Philips AquaTrio Pro: stofzuiger en dweil tegelijk [nieuws video]

Door: redactie-besteproductnl | 14 september 2011 14:56
Op de IFA in Berlijn liet Philips een heuse stofzuigerinnovatie zien, de AquaTrio pro. De stofzuiger annex dweil combineert zuigen, dweilen en drogen. De PhilipsAquaTrio gebruikt ook bij het zuigen water, waardoor de stofzuiger en
Nieuwe stofzuigerinnovatie kost 450 euro


Op de IFA in Berlijn liet Philips een heuse stofzuigerinnovatie zien, de AquaTrio pro. De stofzuiger annex dweil combineert zuigen, dweilen en drogen. De PhilipsAquaTrio gebruikt ook bij het zuigen water, waardoor de stofzuiger enkel te gebruikenis op harde vloeren, zoals tegels en parket.

Voordelen Philips AquaTrio
Volgens Philips bespaar je tijd met de Aqua Trio, omdat je in één keer kunt stofzuigenen dweilen. En een gedweilde vloer kan eerder worden belopen, omdat de Aqua Triode vloer ook droogt. Althans deels merkte BesteProduct op de IFA beurs in Berlijn.De vloer is niet direct droog, maar is niet zo nat als een net gedweilde vloer.Ander voordeel is dat je gemorste dranken kunt opzuigen. Het nadeel van de featurerijkestofzuiger laat zich raden. Hij is niet goedkoop. Philips gaf aan dat de AquaTrioeen adviesprijs heeft van 450 euro. Een conventionele stofzuiger kost grofweg tussende 100 en 250 euro.

De Philips AquoTrio Pro

De werking van de Philips AquaTrio Pro
De volgende drie handelingen gebeuren min of meer tegelijkertijd:

  1. Het stof wordt opgezogen
  2. De eerste borstel poetst de vloer en maakt daarbij gebruik van het schoonwater-reservoir,waar eventueel een schoonmaakmiddel aan kan worden toegevoegd.
  3. De tweede borstel droogt de vloer en laat het vieze water in een aparte tank lopen.

Zelfreinigend apparaat
Na gebruik kan de Philips Aqua Trio in een houder op de vloer worden geplaatst,een soort van spoelbakje. In die houder voeg je water toe, waarna de stofzuigerzichzelf reinigt. Op de IFA zagen we dat het zuiggedeelte met de borstels zichtbaarschoner werd, maar niet helemaal schoon. De borstels zijn met de hand prima extraschoon te maken. We raden aan dat zo af en toe te doen.

Philips’ milieuclaims van de AquaTrio
Volgens Philips bespaart de AquaTrio Pro 70 procent water ten opzichte van dweilenen 50 procent energie in vergelijking met een gewone stofzuiger. De getallen inprocenten zijn indrukwekkend, maar het gaat natuurlijk maar om kleine hoeveelhedenwater en energie in absolute zin. Daarnaast hebben we het niet kunnen testen. Maargoed, alle beetjes helpen.

Praktisch nut van een stofzuiger met dweil?
De Philips AquaTrio Pro is met 450 euro niet goedkoop. Stel nu dat je hele benedenverdiepingbestaat uit hout en tegels, dan is het wellicht een handig apparaat. Met één bewegingeen stofvrije en gedweilde vloer. Dat kost je dus nog maar de helft van de tijd.Als je je harde vloeren bijna dagelijks schoonmaakt, bijvoorbeeld wanneer je huisdierenhebt of jonge kinderen, is deze stofzuiger misschien toch het overwegen en de prijswaard. Met een dweil en normale stofzuiger kom je wel makkelijker op lastige plekken.Zoals hoeken, onder banken of op plinten. De dweil en stofzuiger kunnen dus nogniet in de prullenbak na aanschaf van de Philips AquaTrio Pro.

Philips Aqua Trio verkrijgbaar in september 2011
De Philips Aqua Trio Pro werd begin september gelanceerd op de IFA en is vanaf eindseptember 2011 verkrijgbaar in de winkels en bij de webshops. Houd de ranglijstmet stofzuigers van BesteProduct in de gaten om de beste aanbiedingen op internette vergelijken.