Volg ons

Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68

  • Model stofzuiger: slede
  • Vermogen (maximaal): 650,0 watt
  • Draadloos: Nee
Bekijk de specificaties
Voordelen
  • Energiezuinig
  • Prima zuigkracht op een gladde vloer en op tapijt
  • Wasbare HEPA hygiënefilter
  • Actieradius ( circa 15 meter)
  • Grote stofzak (5 L)
Nadelen

Onze test
Expertreview | op
9,0

Bosch BGL8ALL2: een oerdegelijk product waar ik bijna niets op aan te merken heb

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Je hebt wel eens van die producten die gewoon goed zijn. Ik kan daar heel kort over zijn: dit is zo’n product. Deze sledestofzuiger stofzuigt prima op een harde vloer, maar ook op een tapijt. Verder is het geluidsniveau laag, heeft hij een uitstekende uitstroomfilter, een grote stofzak en een hele grote actieradius. Tel daar nog eens bij: een korte slang wat het manoeuvreren vergemakkelijkt en het gewicht waardoor hij niet te zwaar is om er de trap mee op en af te lopen. De prijs die zou iets naar beneden mogen. Wie wil dat niet, maar wanneer je de kwaliteit in ogenschouw neemt dan is deze stofzuiger zijn prijs zeker waard. Daarom krijgt hij van mij een kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Westervoort • 52 reviews
Redacteur
vanaf 249,99
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze sledestofzuiger is solide gebouwd. De kleur van het apparaat is (hoogglans) zwart. Het loopvlak van de vier kleine zwenkwieltjes bestaat uit rubber. Hierdoor is de kans dat vloeren worden beschadigd nagenoeg uitgesloten. De stofzuiger heeft een korte slang (1.50 m) van textiel en manoeuvreert heel erg goed. De slang draait soepel in zijn behuizing. Ik heb ik niet meegemaakt dat bij het lopen in tegengestelde richting de stofzuiger is gaan ‘steigeren’ of nog erger, om is gevallen. Mocht je tijdens het stofzuigen toch nog per ongeluk iets raken dan zorgt een transparante stootrand ervoor dat er niets wordt beschadigd. De telescoopbuis is gemaakt van roestvrijstaal en is tot maximaal 80 centimeter uitschuifbaar. Voor lange mensen is dat ideaal. De klikverbinding tussen de buis en de zuigslang is solide uitgevoerd en werkt prima. Het geluidsniveau van deze stofzuiger is laag 68 dB (A).
9,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Er zit geen voetschakelaar op deze stofzuiger om het snoer dat een lengte heeft van circa 12 m op te rollen. Wanneer je een klein rukje aan het snoer geeft dan rolt het zich vanzelf probleemloos op. Over gebruiksvriendelijkheid gesproken. De actieradius van de stofzuiger is met zijn circa 15 meter heel erg groot. Erg handig omdat je dan bijna niet van stopcontact hoeft te wisselen. Met een druk op de knop dat boven op de stofzuiger zit, kun je het apparaat aan of uit te zetten. Door deze knop naar links of naar rechts te draaien, kun je de zuigkracht traploos regelen. Dit is erg handig wanneer je zeil, bekleding of meubels wilt schoonmaken. De stofzuiger heeft een grote stofzak (5 l) dat gemaakt is van microvezel. De microvezel stofzuigerzakken zijn goedkoper dan de papieren, aangezien ze ruim twee keer langer meegaan. Verder verbetert een dergelijke stofzuigerzak door een hogere luchtcirculatie de zuigkracht. Behalve dat een grote stofzak erg handig is, scheelt het ook nog eens in de kosten omdat je deze niet zo snel hoeft te vervangen. Het verwijderen en het plaatsen van de stofzak gaat heel erg gemakkelijk. Wanneer de stofzak vol is, wordt dit door middel van een rode LED aangegeven. Ik ben erg tevreden over het HEPA hygiënefilter. Dit filter kun je een aantal keren wassen voordat het moet worden vervangen en is zeer geschikt voor mensen die luchtwegproblemen en/of allergieën hebben. Op de stofzuiger zit een stevige handgreep. Tijdens het tillen hoef je dan ook niet bang te zijn dat deze zal afbreken. Het omzetbare mondstuk voor alle soorten vloeren en het mondstuk voor uitsluitend harde vloeren zijn voorzien van parkeerhaken. Dit is erg prettig omdat je ongeacht welke vloer je aan het stofzuigen bent, de slang/buis in de parkeerstand kunt zetten.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Het vermogen van deze stofzuiger is 650 watt. Dit is ruimschoots onder de norm van 900 watt die de Europese Commissie in 2017 voor stofzuigers heeft vastgesteld. Het energieverbruik is 28 kWh per jaar. Vanwege dit lage verbruik valt hij in de klasse A (energielabel). Ondanks de lage wattage ben ik erg tevreden over de zuigkracht op een harde vloer. Op het energielabel wordt deze zuigkracht met de letter A gewaardeerd. Op een tapijt krijgt hij met de letter B een iets lagere waardering. Ik heb dit verschil tijdens het testen niet opgemerkt. Op de website van de fabrikant staat overigens dat de reinigingsprestaties van deze stofzuiger op tapijt onder klasse A valt. Dit is een vergissing omdat op de energielabel toch duidelijk een B staat vermeld.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Bosch BGL8ALL2 In'genius ProSilence 68 kost op dit moment ongeveer € 249,-. Ik vind dit een prima prijs als je kijkt naar de kwaliteit van de stofzuiger.
9,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger wordt een mondstuk meegeleverd die geschikt is voor zowel een harde vloer maar ook voor een tapijt. Verder wordt er een mondstuk voor uitsluitend harde vloeren, een kierenzuiger en een stoffering borstel met afneembaar meubelmondstuk meegeleverd. De kierenzuiger en de stoffering borstel kunnen in een houder op de telescoopbuis worden geklemd. Ik vind deze voorziening erg prettig omdat dit het rondslingeren en het wegraken van de hulpstukken voorkomt.

9,0
Eindscore test
Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68

Reviews van de Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68

Gemiddelde score gebruikers

8,6
De BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68 Stofzuiger van Bosch wordt door 756 gebruikers met een gemiddelde van 8,6 beloond. Dat is een zeer goede score. De Bosch voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
6,0
Heb inmiddels deze stofzuiger alweer een jaartje ...
Door Henk op 10-3-2017

Heb inmiddels deze stofzuiger alweer een jaartje in bezit. Ik blijf van mening dat deze stofzuiger aan zuigkracht ingeboet heeft bij mijn vorige Bosch (type weet ik niet meer) maar voor mijn laminaat vloer is dit ruim voldoende echter met de meegeleverde borstels ben ik in zijn geheel niet mee tevreden, deze borstels duwen het vuil voor zich uit ipv het op te zuigen. Of dat nou door de zuigkracht komt of door de borstels weet ik niet maar denk door het eerste.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

6,0
Inmiddels zijn wij al geruime tijd in ...
Door Rowen op 26-2-2017

Inmiddels zijn wij al geruime tijd in het bezit van deze Bosch stofzuiger, na jaren een miele.
Twee borstelkoppen, waarvan de ene het vuil voor zich uit schuift en de andere is zwaar en loopt niet lekker over onze plavuizen vloer. De hulpstukken kunnen niet opgeborgen worden, wel aan de stang, maar dit vind ik niet fijn werken.
Bij eerste gebruik was zuigkracht enorm, heerlijk! Helaas neemt de zuigkracht af, vervang je de zak dan is het even beter, maar niet lang.
De stofzuiger heeft een heerlijk lang snoer, hierdoor kunnen wij ons hele huis van 13 meter lang stofzuigen zonder te wisselen van stopcontact. Ook rolt het snoer erg fijn in, door een korte ruk aan het snoer gaat het automatisch.

Wat mij ook opvalt is de stofzuigerstang. Mijn man is lang en voor hem is de stang echt te kort.
Maar de stang moet ook behoorlijk horizontaal gehouden worden wil het een beetje goed stofzuigen. Dit werkt niet prettig.
Al met al een dure stofzuiger, maar doet in mijn ogen niet wat hij moet doen: goed stofzuigen met voldoende zuigkracht. Er blijft vaak veel achter, schuift vuil en stof voor zich uit en dit zorgt ervoor dat stofzuigen lang duurt.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

4,0
Ik had voorheen twee keer een Miele ...
Door Mariska op 25-2-2017

Ik had voorheen twee keer een Miele stofzuiger gekocht, maar wilde nu een keer een Bosch uitproberen. Enorme spijt van; idd een stille motor, maar zodra je de voet beweegt maakt dat gigantisch lawaai, 1 voordeel is dat je goed je armspieren traint, want het is een echte workout.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,0
Fijne stofzuiger maar kan niet tegen een ...
Door Christel op 20-2-2017

Fijne stofzuiger maar kan niet tegen een stootje helaas
Voet los geraakt afgebroken hebben we zelf met ijzerdraad moeten vastzetten, en de klep om de stofzuigerzak te verwisselen is afgebroken zit nu vast met tape

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Stil, krachtige motor en doordachte vormgeving. Heerlijk ...
Door Heirman op 11-2-2017

Stil, krachtige motor en doordachte vormgeving. Heerlijk om niet meer voorover gebogen door het huis te hoeven.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Niet te overtreffen zuigkracht in combinatie met ...
Door Jos Rijswijk op 30-1-2017

Niet te overtreffen zuigkracht in combinatie met het lage aantal Decibels. Onlangs voor mijn moeder gekocht. Werd door de lovende woorden stiekem jaloers op haar. Dan kan je maar 1 doen. Er nog 1 voor jezelf kopen. Zo gezegd, zo gedaan!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Nogmaals hijfunctioneertprima met weinig geluid. Fijn lang ...
Door M.m. Van Gestel op 26-1-2017

Nogmaals hijfunctioneertprima met weinig geluid. Fijn lang snoer en ook de slang.
De instelmogelijkheden zijn duidelijk aangegeven.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Dit apparaat werd ons in de winkel ...
Door Ahmed op 25-1-2017

Dit apparaat werd ons in de winkel aangeraden en maakt alles waar, waar die voor staat. Lang snoer, stil apparaat en zijn zuigkracht is krachtig

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
De Bosch In'genius BGL8ALL2 is een fijne ...
Door fam. Dekkers op 25-1-2017

De Bosch In'genius BGL8ALL2 is een fijne stofzuiger met hele goede zuigkracht. Met een snoer van maar liefst 15 meter is het mogelijk om in 1x onze hele verdieping te stofzuigen zonder van stopcontact te wisselen. Het geluid van deze stofzuiger is vele malen zachter dan onze vorige stofzuiger.
ik ben zeer tevreden!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

5,0
2,5 jaar oud alleen maar problemen mee ...
Door wil op 24-1-2017

2,5 jaar oud alleen maar problemen mee gehad motor vervangen ,zuig mondstuk stuk ,mondstuk
ging telkens van verbindingstuk af ,vergrendeling van verstelbare pijp stuk, verbinding stukken sloten niet goed af (fluittoon),voor vloerbedekking zijn de wielen te klein je moet de stofzuiger trekken I.p.v rijden alweer een andere gekocht na 2,5 jaar

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68
Gemiddelde score redacteuren
8,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,8
Website testen
De Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Bosch BGL8ALL2: een oerdegelijk product waar ik bijna niets op aan te merken heb
9,0
25-10-2015
BesteProduct.nl

Je hebt wel eens van die producten die gewoon goed zijn. Ik kan daar heel kort over zijn: dit is zo’n product. Deze sledestofzuiger stofzuigt prima op een harde vloer, maar ook op een tapijt. Verder is het geluidsniveau laag, heeft hij een uitstekende uitstroomfilter, een grote stofzak en een hele grote actieradius. Tel daar nog eens bij: een korte slang wat het manoeuvreren vergemakkelijkt en het gewicht waardoor hij niet te zwaar is om er de trap mee op en af te lopen. De prijs die zou iets naar beneden mogen. Wie wil dat niet, maar wanneer je de kwaliteit in ogenschouw neemt dan is deze stofzuiger zijn prijs zeker waard. Daarom krijgt hij van mij een kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 249,99 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,8
laagste prijs
€ 249,99
prijs/kwaliteit
10,0Specificaties

Algemeen
Model stofzuiger
slede
Vermogen
650 watt
Energielabel
A
Toelichting type
-
Partnumber
BGL8ALL2
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
december 2014
Afmetingen (H x B x D)
48 x 27,5 x 32 cm
EAN
4242002827636
Website
-
Model
Model stofzuiger
slede
Draadloos
Nee
Nat en/of droog
droog
Inclusief kruimelzuiger
Nee
Type/soort
stofzuiger
Prestatie
Vermogen
650 watt
Gemiddeld energieverbruik per jaar
28 kWh
Energielabel
A
Geluidsniveau
68 dB
Stofopvang
Stofopvang
stofzak
Reinigingsklasse voor harde vloeren
A dpu
Reinigingsklasse voor tapijt
B dpu
Indicatie vol
Ja
Inhoud
5 liter
Filter
Stofuitstootklasse
A
Luchtfilters
HEPA
Zuigbuis
Zuigbuissysteem
telescoop
Overig
Actieradius
15 m
Snoerlengte
12 m
Snoer automatisch oprollen
Ja
Parkeerstand
Ja
Stootrand
Ja
Gewicht (zonder toebehoren)
5,9 kg
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
8,8
Beoordeling consumenten
8,6
Prijs / kwaliteit
10,0