Volg ons

Teufel Cinebar 21 test

Teufel Cinebar 21 test
Je wenst een verbetering van je televisie-geluid, waarbij de luidsprekerset optisch mooi aansluit op je flatscreen. Spreekt het eenvoudige design van de Teufel je aan, dan is dat een belangrijk deel van de beleving. De 5.1 simulatie uit een 2.1 set is best redelijk. Wanneer je echt hifi-geluid verwacht, dan kun je je flatscreen tv beter aansluiten op je hifi installatie. Echt surround geluid komt er natuurlijk ook niet uit deze 2.1 set.
Sjaak van den Berg
Expert Soundbars
Lees de hele test
Voordelen
  • Bedieningsgemak
  • Features
  • Zeer goede geluidskwaliteit
  • Krachtige subwoofer
  • 5.1 surround-simulatie
Nadelen
  • Geen echt hifi-geluid
4,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Soundbars betaal je voor de Teufel Cinebar 21 te veel geld. Check de testen van Cinebar 21, maar overweeg ook om een andere Soundbar te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
6,3
laagste prijs
€ 105,12
prijs/kwaliteit
4,0

Onze test
Expertreview | op
7,0

Teufel Cinebar 21 review: een beter geluid uit je platte TV met weggestopte luidsprekers

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Je wenst een verbetering van je televisie-geluid, waarbij de luidsprekerset optisch mooi aansluit op je flatscreen. Spreekt het eenvoudige design van de Teufel je aan, dan is dat een belangrijk deel van de beleving. De 5.1 simulatie uit een 2.1 set is best redelijk. Wanneer je echt hifi-geluid verwacht, dan kun je je flatscreen tv beter aansluiten op je hifi installatie. Echt surround geluid komt er natuurlijk ook niet uit deze 2.1 set.

Als radiotechnicus kijkt ik verder dan de buitenkant van een audiosysteem. Fabrikanten hebben er soms een handje van om, in de zoektocht naar het mooist uitziende product, de geluidskwaliteit volledig te vergeten. Ik vind dat wij er bij BesteProduct.nl voor zijn om je voor een dergelijke miskoop te behoeden…
Sjaak van den Berg
Noordwijkerhout • 2 reviews
Redacteur
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Het luidsprekersysteem van Teufel heeft geen bijzonder design, al ziet het er zeker strak en netjes uit. De subwoofer is zoals je mag verwachten stevig: een kunststof afgewerkte kast met een glanzend zwarte front. De Cinebar 21 zelf is van zwart kunststof, dus een vuiltje is snel zichtbaar, maar vette vingerafdrukken zijn gelukkig minder snel gemaakt. Het display van deze soundbar zit in het midden en de beide luidsprekers zijn aan de voorzijde te vinden en traditioneel met doek afgewerkt. De Cinebar is een balk van ongeveer 11 bij 11 cm en heeft een breedte van 92 cm. Daarmee past deze Teufel goed onder flinke tv-schermen.
6,0
Geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Het geluid uit de Cinebar is een enorme verbetering als je het met geluid van de gemiddelde platte tv vergelijkt. Kruip voor beste geluidsbeleving niet bovenop de set, maar neem een paar meter afstand. Experimenteer wat met de opstelplaats voor de subwoofer, voor zover de bekabeling dat toestaat. Je kunt het geluid in standaard stereo (Reference mode) beluisteren. Daarnaast kent de Cinebar een 5.1 surround-simulatie (DOLBY Digital Virtual Speaker), het lijkt dan of er meer luidsprekers zijn. Een mooi verrijking dit surround geluidseffect. Ook is er nog het 'Wide effect', bedoeld om een wijder, breder geluidsbeeld-effect te laten ontstaan. Dit doet de klank van het geluid wel wat geweld aan, er komt ruimtelijkheid in het geluid maar dit wordt in de luisterkamers waar de Cinebar bij ons gespeeld heeft, niet als een fraaie verbetering ervaren. De Cinebar haalt het niet bij een één-op-één-vergelijking met een redelijk hifi-systeem. Sluit je je televisie voor de geluidsweergave daar op aan, dan klinkt de sound van deze Teufel Cinebar 21 in vergelijking wat dozig en mist het geluid definitie. Bij muziek valt dit meer op dan bij spraak, want instrumenten worden niet zo duidelijk geplaatst in het stereobeeld. Spraakweergave via de Cinebar is daarentegen prima.
8,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 15%)
Er is niks mis met de bediening en het gebruik van de Cinebar 21. De set doet zijn werk trouw. De afstandsbediening werkt fijn en het volume dat de Cinebar produceert, is voldoende voor een kamer van zo'n 25 vierkante meter. We hebben in ieder geval geen vervorming in het geluid waargenomen. De afstandsbediening moet goed gericht worden op het centrum van de soundbar, waar het display zich bevindt.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Teufel Cinebar 21 is met 499 euro gemiddeld geprijsd voor een geluidssysteem als deze. Voor deze prijs krijg je ook 'veel luidspreker'. De set is alleen bij Teufel online te koop, waarbij de leverancier je een proeftijd van 8 weken gunt. Het geluid voldoet, maar toch hadden we een nog wat rijker geluid verwacht. Al is het natuurlijk een stuk beter dan het geluid dat de gemiddelde televisie voortbrengt. Maar toch: als je kijkt naar de sterk gedaalde prijzen van flatscreens, is het aankoopbedrag van deze Cinebar 21 wel aan de stevige kant.
8,0
Extra mogelijkheden
(Weging 15%)
De Teufel Cinebar 21 biedt je in principe alle mogelijkheden die je kan wensen in een systeem met een stereo luidsprekerset en een subwoofer. Aansluiten is zo gedaan: het is een kwestie van uitpakken, stekkers erin en spelen maar. Er wordt een afstandsbediening bijgeleverd, dus je kunt de set vanuit je luisterstoel voorzien van het door jou gewenste volume en je favoriete klankkleur. De meegeleverde kabel tussen de Cinebar en de subwoofer is drie meter lang. Dat is ruim voldoende voor een opstelling van de actieve subwoofer onder de tv. Deze Teufel bevat een coaxiale en een optische digitale ingang en kan DTS- en Dolby-gecodeerde signalen aan. Daarnaast is ook een stereo-analoge ingang met tulpaansluitingen te vinden. De Cinebar heeft geen HDMI aansluiting. De ingangen laten zich eenvoudig schakelen met de prettige afstandsbediening of direct met de toetsen op de Cinebar. Een lipsync-functionaliteit geeft de mogelijk het geluid in stapjes tot 200 milliseconden te vertragen. Hierdoor kun je eventuele vertragingen die door de digitale verwerking ontstaan – en zorgen voor de vervelende situatie dat het geluid van de stem en de beweging van de mond niet meer gelijk lopen – gemakkelijk kunnen worden opgelost. Ook de subwoofer heeft instelmogelijkheden voor geluidsvolume en -fase. Tevens kan deze zichzelf automatisch uitschakelen wanneer het geluid uit de soundbar onder een ingesteld volume zakt.

7,0
Eindscore test
Teufel Cinebar 21

Website testen
Onze tester heeft de Teufel Cinebar 21 Soundbar getest. We hebben verder (nog) geen testen van de Teufel Cinebar 21 gevonden op websites.
Magazine testen
6,9
HeimKino
1-5-2012
5,8
Consumentengids
1-12-2012

Hoe wij de expertscore berekenen
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Teufel Cinebar 21
Aantal testen:
3
Genormeerde score:
6,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,3

Beste prijzen voor Teufel Cinebar 21 zwart