommeld om in London haar nieuwe Ascend P6 te aanschouwen. Als bonus kreeg het hele techwereldje naderhand het model mee ter review. Deze 6,18 mm dunne smartphone moet eindelijk de concurrentie aangaan met de grote spelers op de markt. Iedereen die niet al te veel geld wil uitgeven aan een smartphone, maar wel een prachtig design wil komt met de Ascend P6 zeker niet bedrogen uit. Denk niet dat je met de Ascend P6 een high end-telefoon in huis haalt. Dit is een prima mid-range telefoon, maar meer ook niet.

Prijs
De laagste prijzen van de Huawei Ascend P6