Volg ons op
Teufel Cinebar 21 zwart

Door ons getest
Je wenst een verbetering van je televisie-geluid, waarbij de luidsprekerset optisch mooi aansluit op je flatscreen. Spreekt het eenvoudige design van de Teufel je aan, dan is dat e ...
Lees meer »


Bekijk beter scorende Soundbars
 • Subwoofer plaatsing: los
 • Bluetooth: Nee
 • Totaal uitgangsvermogen: 200 watt

"Een krappe zes. De Teufel Cinebar 21 maakt geen indruk?"

Experts 6,3 (3 testen) - Dat heb je goed gezien. Diverse deskundigen hebben de Teufel Cinebar 21 uitgebreid getest, maar erg wild zijn ze er niet van geworden. Er is eigenlijk gewoon te veel aan te merken op de Cinebar 21. Je moet je afvragen of je de Cinebar 21 echt wil aanschaffen. Er zijn betere Soundbars in onze ranglijst. Kijk eerst goed rond voor je een beslissing neemt.
Voordelen?
 • Bedieningsgemak
 • Features
 • Zeer goede geluidskwaliteit
 • Krachtige subwoofer
 • 5.1 surround-simulatie
Nadelen?
 • Geen echt hifi-geluid
Getest door?
 • Consumentengids ( 1-12-2012, Magazine )
 • HeimKino ( 1-5-2012, Magazine )
 • BesteProduct.nl ( 10-5-2012, Website )
Expertscore

6,3
Experts (3)
"Waarom een score van 6,3 voor de Teufel Cinebar 21?"

De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt reviews van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is. De berekening voor de Teufel Cinebar 21 is als volgt:

Aantal testen:
3
Genormeerde score:
6,3
Actualiteit van de testen:
100%
Actuele expertscore
6,3
Kwalificatie
Matig
Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, beter dan gemiddeld
Voldoende, gemiddelde score
Matig, slechter dan gemiddeld
Slecht, of verouderd
Onbekend, geen score
Prijs/kwaliteit

Geen
Prijs/kwaliteit
"Is de Teufel Cinebar 21 nu het beste product voor deze prijs?"

Daar kunnen we (nog) geen goed antwoord op geven. Van de Teufel Cinebar 21 hebben we wel een expertscore, maar (nog) geen prijzen van webwinkels ontvangen. Het kan zijn dat van de Teufel Cinebar 21 niet meer wordt verkocht of dat de Cinebar 21 zo nieuw is dat de Nederlandse webwinkels deze Soundbars nog niet aanbieden. Raadpleeg de expertscore om te controleren hoe recent de Teufel Cinebar 21 is getest.

Actuele prijs:
Verwachte score:
6,3
Actuale score:
6,3
Afwijking:
0,00 %
Kwalificatie:
Geen

Zoals hierboven vermeld ontbreken er gegevens om de prijs/kwaliteit score te berekenen voor de Teufel Cinebar 21.

Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Teufel soundbars
Teufel Cinebase Streaming
v.a € 679,98
Gebruikers: -
Teufel Cinebase Sonic Space 5.1
v.a € 519,98
Gebruikers: 7,5
Teufel Cinebar 52 THX
v.a € 829,98
Gebruikers: -
Teufel Cinebar 11
v.a € 379,98
Gebruikers: 9,0
Teufel Cinebase Sonic Space 5.1
v.a € 519,98
Gebruikers: 7,5
Er is niet genoeg data van Soundbars van Teufel voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Soundbars voor analyses van andere merken.
Teufel Cinebase Streaming
v.a € 679,98
Experts: 7,5
Teufel Cinebar 52 THX
v.a € 829,98
Experts: 7,1
Teufel Cinebar 11
v.a € 379,98
Experts: 6,7
Door Sjaak van den Berg op

Teufel Cinebar 21 review: een beter geluid uit je platte TV met weggestopte luidsprekers

Conclusie
Je wenst een verbetering van je televisie-geluid, waarbij de luidsprekerset optisch mooi aansluit op je flatscreen. Spreekt het eenvoudige design van de Teufel je aan, dan is dat een belangrijk deel van de beleving. De 5.1 simulatie uit een 2.1 set is best redelijk. Wanneer je echt hifi-geluid verwacht, dan kun je je flatscreen tv beter aansluiten op je hifi installatie. Echt surround geluid komt er natuurlijk ook niet uit deze 2.1 set.

Scores
Bouwkwaliteit / design
(20 %)
Gebruiksgemak / aansluiten
(15 %)
Extra mogelijkheden
(15 %)
Geluidskwaliteit
(40 %)
Prijs-kwaliteit
(10 %)
TOTAAL: 70 / 100
Video review: Teufel Cinebar 21

Bouwkwaliteit / design
Weging 20,00 %
Het luidsprekersysteem van Teufel heeft geen bijzonder design, al ziet het er zeker strak en netjes uit. De subwoofer is zoals je mag verwachten stevig: een kunststof afgewerkte kast met een glanzend zwarte front. De Cinebar 21 zelf is van zwart kunststof, dus een vuiltje is snel zichtbaar, maar vette vingerafdrukken zijn gelukkig minder snel gemaakt. Het display van deze soundbar zit in het midden en de beide luidsprekers zijn aan de voorzijde te vinden en traditioneel met doek afgewerkt. De Cinebar is een balk van ongeveer 11 bij 11 cm en heeft een breedte van 92 cm. Daarmee past deze Teufel goed onder flinke tv-schermen.

Gebruiksgemak / aansluiten
Weging 15,00 %
Er is niks mis met de bediening en het gebruik van de Cinebar 21. De set doet zijn werk trouw. De afstandsbediening werkt fijn en het volume dat de Cinebar produceert, is voldoende voor een kamer van zo'n 25 vierkante meter. We hebben in ieder geval geen vervorming in het geluid waargenomen. De afstandsbediening moet goed gericht worden op het centrum van de soundbar, waar het display zich bevindt.

Extra mogelijkheden
Weging 15,00 %
De Teufel Cinebar 21 biedt je in principe alle mogelijkheden die je kan wensen in een systeem met een stereo luidsprekerset en een subwoofer. Aansluiten is zo gedaan: het is een kwestie van uitpakken, stekkers erin en spelen maar. Er wordt een afstandsbediening bijgeleverd, dus je kunt de set vanuit je luisterstoel voorzien van het door jou gewenste volume en je favoriete klankkleur. De meegeleverde kabel tussen de Cinebar en de subwoofer is drie meter lang. Dat is ruim voldoende voor een opstelling van de actieve subwoofer onder de tv. Deze Teufel bevat een coaxiale en een optische digitale ingang en kan DTS- en Dolby-gecodeerde signalen aan. Daarnaast is ook een stereo-analoge ingang met tulpaansluitingen te vinden. De Cinebar heeft geen HDMI aansluiting. De ingangen laten zich eenvoudig schakelen met de prettige afstandsbediening of direct met de toetsen op de Cinebar. Een lipsync-functionaliteit geeft de mogelijk het geluid in stapjes tot 200 milliseconden te vertragen. Hierdoor kun je eventuele vertragingen die door de digitale verwerking ontstaan – en zorgen voor de vervelende situatie dat het geluid van de stem en de beweging van de mond niet meer gelijk lopen – gemakkelijk kunnen worden opgelost. Ook de subwoofer heeft instelmogelijkheden voor geluidsvolume en -fase. Tevens kan deze zichzelf automatisch uitschakelen wanneer het geluid uit de soundbar onder een ingesteld volume zakt.

Geluidskwaliteit
Weging 40,00 %
Het geluid uit de Cinebar is een enorme verbetering als je het met geluid van de gemiddelde platte tv vergelijkt. Kruip voor beste geluidsbeleving niet bovenop de set, maar neem een paar meter afstand. Experimenteer wat met de opstelplaats voor de subwoofer, voor zover de bekabeling dat toestaat. Je kunt het geluid in standaard stereo (Reference mode) beluisteren. Daarnaast kent de Cinebar een 5.1 surround-simulatie (DOLBY Digital Virtual Speaker), het lijkt dan of er meer luidsprekers zijn. Een mooi verrijking dit surround geluidseffect. Ook is er nog het 'Wide effect', bedoeld om een wijder, breder geluidsbeeld-effect te laten ontstaan. Dit doet de klank van het geluid wel wat geweld aan, er komt ruimtelijkheid in het geluid maar dit wordt in de luisterkamers waar de Cinebar bij ons gespeeld heeft, niet als een fraaie verbetering ervaren. De Cinebar haalt het niet bij een één-op-één-vergelijking met een redelijk hifi-systeem. Sluit je je televisie voor de geluidsweergave daar op aan, dan klinkt de sound van deze Teufel Cinebar 21 in vergelijking wat dozig en mist het geluid definitie. Bij muziek valt dit meer op dan bij spraak, want instrumenten worden niet zo duidelijk geplaatst in het stereobeeld. Spraakweergave via de Cinebar is daarentegen prima.

Prijs-kwaliteit
Weging 10,00 %
De Teufel Cinebar 21 is met 499 euro gemiddeld geprijsd voor een geluidssysteem als deze. Voor deze prijs krijg je ook 'veel luidspreker'. De set is alleen bij Teufel online te koop, waarbij de leverancier je een proeftijd van 8 weken gunt. Het geluid voldoet, maar toch hadden we een nog wat rijker geluid verwacht. Al is het natuurlijk een stuk beter dan het geluid dat de gemiddelde televisie voortbrengt. Maar toch: als je kijkt naar de sterk gedaalde prijzen van flatscreens, is het aankoopbedrag van deze Cinebar 21 wel aan de stevige kant.
Sjaak van den Berg
Expert
Soundbars

OVER SJAAK VAN DEN BERG
Als radiotechnicus kijkt ik verder dan de buitenkant van een audiosysteem. Fabrikanten hebben er soms een handje van om, in de zoektocht naar het mooist uitziende product, de geluidskwaliteit volledig te vergeten. Ik vind dat wij er bij BesteProduct.nl voor zijn om je voor een dergelijke miskoop te behoeden…

UITLEG SCORES
Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, voldoet aan de verwachtingen
Matig, niet slecht maar kan beter
Onvoldoende
Slecht
Online testen Teufel Cinebar 21
BesteProduct.nl
Cijfer:
7,0
Datum:
10-5-2012
Teufel Cinebar 21 review: een beter geluid uit je platte TV met weggestopte luidsprekers »
Je wenst een verbetering van je televisie-geluid, waarbij de luidsprekerset optisch mooi aansluit op je flatscreen. Spreekt het eenvoudige design van de Teufel je aan, dan is dat een belangrijk deel van de beleving. De 5.1 simulatie uit een 2.1 set is best redelijk. Wanneer je echt hifi-geluid verwacht, dan kun je je flatscreen tv beter aansluiten op je hifi installatie. Echt surround geluid komt er natuurlijk ook niet uit deze 2.1 set.

Prijs
De laagste prijzen van de Teufel Cinebar 21