Volg ons

Bosch BSGL53291 test

Bosch BSGL53291 test
Deze sledestofzuiger met stofzak zuigt uitstekend op een harde vloer maar ook op een tapijt. Hij heeft een hele goede uitstroomfilter en is ook nog eens prima geprijsd. Het enige minpunt vind ik dat hij in vergelijking met andere door mij geteste stofzuigers aan de zware kant is.
Stef van Uum
Consumententester
Lees de hele test
Voordelen
  • Opvallend groot werkbereik
  • Behoorlijk stil
  • Zuigprestaties op harde vloeren en op tapijt zijn uitstekend
  • Uitstekende uitstroomfilter
Nadelen
  • Is aan de zware kant
9,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Bosch BSGL53291 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 178,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,6
laagste prijs
€ 178,00
prijs/kwaliteit
9,0

Onze test
Consumententest | op
7,5

Bosch BSGL53291: hij is aan de zware kant maar verder scoort deze stofzuiger een dikke voldoende

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Deze sledestofzuiger met stofzak zuigt uitstekend op een harde vloer maar ook op een tapijt. Hij heeft een hele goede uitstroomfilter en is ook nog eens prima geprijsd. Het enige minpunt vind ik dat hij in vergelijking met andere door mij geteste stofzuigers aan de zware kant is.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Westervoort • 46 reviews
Consumententester
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De BSGL53291 stofzuiger is lichtblauw van kleur. De gevlochten slang heeft de kleur wit met donkerblauwe streepjes. Hij oogt niet alleen solide, maar hij is dat ook. Onder de stofzuiger zitten vier kleine zwenkwieltjes waarvan het loopvlak met gom is bekleed. De kans dat vloeren worden beschadigd is daardoor nagenoeg uitgesloten. De slang heeft een lengte van circa 1.70 m. Deze lengte vind ik prima omdat dit het manoeuvreren van de stofzuiger vergemakkelijkt en daardoor de kans wordt verminderd dat tijdens het stofzuigen ergens tegen aan wordt gebotst. Wanneer je in tegengestelde richting loopt dan draait de stofzuiger prima mee. Ik heb niet meegemaakt dat hij dan is gaan ‘steigeren’ of nog erger, om is gevallen. De telescoopbuis is gemaakt van roestvrijstaal en is tot maximaal 100 centimeter uitschuifbaar. Voor lange mensen is dat ideaal. De klikverbinding tussen de buis en de zuigslang is solide uitgevoerd en werkt prima. Wanneer je de maximale zuigkracht vraagt dan is het geluidsniveau nog acceptabel (75 dB).
8,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Het energieverbruik van deze sledestofzuiger is 28 kWh per jaar. Vanwege dit lage verbruik valt hij in de klasse A van het energielabel. Ik ben erg tevreden over de zuigkracht op een harde vloer maar ook op een tapijt. Op het energielabel wordt de zuigkracht op een harde vloer met de letter A aangegeven. Op een tapijt krijgt hij met een C een lagere waardering. Ik heb dit verschil tijdens het stofzuigen niet opgemerkt.
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Op de stofzuiger zit een XXL-aan-/uitschakelaar. Volgens de website van de fabrikant heeft deze stofzuiger een actieradius van 15 meter. Het snoer alleen al heeft deze lengte. Wanneer daar de lengte van de slang en de buis wordt opgeteld dan hoeft er in een gemiddelde huishouding bijna niet van stopcontact worden gewisseld. Door een rukje aan het snoer rolt deze probleemloos op. Met een draaiknop kan de zuigkracht worden geregeld. Dit is erg handig wanneer je zeil, bekleding of meubels wilt schoonmaken. Dan kun je de zuigkracht wellicht even iets zachter zetten. De stofzak is gemaakt van microvezel en heeft een grote inhoud (4.5 l). Deze is heel gemakkelijk te verwijderen en te plaatsen. Is de stofzak vol dan wordt dit door middel van een rode LED aangegeven. Deze stofzuiger heeft een uitstekende PureAir hygiëne filter (klasse A). Het motorfilter is wasbaar. Alle twee de filters zijn gemakkelijk te verwijderen en te plaatsen. Op de stofzuiger zit een stevige handgreep. Je hoeft tijdens het tillen niet bang te zijn dat deze afbreekt. De stofzuiger is met zijn gewicht van 6.9 kg aan de zware kant. Zeker wanneer je er regelmatig de trap mee op en af moet lopen. Het omschakelbare mondstuk en ook het mondstuk voor harde vloeren zijn voorzien van parkeerhaken. Dit is erg prettig omdat ongeacht welke vloer je aan het stofzuigen bent, de slang/buis in de parkeerstand gezet kan worden. Bij het opbergen van de stofzuiger kun je de stofzuiger op de wielen laten staat en het mondstuk aan het oog dat aan de achterkant zit, vastklikken óf je zet hem rechtop en klikt het mondstuk aan de onderkant van de stofzuiger vast.
8,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger wordt meegeleverd: een omschakelbare mondstuk voor tapijt, een mondstuk voor harde vloeren (parket/zeil), een kieren- en een meubelmondstuk. De kieren en meubelmondstuk zijn opgeborgen in een vakje op de stofzuiger. Deze voorziening vind ik erg prettig omdat dit het rondslingeren en het wegraken van de hulpstukken voorkomt.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Bosch BSGL53291 kost op het moment dat ik dit testverslag schrijf ongeveer € 189,-. Ik vind dit - alle voors en tegens meegenomen - een goede prijs voor deze stofzuiger.

7,5
Eindscore test
Bosch BSGL53291

Website testen
Onze tester heeft de Bosch BSGL53291 Stofzuiger getest. We hebben verder (nog) geen testen van de Bosch BSGL53291 gevonden op websites.
Magazine testen
7,3
Consumentengids
1-1-2016

Hoe wij de expertscore berekenen
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bosch BSGL53291
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,6
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,6

Beste prijzen voor Bosch BSGL53291 blauw

Bosch BSGL53291 blauw Boxxer Boxxer
Binnen 3 dagen